Recep ayının anlamı ne?

Recep ayı neden önemli?

Müslümanlar, üç aylar olarak anılan rahmeti, bereketi ve mağfireti bol manevi bir mevsime girişin habercisi olan Recep ayına büyük önem vermiştir. Recep ayı girdiği zaman Sevgili Peygamberimiz (S.A.V) “Allah’ım, Recep ve Şaban’ı bize mübarek eyle ve bizi Ramazan ayına kavuştur” diye dua etmiştir.

Recep ayı neden sağır ay?

Bu aya “sağır ay” denilmesi de sükûnet mevsimi olmasındandır. Receb ayına sağır denmesinin bir başka anlamı da şöyle ifade edilir: Bu ayın bereketi hürmetine, bu ayda işlenen günah ve hataları manen bu ay duymamakta, mü’minlerin sadece ibadet ve sevaplarına şahitlik etmektedir.

Recep ayının fazileti nedir?

Receb ayında bir gün oruç tutana Allahü teâlâ kıyâmet günü o nehirden su verir. Cennette bir köşk vardır. Ona ancak Receb ayını oruç tutmakla geçirenler girer. Bir kimse Receb ayında bir gün oruç tutsa, o kimse sanki 1.000 yıl oruç tutmuş, 1.000 köle azâd etmiş gibi sevâba kavuşur.

Recep ayı kimin?

Peygamber Muhammed’in bir hadisine göre Recep Allah’ın ayıdır, Şaban Peygamber Muhammed’in ayıdır, Ramazan da ümmetinin ayıdır. Ayrıca Recep ayı, Regaib Kandili ve Miraç Kandili’ni; Şaban ayı Berat Kandili’ni ve Ramazan ayı da Kadir Gecesini barındırır.

Recep ayı zikirleri nelerdir?

Recep ayında tesbih ve tehlil (Kelime-i tevhid) ve istiğfarda yoğun şekilde meşgul olunması sevaptır. Recep ayı içerisinde ilk 10 gün, ikinci 10 gün ve üçüncü 10 gün tesbihleri bulunur. Üç aylar boyunca her gün 1100 kere “La İlahe İllallah”, 100 kere de “Muhammedürresulullah” diye bu tesbihe devam edilir.

Recep ayının 13 14 15 günü ne zaman 2022?

Eyyâm-ı biyd (aydınlık günler) ayın en parlak olduğu hicrî ayların 13, 14 ve 15. geceleridir. Resûlullah (s.a.s.), her ayın bu günlerinde oruç tutmayı tavsiye etmiştir. Peki, bu yıl Recep ayının 13, 14, ve 15. günü ne zaman, neden önemli? Recep Ayı 2022 senesinde 2 Şubat tarihinde idrak edilmeye başlandı.

Recep ayının 15 günü neden önemlidir?

RECEP AYININ 15. GECESİ FAZİLETİ Recep ayının 13, 14 ve 15 oruçları olarak bilinen Eyyâm-ı biyd (aydınlık günler) ayın en parlak olduğu hicrî ayların 13, 14 ve 15. geceleridir (Buhârî, Savm, 60). Ay bu gecelerde tam olarak göründüğü ve geceleri her zamankinden daha çok aydınlattığı için bu isim verilmiştir.

Receb ayinda ne etmeliyik?

Recep ayı ibadetleri – Masiva Haberleri….

  • – Üç aylarda sohbetler düzenlenebilir, Kuran-ı Kerim ziyafetleri verilebilir.
  • – Peygamber Efendimiz (SAV)’e salavatlar çekilebilir.
  • – Allah’ın ayı olduğu için bu aya özel olarak yapabileceğiniz tavsiye ibadetler arasında Esmaül Hüsna zikirleri yer alabilir.

Recep ayı ne yapılmalı?

  • – Üç aylarda sohbetler düzenlenebilir, Kuran-ı Kerim ziyafetleri verilebilir.
  • – Peygamber Efendimiz (SAV)’e salavatlar çekilebilir.
  • – Allah’ın ayı olduğu için bu aya özel olarak yapabileceğiniz tavsiye ibadetler arasında Esmaül Hüsna zikirleri yer alabilir.

Receb i Şerif’in 15 Gecesi ne zaman?

RECEP AYININ 15. GECESİ NE ZAMAN? Ay, bu gecelerde tam olarak göründüğü ve geceleri her zamankinden daha çok aydınlattığı için Eyyâm-ı biyd (aydınlık günler) ismi verilmiştir. Recep ayının 14. günü 15 Şubat Salı, 15. günü ise 16 Şubat Çarşamba tarihine denk geliyor.

Peygamber efendimiz Recep ayında ne yapardı?

Rasulullah, Ramazan ayı dışında en fazla Recep ve Şâban aylarında oruç tutmuşlardır. Recep ayı girdiğinde de, “Allah”ım, bize Recep ve Şaban”ı mübarek kıl ve bizi Ramazan”a ulaştır” (Keşfu”l Hafa) diye dua etmiştir.

Recep mi Receb mi?

Recep veya Receb (Ar. رَجَب (raceb)‎), hicrî takvime göre yılın 7. ayı. Receb, Üç Aylar’ın başlangıcı ve Haram Aylar’dan biridir.

Recep ayı 2022 ne zaman?

Üç ayların başlangıcı olan Recep ayı 2022 yılı 2 Şubat Çarşamba günü başlamıştı. Ardından 4 Mart 2022‘de Şaban ayı ile üç aylar devam edecek. En son ise 2 Nisan’da Ramazan ayı başlayacak. Ramazan ayının 1 Mayıs 2022 tarihinde son bulmasıyla birlikte üç aylar bitmiş olacak.

Recep ayı tesbihi nasıl çekilir?

3 aylar boyunca her gün 1100 kere ‘La İlahe İllallah’, 100 kere de ‘Muhammedürresulullah’ diye bu tesbihe devam edilir. 3 aylar tesbihinde Ramazan Bayramı’na yakın günlerde 90 bin kelime-i tevhid “La ilahe İllallah” tesbih çekilir.

Recep ayının son 10 gününde hangi zikir çekilir?

Recep Ayının Son 10 Gününde Çekilecek Tesbih, Zikir (Subhanellahir Rauf 100 tekrar) – YouTube.