PKK ve YPG nedir?

YPG kimdir amacı nedir?

Halk Koruma Birlikleri (YPG), Suriye’de 2012 yılında kurulan ve bölgede faaliyet gösteren, Kürt Yüksek Komitesine bağlı silahlı bir örgüttür. Kuruluş hedefleri Kürt bölgelerini korumak, Kürt bölgelerinde yaşayan halkın güvenliğini sağlamaktır.

PKK açılımı ne demek?

PKK (Türkçe telaffuz: /pekaka/ veya /pekeke/) veya tam adı ile Partîya Karkerên Kurdistanê (Türkçe: Kürdistan İşçi Partisi), Türkiye’nin doğu ve güneydoğusu, Irak’ın kuzeyi, Suriye’nin kuzeydoğusu ve İran’ın kuzeybatısını kapsayan bölgede devlet kurmayı amaçlayan ve bu amaçla söz konusu toprakların Türkiye sınırları …

PKK kuruluş amacı nedir?

Kürdistan İşçi Partisi (PKK), Abdullah Öcalan tarafından 1974 yılında kurulmuştur. Bağımsız bir Kürt devleti kurma amacını güder. Aralarında Avrupa Birliği, ABD, NATO, Türkiye, Suriye, Irak, İran gibi ülkelerin de bulunduğu birçok devlet tarafından terör örgütü olarak kabul edilmektedir.

YPG’nin kaç bin askeri var?

Askeri kolu yaklaşık 65.000 kişiden oluşan YPG‘dir.

YPG kime karşı savaşıyor?

PYD, Halk Savunma Birlikleri (YPG) adını verdiği silahlı unsurları aracılığıyla, uluslararası kamuoyunda kendisini DEAŞ’a karşı mücadele eden bir örgüt görüntüsü vermektedir.

YPG terörist mi?

Terör örgütü olarak tanınması Türkiye YPG‘yi PYD ile birlikte terör örgütü olarak kabul etmektedir. YPG ayrıca Katar’ın terör örgütleri listesinde yer almaktadır.

Bozan Tekin kim?

Teröristin Gara Kampı sorumlusu Bozan Tekin kod adlı Mehmet Tören olabileceği belirtiliyor. Bozan Tekin kod adlı Mehmet Tören’in Suriye ile Kandil arasındaki irtibattan sorumlu KCK-PKK yöneticisi olduğu ifade ediliyor.

Deaş açılımı ne demek?

“Irak-Şam İslam Devleti’ için Türkçe yazışmalarda bundan böyle ‘DEAŞ‘ (açılımı: Devlet’ül Irak ve’ş Şam) kısaltmasının kullanılması, yazışmalarda açılımın kullanılmasından imtina edilmesi, İngilizce yazışmalarda ise ‘DEASH’ kısaltmasına yer verilmesi Makam tarafından uygun görülmüştür.”

PKK orgutu ne zaman kuruldu?

1978, Lice, TürkiyePKK / Kuruluş tarihi

PKK’yı ilk kim kurdu?

Abdullah ÖcalanPKK / Kurucusu

PKK gücü ne kadar?

Bunlardan bin 318’i güvenlik güçlerinden oluşuyor. Bunlar arasında 897 asker, 302 polis ve 119 korucu bulunuyor. El yapımı patlayıcı (EYP) saldırıları sonucu 535 güvenlik gücü mensubu hayatını kaybetti. PKK‘li keskin nişancıların ateş açması sonucu 46, bomba veya roket sonucu 94 güvenlik gücü mensubu yaşamını yitirdi.

Kobani kimin kontrolünde?

19 Temmuz 2012 tarihinde Kobani, Beşar Esad kuvvetlerinin; Şam’daki ihtiyaç nedeniyle Kuzey Suriye’den çekilmesiyle beraber YPG militanları tarafından kontrol altına alınmıştır.

YPG hangi ülkelerin terör listesinde?

Örgüt, Türkiye tarafından PYD ile birlikte terör örgütü olarak kabul edilmektedir. Ayrıca Katar’ın terör örgütleri listesinde yer almaktadır.

Suriye savaş ne zaman biter?

Suriye İç Savaşı

Tarih 15 Mart 2011 – günümüz (10 yıl, )
Bölge Suriye (çevre ülkelere de sıçramaları oldu)
Sonuç Devam ediyor

Peşmerge terör örgütü mü?

Terör örgütü, 5 Haziran Cumartesi günü de Duhok’un Amedi ilçesinde Peşmerge güçlerine pusu kurmuştu. Peşmerge Bakanlığı, saldırı sonucu 5 Peşmerge‘nin öldüğünü, 7’sinin yaralandığını açıklamıştı.