Askeri Yurtlar nerelerde var?

TSK yurtlari nerede?

İletişim Bilgileri

İsim Erzurum TSK Eğitim Vakfı Kız & Erkek Öğrenci Yurdu
Adres Rabiaana Mah. Aliravi Cad. No:27 , Erzurum
Telefon 0442 214 12 95
Cep Telefonu 0549 360 60 25
Website siteyi ziyaret et

MSB yurtları nerelerde var?

TSK Eğitim Vakfı tarafından belirlenen Şehit ve Gazi Çocuklarımızın düzenli olarak öğrenimine katkıda bulunmak için tıklayın.

  • Ankara. Yurdu.
  • Eskişehir. Yurdu.
  • İstanbul. Yurdu.

TSK öğrenci bursu ne kadar?

TSK Eğitim Vakfı Karşılıksız Eğitim Bursu,2021-2022 Döneminde Hak sahibi bir öğrenciye 8 ay süreli ayda 300 TL. ile bir eğitim döneminde 2.400 TL. olmak üzere Vakfın mali durumu ve müracaat durumuna göre toplam 1.000 öğrenciye kadar verilecektir.

TSK yurduna kimler başvurabilir?

Şehit subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş ve sivil memurların ortaöğrenim (lise), ön lisans ve lisans gören çocuğu olmak, TSK, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda görevli subay, astsubay, uzman jandarma uzman erbaş sivil memurlar ile bunların emeklilerinin ön lisans ve lisans öğrenimi …

TSK Eğitim Vakfi yurtları hangi illerde var?

Hâlihazırda yurt hizmetlerine Ankara-Tandoğan, Eskişehir ve İstanbul-Haydarpaşa’da 3 kız, 3 erkek öğrenci yurdu olmak üzere toplam 6 yurtla devam etmektedir. Bu yurtlarda şehitlerimizin emaneti evlatlarımız öncelikli ve bütün hizmetlerden ücretsiz olarak istifade etmektedir.

TSK Eğitim Vakfı ne iş yapar?

Türk Silâhlı Kuvvetlerinde görevli subay, astsubay, sivil memur, uzman jandarma ve uzman erbaşlar ile bunlardan emekli olan ve şehit düşenlerin çocukları ve kardeşleri ile şehit erbaş ve er çocuklarının eğitim ve öğretimi için yurt imkanı sağlamaktır.

TSK yurt başvuruları ne zaman?

2021-2022 öğretim dönemi yurt müracaatları 30 Temmuz 2021 – ÖSYM’nin takvimine göre tercih sonuçları belirleninceye kadar yapılacaktır. ÖSYM’nin takvimine göre tercih sonuçları belirlendikten sonra yapılacak müracaatlar yurtlarda boş yer olması halinde ayrıca değerlendirilecektir.

TSK katkı payı nedir?

5 – Vakıf amaçlarına katkı payı ne demektir? TSK Dayanışma Vakfınca yapılan yardımlardan istifade edebilmek amacıyla, her yıl Yönetim Kurulunca belirlenen ve Mütevelli Heyetçe onaylanan, maddi miktardır. Vakfa yapılan bu katkı payı Silahlı Kuvvetlerden ayrılma durumunda personele iade edilmez.

Askeri öğrenciler burs alabilir mi?

Harp Okulu ve MYO öğrencileri KYK öğrenim kredisi alabilir. … Ancak Milli Savunma Üniversitesi öğrencileri KYK bursu alamaz. Bunun nedeni Harp Okulları ve MYO’larda okuyan öğrencilere devlet tarafından sınıflara göre harçlık verilmesidir.

Türk eğitim Vakfı bursu ne kadar?

2021-2022 Öğretim Yılı Aylık Burs Ücreti : 800 TL ‘dir.

Yurt aidatları ne kadar?

Yurt ücretleri de bu kategorilere göre farklılık gösteriyor. 1.5 yıl önce en düşük yurt ücreti 230 lirayken, 275 TL oldu. En yüksek fiyat da 500 liradan 600 liraya çıktı. Yurda yeni yerleşen öğrencilerin ödemesi gereken güvence bedeli ise, yüzde 20- 28.5 arasında zamlanarak en düşük 376, en yüksek 820 lira oldu.

TSK Dayanışma Vakfı ne ise yarar?

TSK Dayanışma Vakfı‘nın Amacı; Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli subay, astsubay, sivil memur, uzman jandarma ve uzman erbaşlar ile sözleşmeli erbaş ve sözleşmeli erlerden şehitlerimiz başta olmak üzere vefat edenlerin geride kalan aile fertlerine, malul …

TSK burs başvurusu 2021 2022 ne zaman?

Karşılıksız Eğitim Başvuru formunu doldurarak “Okudum, Anladım, Şartları Kabul Ediyorum” butonunu tıklayarak başvuruda bulunulur. Beyanlarınız üzerine burs ön başvurusu kabul edilenlere 09 EKİM 2021 tarihinde WEB sayfasından ve SMS ile duyuru yapılacaktır.

TSK yurdunda kimler kalabilir?

Bu yurtlarda şehitlerimizin emaneti evlatlarımız öncelikli ve bütün hizmetlerden ücretsiz olarak istifade etmektedir. Yurtlarımızdan istifade etmede öncelik TSK, J.Gn. K.lığı ile Sh.Güv.K.lığı personel çocuklarında olmakla beraber sivil vatandaşlarımızın çocukları da yurtlarımızda kalabilmektedir.

TSK Dayanışma Vakfı 2022 katkı payı nedir?

2022 Yılı Dayanışmaya Katkı Payınız 80 TL.dir. 01 Ocak 2022 tarihinden itibaren yatırabilirsiniz. Katkı payı, yatırdığınız tarihten itibaren bir sonraki yılın Şubat ayı sonuna kadar geçerlidir.