Üyenin eş anlamlısı var mıdır?

Üyenin eş anlamlısı ne demek?

Unsur kelimesi, 6 anlama sahip olan bir kelimedir. Eleman, öğe, prensip ve faktör sözcükleri unsur kelimesiyle aynı anlamı taşıyan sözcüklerdir.

Kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Kelime kelimesinin eş anlamlısı sözcüktür ve kimi zaman kelime yerine sözcük kelimesi tercih edilmektedir. Kelime ve sözcük kelimesi aynı anlamı taşımakta olup herhangi birinin kullanılmasında, anlam bozukluğu yaşanmamaktadır. Sözcük kelimesi Türkçe kökenli olmasına karşın kelime kelimesi Arapçadan gelmiştir.

Cahil kelimesinin eş anlamı nedir?

Cahil ile eş anlamlı kelimeler şu şekilde sıralanabilir: Bilgisiz, Nadan ve Kültürsüz.

Hafıza ve bellek eş anlamlı mı?

Hafıza kelimesinin eş anlamlısı olarak bellek sözcüğü ele alınmaktadır.

Öğrenci kelimesinin eş anlamı nedir?

Öğrenci kavramı için aynı zamanda talebe ve okul çocuğu terimleri de kullanılabilmektedir. Türkçede öğrenci teriminin talebe olarak bir tane eş anlamı olduğu görülmektedir.

Öğretmen kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Eş anlamlı ( anlamdaş ) olmaları sebebi ile birbirlerinin yerine kullanıldıklarında cümle bütünlüğünü bozmazlar. Öğretmen kelimesinin eş anlamlısı ‘muallim’ olmakla birlikte, ‘ hoca’ ve kadın öğretmenler için kullanılan ‘ muallime’ de öğretmen sözcüğünün eş anlamlısı olarak kabul edilmektedir.

Eş anlamlı kelimeler nedir 3 sınıf?

Yazılışları ve okunuşları farklı olan ancak anlamları aynı olan kelimeler eş anlamlı kelimeler olarak bilinmektedir. Bu kelimeler birbirlerinin yerine kullanılabilir çünkü aynı anlama gelmektedirler. Diğer bir değişle aynı varlığı, nesneyi veya kavramı gösteren sözcükler eş anlamlı kelime olarak bilinir.

Tarafların eş anlamlısı nedir?

Taraf kelimesinin eş anlamlı kelimeleri canip, sahil, cihet, istikamet, doğrultu, kenar, semt, kıyı, yaka, yan ve yön sözcükleridir.

Cahil yerine ne kullanılır?

Öz Türkçe bir sözcük olan bilisiz kelimesi, cahil sözcüğünün yerine kullanılabilir.

Ayakkabı çekeceği kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Bu kelimenin sözlük anlamı iki tanedir: Kerata; ayakkabı çekeceği anlamındadır.

Hafıza sözcüğün eş anlamlısı nedir?

HAFIZANIN EŞ ANLAMLISI OLAN SÖZCÜK Hafıza kelimesinin eş anlamlısı olarak bellek, hatır, yaddaş, anlak kullanılabilir. Cümle içerisinde kullanılan hafıza kelimesi yerine aynı anlam barındırdığı için bellek, hatır, yaddaş, anlak gibi eş anlamlı kelimeler yerine geçer.

Bellek eş anlam nedir?

Bellek kelimesinin eş anlamlı karşılığı birden fazla sözcük üzerinden ifade edilir. Bu şekilde yukarıda öne çıkan kelimeleri ile beraber eş anlamlı olarak farklı yerlerde kullanılabilir. Belli kelimesine karşılık olarak Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı vakit özellikle hafıza sözcüğü öne çıkmaktadır.

Okul mektep eş anlamlı mı?

Okul nedir, anlamdaş kelimeleri hangileridir, sizler için derledik. TDK’ya göre okul, ‘çeşitli bilgi, beceri ve davranışların, belli kurallar çerçevesinde düzenli olarak verildiği eğitim ve öğretim kurumudur. ‘ Okul kelimesinin eş anlamlısı, ‘mektep ve meslek’tir.

Sürat kelimesinin eş anlamı nedir?

Sürat eş anlamlısı; hız ve çabukluk kelimeleridir. Özellikle hız kelimesi sıkça kullanılır ve tercih edilir. Sürat kelimesi gibi tek başına ya da cümle içerisinde anlam ifade ettiği gibi mecazi anlamda da kullanılmaktadır. Diğer eş anlamı sayılabilecek kelimeler ise; tempo, hızlılık, ivinti gibi kelimelerdir.

Öğretmen kelimesi eş sesli midir?

Öğretmen kelimesinin eş anlamlı kelimesi muallim kelimesidir. Yani muallim ve öğretmen kelimeleri aynı anlama gelmektedir.