Mersinin Tantunisi nasıl yapılır?

Tantuniye dökülen sıvı nedir?

Önceden haşlanmış et bu yağda çevrilir. Pişirme sırasında saca arada bir su eklenir. Amaç, hem sacın sıcaklığını kontrol etmek, hem de tantuninin sarılacağı ekmeği yumuşatmak için buhar sağlamaktır.

Gerçek tantuni nasıl yapılır?

TANTUNİ YAPILIŞI

  1. Dana antrikotu minik minik küpler şeklinde doğrayın.
  2. Etleri bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar soğuk su ilave edin.
  3. Antrikotları suyunu çekene kadar haşlayın.
  4. Orijinal tarif için sac tava kullanın. …
  5. Sac tavayı ocakta kızdırın.

Tantuni yaparken ne döküyorlar?

Püf noktaları: Tantuninin üzerine su ya da et suyu döktüğünüz takdirde hem sacın çok fazla ısınmasını önlemiş olursunuz hem de tantuniyi içine koyacağınız ekmeğin ya da lavaşın nemlenmesini ve daha kolay şekillenmesini sağlamış olursunuz. Evde tantuni yaparken tavanın içerisine arada bir su ekleyebilirsiniz.

Tantuniye hangi baharatlar atılır?

Tavuk Tantuni Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğsü (yaklaşık 500-600 gram)
  • Haşlamak için su.
  • Zeytinyağı
  • Karabiber.
  • Kimyon.
  • Kırmızı toz biber ve ya pul biber (acı severler acı pul biber tercih edebilirler)
  • Lavaş ekmeği (fırında yaptırdım)

8 Eyl 2014

Tantuni yağı nedir?

Mersin yöresine has et yemeğidir. Mersin Tantunisinin ayırt edici özelliği, yapımında dana etinin yağlı kaburga kısmı ile pamuk yağının kullanılması ve aşağıda açıklanan üretim metodu ile ustalıkla hazırlanmasıdır.

Tantuni ilk nasıl çıktı?

Tantunin çıkışı yani ilk kez yapıldığı yer olarak kesin kayıtlar bulunmamaktadır. Genelde kabul edilen görüş pratik yapımı sayesinde Yörük kültürüne ait olan bir yemek olduğudur. Aynı şekilde Türkmenler tarafından da ilk kez yapıldığı yine ifadeler arasındadır.

Orjinal tantuni evde nasıl yapılır?

Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Etleri varsa fazla yağlı kısımlarını temizleyip ince dilimler halinde doğrayın. Üzerini geçecek kadar soğuk su ilavesiyle suyunu çekene kadar haşlayın.
  2. Wok ya da sac tavayı ocakta kızdırın. …
  3. Pişen tantuniyi sandviç ekmeği ve lavaşın içerisine yerleştirin.

27 Ağu 2021

Orjinal tantuni et mi tavuk mu?

Yine de eğer ilk kez tantuni yiyecekseniz herkesin ilk önerisi et tantunidir. Et ya da tavuk tantuni fark etmez her ikisi de baharatı ve kullanılan etiyle lezzetlenir.

Tantuniye su dökülür mü?

Su ya da et suyuyla yapılan bu işlemin sebebi hem sacın çok fazla ısınmasını önlemek hem de tantuniyi içine koyacağınız ekmeğin ya da lavaşın nemlenmesini ve daha kolay şekillenmesini sağlamaktır. Siz de bu etkiyi evde tantuni yaparken aynı şekilde tavaya ara sıra su ekleyerek elde edebilirsiniz.

Tantuniye limon sıkılır mı?

Tantuni gibi içeriğinde domates, maydanoz ve soğan gibi sebzelerin çok olduğu bir gıda tüketiliyorsa bu durumda limon oldukça lezzet verici bir katkı sunacaktır. Çünkü limon ister tavuk ister kırmızı et olsun tantuninin tadının dengelenmesi için yardımcı olmaktadır. Bu yüzden tantunide limon kullanılmaktadır.

Tavuk Tantuniye kekik konur mu?

Kesilen tavuk göğsünü tavamıza koyuyoruz ve üzerine tavuğun hizası kadar su koyuyoruz. ve biraz da yağ ekliyoruz. Bir tutam kekik atıyoruz. Tavada haşlanırken arada kaşıkla karıştırıyoruz, tavuklar beyazlaşana kadar haşlıyoruz su azalırsa su ilave ediyoruz, yağ ilave ediyoruz ve biraz kekik yine.

Tantuni ile ne yenir?

Hem dürüm hem de sandviç olarak tercih edilebilir. Tantuni eti yağsız ve sinirsiz olduğu için oldukça hafif bir yiyecektir. Burada domatesler, naneler, maydanozlar taze olarak doğranır, günlük tüketilir. Tantuninin yanında Şalgam ya da ayran tercih edebilirsiniz.

Tantuni de hangi yağ kullanılır?

Yağ demişken, tantuninin hasının pamuk yağı ile yapıldığını da hatırlatalım.

Tantuni ye hangi yağ kullanılır?

Pamuk yağının özelliği; diğer yağların ateşte acı ve yanık bir koku verirken, pamuk yağında bu acımsı ve yanık yağ kokusu bulunmamasıdır. Ayrıca Mersin Tantunisi içerisinde pamuk yağı donma yapmamaktadır.

Yoğurtlu tantuniyi kim buldu?

bunun icatçısı, sanırım mert tantuni‘de garson olarak çalışan ve sonrasında, pozcu’daki kusumato sokağında kendi dükkanını açan salih usta’dır. şimdilerde hasan usta’da da mevcuttur yoğurtlu tantuniden ve giderek yayılmaktadır.