Sinüs Cavernosus ne demek?

Sinus Cavernosus nereye dökülür?

sella turcica’nın her iki yanında yer alan venöz bir dural sinus. penisteki corpus cavernosum‘a benzedigi icin bu ismi almiştir. ve sinus petrosus inferior ve superior’lar ile v. jugularis interna’ya drene olur.

Cavernous sinus ne demek?

Cavernous Sinus teriminin tıbbi anlamı; Sfemoid kemiğin her iki tarafında bulunan venöz kan kanalı.

Kavernöz sinüs ne işe yarar?

Kavernöz sinus trombozu kafa kaidesinde, sfenoid kemiğin sella turcicanın her iki yanında yer alan, beyindeki venöz kanın kalbe gönderilmesinde rol kavernöz sinusun kan pıhtısı ve mikroorganizmalar ile tıkanması durumudur. Kavernöz sinus trombozu septik tromboz ve aseptik tromboz olarak ikiye ayrılır.

Cavernosus ne demek?

Cavernous teriminin tıbbi anlamı; n. İçi boş aralıkları olan, boşluklu, kavernöz, cavernosus.

Cavernous sinus nerede?

Kavernöz sinus dural venöz sinuslerden biridir. Sella turcicanın yanında, sfenoid kemik ve temporal kemik arasında, lateral sellar kompartman olarak tanımlanan alan içerisinde bulunur.

Sinus Sigmoideus nedir?

sinus sigmoideus ne demek? Sinus transversus’un uzantısı olarak sulcus sigmoideus içerisinde aşağı doğru seyredip sinus basilaris’e uzanan boşluk.

Sphenoid sinüs ne demek?

Sağ ve sol tarafta dörder adet olmak üzere toplam sekiz sinüs bulunur ve bu sinüsler maksiller (yanak sinüsleri), frontal (alın sinüsleri), etmoid (gözler arasındaki önde ve arkada yer alan sinüsler) ve sfenoid sinüs (en geride, kafa içindeki sinüs) olarak isimlendirilir.

Paranazal sinüs hangi kemiklerde bulunur?

Frontal, etmoid, sfenoid ve maksiller sinüs olarak adlandırılan paranazal sinüsler burun boşluğunun etrafındaki kemikler içerisinde bulunan hava boşluklarıdır. Konumları itibariyle hem nazal kavite ve üst havayolu hem de çene yüz gelişimi ile yakın ilişki içindedirler.

Sinüzit röntgenle anlaşılır mı?

Sinüzit tanısı, hekiminizin şikayetlerini değerlendirmesi ve yapacağı muayene ile konulabilir; bunun yanı sıra, hekiminizin aşağıdaki gibi tetkikler de isteyebilir: Burun kültürü Direkt grafi (röntgen) Bilgisayarlı tomografi.

Sinüs ne anlama gelir?

Sinüs Nedir? Burnun çevresinde yer alan kemiklerin içerisinde yer alan hava boşlukları sinüs olarak isimlendirilir.

Kavernöz ne demek?

Oyuklu, boşluklu, kavernozus.

Cruss ne demek?

Crus teriminin tıbbi anlamı; n. (pl. crura). Bacak, incik, cruris.

Dural sinüs ne demek?

beyindeki dura mater isimli en dış zarın iki alt tabakası arasında belirli yerlerde oluşan boşluklara verilen isim. buralara beynin kirli kanı akar ve bu sinüsler de daha büyük venlere açılıp kalbe bağlanırlar. aynı zamanda serebrospinal sıvının da fazlasını alarak beyne yapılan basıncı dengelemeye yararlar.

Sinus Sigmoideus nerede?

– sulcus sinus sigmoideus: Kemiğin iç yüzünün arka alt kenarında bulunan geniş bir oluktur, os occipitale ve os temporale’de aynı isimli olukla devamlılık gösterir. (Canlıda bu olukta bir dura sinüsü olan sinus sigmoideus bulunur).

Sfenoid sinüs neden olur?

Sfenoid sinüs enfeksiyonların gelişiminde kontamine suya dalış, kokain veya steroid kullanımı, diyabetes mellitus, radyoterapi, allerjik mukozal ödem, ve septum deviasyonu ve nazal fraktür risk faktörü olarak suçlanmış olup 3,12,14, bi- zim çalışmamızdaki olgularımızda bu olası faktörlerden yal- nızca bir hastada …