Yakın Doğu Üniversitesi diploması uluslararası mı?

Yakın Doğu Üniversitesi diploması Avrupada geçerli mı?

NEAR EAST UNİVERSİTY INTERNATIONAL HANDBOOK OF UNIVERSİTY KITABININ KAPSAMINDAKİ KIBRIS’DA BULUNAN AKADEMİK KURUMLAR ARASINDA BULUNMAMAKTADIR. BU BAĞLAMDA, BU ÜLKE KAPSAMINDAKİ KURUMLARIN VERMİŞ OLDUKLARI DİPLOMALAR ÜLKE SERVİSİNDE KULANILAMAMAKTADIR.

Yakın Doğu Üniversitesi denklik var mı?

Yakın Doğu Üniversitesi Yüksek Lisans’ta Denklik Yok.

Yakın Doğu Üniversitesi Uluslararası mı?

Kısa bir süre önce, Yakın Doğu Üniversitesi‘nin, uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higer Education’ın yayınladığı Dünya Üniversiteleri Sıralaması 2022’de ‘Mühendislik’ ve ‘Bilgisayar Bilimleri’ alanında dünyanın en iyi ilk 250 üniversitesi arasında yer aldığını hatırlatan Prof. Dr.

Kıbrıs Üniversiteleri avrupada geçerli mi?

oradan aldığın diploma, türkiyede burun kıvrılmasına rağmen bir çok tr üniversitesinin aksine tüm dünyada geçerli bir diplomadır. ingilizcedir zaten kendisi. aynen 0 olarak aldığın eğitim gibi. ayrıca üniversitenin amerika ve ingilteredeki bazı üniversitelerle ortak çift diploma programı vardır.

Uluslararası geçerli diploma nedir?

Mavi diploma, üniversitenizden alacağınız eğitimin uluslararası standartlarda olduğunu gösteren bir belge olmaktadır. Okuduğunuz üniversiteler üzerinden almak istediğiniz mavi diploma ile birlikte Avrupa Birliği üyesi olan ülkelerde eğitiminize devam edebilirsiniz.

Kıbrıs üniversitelerinin denkliği var mı?

İlgili anlaşma uyarınca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hukukuna göre kurulmuş olan üniversitelere ÖSYM tarafından yerleştirilen ve yerleştikleri programda eğitimini tamamlayan T.C. vatandaşlarının ön lisans ve lisans diplomaları denklik işlemine tabi tutulmaksızın Türkiye Cumhuriyeti’nde geçerlidir.

Kıbrıs ilim Üniversitesi YÖK denkliği var mı?

Kıbrıs İlim Üniversitesi, Kuzey Kıbrıs ve Türkiye Yükseköğretim Planlama, Değerlendirme, Akreditasyon ve Koordinasyon Konseyi (YÖDAK) ve Türkiye Yükseköğretim Kurumu (YÖK) yetkilileri tarafından tam olarak akredite edilmiştir. KİÜ Programları UK NARIC tarafından da kabul edilmektedir.

Yakın Doğu Üniversitesi Erasmus var mı?

Yakın Doğu Üniversitesi öğrencileri, Erasmus+ programı ile dünyanın birçok üniversitesinde öğrenim görme şansı buluyor. Ayrıca 120’den fazla ülkeden de öğrenciler üniversitemize geliyor. Öğrencilerin tıp, diş hekimliği, hemşirelik, mühendislik diplomaları tüm ülkelerde geçerliliğe sahip.

Yakın Doğuda kaç öğrenci var?

Yakın Doğu Üniversitesi
Rektör Prof. Dr. Ümit Hassan
Akademik personel 1418
Öğrenciler 20000
Kayıtlı 20.000

Kıbrıs diploması Türkiyede geçerli mi?

İlgili anlaşma uyarınca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hukukuna göre kurulmuş olan üniversitelere ÖSYM tarafından yerleştirilen ve yerleştikleri programda eğitimini tamamlayan T.C. vatandaşlarının ön lisans ve lisans diplomaları denklik işlemine tabi tutulmaksızın Türkiye Cumhuriyeti’nde geçerlidir.

Üniversite diplomam hangi ülkelerde geçerli?

2021 Yılında Mavi Diploma‘nın geçerli olduğu Avrupa Birliği Üyesi olan ülkeleri şöyle sıralanmaktadır:

  • Almanya.
  • Avusturya.
  • Bulgaristan.
  • Belçika.
  • Malta.
  • Polonya.
  • Portekiz.
  • Hollanda.

Diplomam yurt dışında geçerli mi?

Diploma Eki, Diplomanın Avrupa’da geçerli olmasını sağlar ? Diploma Eki ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarınca verilen diplomaların başka ülkelerde otomatik olarak tanınmasını sağlayan bir “tanıma/geçerlilik/denklik belgesi” değildir. Diploma Eki almak, diplomanın başka Avrupa ülkelerinde geçerli olmasını sağlamaz.

Uluslararasi diploma ne ise yarar?

Mavi diplomalar, öğrencilerin üniversitede verilen eğitimlerin tüm dünyada eğitime devam edilebilmesi için kullanılabileceğini gösterir. Öğrenciler kayıt olduğu üniversitelerden mavi diploma sahibi olduysa, lisans ve yüksek lisans eğitimlerini global olarak yapacağını belgeleyebilir.

Girne Üniversitesi mavi diploma veriyor mu?

Kıbrıs’ta mavi diploma veren üniversitelerden biri Girne Amerikan Üniversitesi‘dir.

Girne Amerikan Üniversitesi diploma Türkiye’de geçerli mi?

Girne Amerikan Üniversitesi mezunlarının sadece Türkiye ve Kıbrıs’ta değil, tüm dünyada geçerli olan diplomaları ile yurt dışında da birçok noktada üst düzey yönetici olarak çalışıyor üniversite olarak bundan gurur duyduklarını ifade eden Asım Vehbi:” Türkiye‘de 200’e yakın üniversite var, devlet ve vakıf …