Yüzme sporu nedir kısa bilgi?

Yüzme sporu nedir ve kuralları?

Yüzme kuralları arasında, kolların açılması, ayakların çırpılması, nefesin alınması gibi kurallar bulunmaktadır. Suyun kaldırma kuvveti, el ve ayak hareketlerinin itme gücüyle birleştiğinde yüzme olayı gerçekleşmektedir. Yüzme olayının gerçekleşmesi, suyun kaldırma kuvveti özelliğine göre şekillenmektedir.

Yüzme sporu nedir nasıl yapılır?

Yüzme sporu; belirli boyutlarda havuzlarda bedenin kulaç ve ayak hareketlerinden başka bir yardım almadan su içerisinde yüzülerek yapılan spor dalına verilen isimdir. Yüzme sporu yarışları 50, 100, 200, 400 800, 1500 m’lik havuzlarda yapılmaktadır. faydalanmışlar,ilkel bir şekilde yüzmüşlerdir.

Yüzme Nedir Ve Tanımı?

Yüzme, bireyin tüm bedenini kol ve bacak hareketlerinden başka bir unsur kullanmadan su içinden ilerletmesini gerektiren, bireysel veya takımsal düzeyde gerçekleştirilen bir yarış ya da antrenman sporudur. Bu spor, yüzme havuzlarında veya açık suda (ör. deniz ya da göl içinde) icra edilmektedir.

Yüzme sporu nedir ve tarihçesi?

YÜZMENİN TARİHİ 9000 yıllarında yüzdüğü Libya’da bulunan tarihi bir mağaranın duvarındaki resminden anlaşılıyor. Büyük İskender’in ve Julius Sezar’ın dönemlerinde iyi birer yüzücü olduğu tahmin edilirken Platonun “yüzemeyenler eğitimde zayıf kalırlar” dediği biliniyor.

Yüzme sporunun terimleri nelerdir?

YÜZME ANTRENMANLARINDA KULLANILAN TERİMLER

  • FRIM. Kelebek yerine serbest yüzülen karışık yüzme denebilir. …
  • Karışık Sırası 4 yüzme stili set içerisindeki her tekrar arasında sırasıyla yüzülür. …
  • Kol Çekiş Ayaklar çalışmaz sadece kollarla yüzülür.
  • Ayak. Kollar çalışmaz sadece ayak vuruşu yapılır.
  • Drill. …
  • Branş …
  • İstek. …
  • Geliştirmeli.

Yüzmenin özellikleri nelerdir?

Yüzme diğer spor branşlarına göre, belli bir fiziksel özelliğe sahiptir. Suyun bir direnci vardır. Bu direnci aşmak belli motorik özellikleri gerektirir (kuvvet, sürat, dayanıklılık, esneklik).

Yüzme sporunun özellikleri nelerdir?

Yüzme sporu; dayanıklılık, kuvvet, esneklik ve sürat gibi yeteneklerini geliştirmene olumlu katkı sağlar. Yüzme sırasında tüm kasların çalışması sinir sistemine olumlu katkı sağlayarak sistemin dinlenmesine ve rahatlamasına yardımcı olur.

Yüzme bir spor dalı mıdır?

Yüzme sporu, tıpkı yürümek ve koşmak gibi, insan bedenine oldukça uygun ve doğal hareketlerle ilgili bir spordur. Aynı zamanda vücuda kazandırdığı güç ve direnç ile birlikte, bu sporla uğraşanlara da iyi bir hayat disiplini vermektedir.

Yüzmenin özellikleri nedir?

Yüzme diğer spor branşlarına göre, belli bir fiziksel özelliğe sahiptir. Suyun bir direnci vardır. Bu direnci aşmak belli motorik özellikleri gerektirir (kuvvet, sürat, dayanıklılık, esneklik). … Yüzme sporu yaşam disiplinini en iyi sağlayan spordur.

Yüzmenin amacı nedir?

Yüzmenin bilinen en önemli faydası zayıflamak ve kilo kaybetmektir. Yüzerken vücudun tüm kas ve iskelet yapısı aktif olarak hareket etmektedir. Bu nedenle yüzme sırasında, yoğun bir şekilde yağ yakımı olurken, bir yandan da kasların gelişimi sağlanmış olur.

Yüzme sporu ne zaman ortaya çıktı?

YÜZMENİN TARİHİ İnsanoğlunun yüzme ile tanışmasının tarihi tam olarak bilinmiyor. Çünkü yüzme ile spor olarak değil yaşam için ihtiyaç olarak tanışan insanoğlunun, M.Ö. 9000 yıllarında yüzdüğü Libya’da bulunan tarihi bir mağaranın duvarındaki resminden anlaşılıyor.

Yüzme tarihçesi nedir?

Eski Yunan ve Roma uygarlıklarında yüzme, askeri eğitimle birlikte temel eğitimin önemli bir parçası olarak görülmüştür. … İlk açık yüzme havuzunun 1828’de Liverpool’da yapılmasından bir süre sonra ilk uluslararası yüzme yarışmaları1837’de Londra’da ve ardından 1846’da Avustralya’da düzenlenmiştir.

Yüzme drilleri nedir?

Yüzme becerilerinizi geliştirmek için yapılan her türlü alıştırmaya denir. Örneğin “tek kol yüzme” bir drill çalışmasıdır. Yarışmalara hazırlanılan yüzme stili anlamına gelir.

Yüzmede temel eğitim nedir?

Havuzu ve havuz kurallarını tanıma, suya alışma evresi, temel suda kalma hareketleri, ayak vuruşu alıştırmaları, nefes tekniği alıştırmaları, kol tekniği alıştırmaları, dalma atlama alıştırmaları ve bu alıştırmaların birlikte koordine edilip pekiştirilmesi.

Yüzmede temel motorik özellikler nelerdir?

Yüzmede performansı etkileyen temel motorik özellikler sürat, dayanıklılık, denge ve esnekliktir.