Hat YPG ne demek?

YPG kimdir amacı nedir?

Halk Koruma Birlikleri (YPG), Suriye’de 2012 yılında kurulan ve bölgede faaliyet gösteren, Kürt Yüksek Komitesine bağlı silahlı bir örgüttür. Kuruluş hedefleri Kürt bölgelerini korumak, Kürt bölgelerinde yaşayan halkın güvenliğini sağlamaktır.

YPG’nin kaç bin askeri var?

Askeri kolu yaklaşık 65.000 kişiden oluşan YPG‘dir.

PKK gücü ne kadar?

Bunlardan bin 318’i güvenlik güçlerinden oluşuyor. Bunlar arasında 897 asker, 302 polis ve 119 korucu bulunuyor. El yapımı patlayıcı (EYP) saldırıları sonucu 535 güvenlik gücü mensubu hayatını kaybetti. PKK‘li keskin nişancıların ateş açması sonucu 46, bomba veya roket sonucu 94 güvenlik gücü mensubu yaşamını yitirdi.

YPG kime karşı savaşıyor?

PYD, Halk Savunma Birlikleri (YPG) adını verdiği silahlı unsurları aracılığıyla, uluslararası kamuoyunda kendisini DEAŞ’a karşı mücadele eden bir örgüt görüntüsü vermektedir.

YPG terörist mi?

Terör örgütü olarak tanınması Türkiye YPG‘yi PYD ile birlikte terör örgütü olarak kabul etmektedir. YPG ayrıca Katar’ın terör örgütleri listesinde yer almaktadır.

PYD ve YPG ne demek?

Halk Savunma Birlikleri (YPG), 2003’te PKK’nın Suriye kolu olarak kurulan Suriye Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) askeri kanadı konumunda. 2011’de kurulan YPG, ABD’nin Suriye’de IŞİD’e karşı mücadelede en önemli müttefiki konumundaydı.

PKK ne kadar askeri var?

2020 itibarıyla Türkiye sınırları içerisinde 500 civarı, toplamda 60.000 civarı silahlı PKK mensubu olduğu düşünülmektedir.

Kobani kimin kontrolünde?

19 Temmuz 2012 tarihinde Kobani, Beşar Esad kuvvetlerinin; Şam’daki ihtiyaç nedeniyle Kuzey Suriye’den çekilmesiyle beraber YPG militanları tarafından kontrol altına alınmıştır.

PKK neyi savunuyor?

Abdullah Öcalan, PKK’yı “Kürt proleter devrimci hareketi” ve “ulusal kurtuluş mücadelesi” olarak tanımlamıştır. PKK, Türkiye’nin doğu ve güneydoğusu, Irak’ın kuzeyi, Suriye’nin kuzeydoğusu ve İran’ın kuzeybatısını kapsayan bölgede devlet kurmayı amaçlamaktadır.

YPG’nin silahlı gücü ne kadar?

Askerî gücü Xelil, 2016 yılı sonu itibarıyla YPG ve YPJ’nin toplam 60.000 savaşçısı olduğunu, bu sayıyı 2017′nin ikinci yarısına kadar 100.000’e çıkarmayı hedeflediklerini, bunun için muhabere, taktik ve silah eğitimini sürdürdüklerini, her savaşçıya 200 dolar aylık ödeneceğini açıkladı.

YPG hangi ülkelerin terör listesinde?

Örgüt, Türkiye tarafından PYD ile birlikte terör örgütü olarak kabul edilmektedir. Ayrıca Katar’ın terör örgütleri listesinde yer almaktadır.

Suriye savaş ne zaman biter?

Suriye İç Savaşı

Tarih 15 Mart 2011 – günümüz (10 yıl, )
Bölge Suriye (çevre ülkelere de sıçramaları oldu)
Sonuç Devam ediyor

PKK üst düzey yöneticileri kimlerdir?

PKK
Bağlılık Halk Kurtuluş Güçleri (HRK) (1984-1986) Kürdistan Halk Kurtuluş Ordusu (ARGK) (1986-2000) Halk Savunma Güçleri (HPG) (2000-) YJA-STAR (1984-)
Lider(ler) Murat Karayılan (de facto)
Merkez(ler) Kandil Dağları, Irak
Etkin bölgeler Türkiye, Irak, İran, Suriye

Peşmerge terör örgütü mü?

Terör örgütü, 5 Haziran Cumartesi günü de Duhok’un Amedi ilçesinde Peşmerge güçlerine pusu kurmuştu. Peşmerge Bakanlığı, saldırı sonucu 5 Peşmerge‘nin öldüğünü, 7’sinin yaralandığını açıklamıştı.

Daeş ne demek?

DAEŞ Açılımı, DAEŞ Nedir? Arapça adı ile El Devlet-ül İslamiye Fil Irak Wel Şam (DAİŞ) Türkçe açılımı ile DAİŞ (Irak Şam İslam Devleti), İD (İslam Devleti) Irak ve Suriye topraklarında insanların kabusu olan bir oluşumdur.