Suluova nın kaç tane köyü var?

Suluova’da kaç köy var?

Toplam 38 köy bulunmaktadır.

Suluova Alevi mi?

1386 yılında Osmanlı idaresine geçmiştir. Eskiden Alevi adıyla anılan bir köy olan Suluova, 1902 yılında Suluca adıyla nahiye olmuştur. Bundan sonra nüfusu hızlı bir artış göstermiş ve 1954 yılında Şeker Fabrikası’nın da yapılmasından sonra 1957 yılında Suluova ismiyle ilçe olmuştur.

Amasya Suluova nufusu kac?

1946 yılında Suluova ismini almış ve ilçe olmuştur. 2020 yılı verilerine göre Suluova‘nın nüfusu, ilçe merkezinde 39.211, kasaba ve köylerde 8.103 olmak üzere toplam 47.314’tür.

Suluova’da kaç mahalle var?

Suluova ilçesinde toplam 21 mahalle bulundu.

Gümüşhacıköy ün kaç köyü var?

Toplam 28 köy bulunmaktadır.

Amasya Suluova nasıl bir yer?

İlçenin Coğrafi Yapısı : Orta Karadeniz Bölgesinin iç kısmında yer alan Suluova, Amasya”nın 25 Km. batısında kalır. İlçenin yüzölçümü 516 km2, rakımı ise 510 metredir. Suluova”nın üç tarafı yüksek olmayan dağlarla çevrilidir. Akdağ ilçenin en yüksek dağı olup, yüksekliği 2064 metredir.

Aleviler en çok hangi şehirde?

Tunceli Alevileri Tunceli, %80-%85 oranla Türkiye’nin diğer illerine nazaran en çok Alevi nüfusunu barındıran şehirdir.

Tokat’ta ne kadar Alevi var?

Tokatta 205 adet Alevi köyü mevcuttur. Tokattaki Alevilerin %95i köken olarak Türkmendir. %5lik bir kısımda köken bakımından Zaza ve Kurmanc alevilerde bulunmaktadır.

Ghk nüfusu ne kadar?

Gümüşhacıköy nüfusu 2021 yılına göre 22.179. Bu nüfus, 11.022 erkek ve 11.157 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %49,70 erkek, %50,30 kadındır.

Amasya kaç köy var?

Toplam 62 köy bulunmaktadır.

Gümüşhacıköyün Neyi Meşhur?

Gümüşhacıköy Gezilecek Yerler

  • Köprülü Mehmet Paşa Camii. Caminin yapımı 1660’ta tamamlanmıştır. …
  • Kervansaray ve Bedesten. …
  • Manastır. …
  • Haliliye Medresesi. …
  • Maden Hamamı …
  • Yörgüç Rüstem Paşa Camii. …
  • Saat Kulesi.

Amasya Karsan Köyü Alevi mi?

Amasya‘nın Alevi köyü Karsan‘da, AKP’li muhtar cemevine minare dikti. Alevi yurttaşlar, minarenin yıkılması için hukuki süreç başlatacak. Amasya‘nın Alevi köyü Karsan‘da yurttaşlar cemevi talebiyle muhtarlığa başvurdu. … Hazır bir minareyi herkesten habersiz cemevimizin tepesine diktiler” dedi.

Amasya Suluova nın neyi meşhur?

Suluova‘nın en meşhur yöresel lezzetleri arasında keşkek gösteriliyor. Düğün yemeği olarak da bilinen keşkek, bu bölgede kusursuz bir lezzet olarak tanımlanıyor. Yerli halkı ziyaret ettiğinizde sofralarınızda mutlaka göreceksiniz.

Hangi ilde Alevi yok?

Örneğin bu haritada Alevi nüfus barındırdığı iddia edilen Ağrı’da hiç alevi nüfus bulunmamasına rağmen Yozgat, Ardahan ve Gümüşhane gibi önemli oranda nüfus barındıran illerde alevi nüfus gösterilmemiştir.

Kaç tane Alevi var?

Alevi nüfusu: 12 milyon 521 bin “Alevi toplumu yüzyılın ilk çeyreğinde Müslüman nüfusun yüzde 30’u idi. Yaptığımız çalışmanın sonucunda ise Alevilerin Türkiye nüfusunun ancak yüzde 15’i olduğu ortaya çıkmıştır.