En çok erkek ismi hangisi?

Türkiye’de en çok erkek ismi hangi isim?

En çok tercih edilen isimlere bakıldığında erkek bebeklerden 7 bin 134’üne Yusuf, 6 bin 304’üne Alparslan, 5 bin 777’sine Miraç ismi konuldu. Bu isimleri sırasıyla Ömer Asaf, Eymen, Göktuğ, Ömer, Mustafa, Aras ve Ali Asaf takip etti. Kız bebeklere en çok verilen isimler arasında ilk sırayı ise Zeynep aldı.

Türkiye’de 1 Sırada hangi isim var?

Türkiye‘de geçen yıl dünyaya gelen bebekler için erkeklerde “Yusuf”, kızlarda ise “Zeynep” en çok tercih edilen isimler arasında ilk sırada yer aldı.

En popüler isimler nedir?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) istatistiklerine göre Türkiye’de son dönemde doğan erkek bebeklerde en çok Yusuf, Eymen, Miraç isimleri tercih ediliyor. Bu isimlerin yanında Ömer Asaf, Ömer, Mustafa, Kerem, Miran, Hamza ve Emir de erkek bebeklerde en fazla tercih edilen trend isimler arasında yer alıyor.

Dünyada en az kullanılan isim nedir?

En az kullanılan isim ise Zemheri. “Kışın en şiddetli zamanı, kara kış” anlamına gelen zemheri kelimesini isim olarak kullanan kişi sayısı sadece 3. Zemheri ismi, yalnızca erkeklere verilmiş durumda. Mevsim isimleri nadir de olsa kullanılıyor.

Türkiye’de en az hangi isimler var?

  • Maya: Bu isim, Kökeni 3000 yıl öncesine kadar uzanan Maya İmparatorluğundan gelmektedir. …
  • Benan: Arapça kökenli bir sözcük olan Benan, hem parmaklar hem de parmakla gösterilecek kadar güzel olan kadın demektir. …
  • Afife: …
  • Yaman: …
  • Afşar: …
  • Nigar: …
  • Aras: …
  • Aytemur:

Türkiye’de en çok hangi kadın ismi var?

Türkiye‘de her dönemde en çok kullanılan kız ismi “Zeynep” olurken, son dönemde yerli ve yabancı dizilerdeki karakterlerin isimleri de tercih ediliyor. Türkiye‘de her dönemde en çok kullanılan kız ismi “Zeynep” olurken, son dönemde yerli ve yabancı dizilerdeki karakterlerin isimleri de tercih ediliyor.

Türkiyede en az hangi isim var?

Yaman ismi Eski Türkçe olmasına rağmen ülkemizde en az kullanılan isimler arasında geliyor. Yaman kelimesinin sözlük anlamı güçlü ve cesurdur. Ülkemizde bu ismi yaklaşık 11 bin kişi taşıyor.

Türkiye’de en çok konulan isim hangisi?

Türkiye genelinde erkeklerde en fazla kullanılan isim 2,7 milyon ile Mehmet oldu.

Türkiyede en çok hangi isim var?

Türkiye genelinde erkeklerde en fazla kullanılan isim 2,7 milyon ile Mehmet oldu. Kaynak adresine ulaşmak için tıklayınız. Marmara bölgesinde 2019 doğumlu kız çocuklara en çok verilen ilk üç isim Defne, Zeynep ve Asel oldu. 2019 doğumlu erkek çocuklara en çok verilen ilk üç isim ise Yamaç, Ömer Asaf ve Eymen oldu.

Dünyanın en güzel kızının ismi ne?

Rusya’nın başkenti Moskova’da yaşayan Kristina Pimenova, hem dünyanın en küçük mankeni hem de dünyanın en güzel kızı olarak biliniyor.

Türkiye’de en az kullanılan isim hangisi?

Ülkemizde en az kullanılan isimlerden biri de eş ve dost anlamına gelen Refik’tir. Bu isimden türetilmiş olan Refika ise kız çocuklarına verilen isimler arasında yer alıyor.

Hangi isimler daha zeki?

Büşra, Kübra, Ayla, Aycan, Müjde, Müge, Azra, Bennu, Bilge, Aybike, Ceren, Derya, Nesrin, Devin, Dilber, Feyza, Gonca, Işıltı, İpek, İrem, İzel, Meltem, Kıvılcım, Meryem, Nihan, Neşe, Rabia, Öznur, Serpil, Saba, Türkü, Tilbe, Yeşim, Duru gibi isimler kızları zeki gösteren isimlere örnektir.

Türkiye’de 3 tane olan isim nedir?

Türk halkı, dört mevsimden üçünü isim olarak nüfus cüzdanlarında taşıyor. TÜİK verilerine göre, Türkiye‘de “Yaz” adında 232, “Sonbahar” adında 174 ve “İlkbahar” isminde 128 kişi bulunuyor.

Aras ne anlama gelir?

Aras isminin anlamı; kendisininmiş gibi sahip çıkılan demektir. Öte yandan Aras, Doğu Anadolu’dan Hazar Denizi’ne kadar dökülen ırmağın adıdır. Türkçe kökenli bir isimdir.

Talya ne anlama gelir?

Talya, mitolojide doğanın ve hayvanların koruyucusu olarak bilinen bir tanrıçadır.