UYAP Yardım Masası bölümleri nelerdir?

UYAP yardım masasının görevleri nelerdir?

YARDIM MASASI NEDİR ?

  • Hizmetler’e ait tüm sorun ve talep bildirimlerini karşılar.
  • Bildirimleri sınıflandırarak Vaka Kaydı açar.
  • ilgili Hizmet Sağlayıcı’ya yönlendirir.
  • Acil Durum bildirimlerinde tanımlı Kamu Kurumlarını ve idare Personelini bilgilendirir. …
  • Yardım masası bir sistemdir.

UYAP neleri kapsar?

UYAP; günümüzün gerekli tüm teknolojik gelişmelerini kullanarak, Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatının, bağlı ve ilgili kuruluşlarının, adli ve idari tüm yargı ve yargı destek birimlerinin donanım ve yazılım olarak iç otomasyonunu ve benzer şekilde bilgi otomasyonu sistemlerini kurmuş kamu kurum ve kuruluşları …

UYAP yardim masasi nedir?

UYAP Çağrı Merkezi İletişim Bilgileri. Çağrı Merkezimize 0312 293 21 00 numaralı telefondan ulaşılması halinde aşağıdaki Sesli yanıt sistemi ile karşılacaksınız. İlgili numarayı tuşladığınızda daha kısa sürede yardım alabilirsiniz. Çağrı Merkezimiz mesai saatleri dışında saat 24:00’a kadar hizmet vermektedir.

UYAP hizmetleri nelerdir?

Ulusal Yargı Ağı Projesi’nin (UYAP) mobil ayağını teşkil eden UYAP SMS Bilgi Sistemi’yle avukatlar ve vatandaşlar dava açılması, icra takibi başlatılması, duruşma tarihi gibi bilgileri adliyeye gitmeden cep telefonlarına gönderilen kısa mesajlarla öğrenebilmektedir.

Uyapta verilerin bütünlüğü hangi sistemle sağlanır?

Sunucu ve istemci arasında kurulan bağlantının kriptolanması, veri bütünlüğünün sağlanması ve anahtarların değiştirilmesi, Sunucu ve kullanıcı arasındaki veri alışverişinin güvenliği için SSL (Secure Socket Layer) protokolü kullanılmaktadır.

UYAP Vatandaş Portalına giriş yapan kişiler davalarla ilgili hangi bilgilere ulaşabilirler?

Sisteme e-devlet şifresi ile giriş yapan vatandaşlarımız UYAP kapsamında adli ve idari yargı birimlerinde görülmekte olan dava dosyalarını ve evraklarını görebilir fakat veri güvenliği açısından dava açma ve evrak gönderme işlemlerini e-imza girişi olmadan yapamazlar.

UYAP Vatandaş portalında neler var?

Vatandaşların internet üzerinden e-Devlet şifresi,e-imza, mobil imza ve e-devlet üzerinden dört seçenekle UYAP Vatandaş Portalına bağlanarak; Türkiye genelindeki tüm davalarına ait bilgileri takip edebilmektedirler….Vatandaşlar,

  • Tüm dosyalarını sorgulayabilir.
  • Hukuk davaları açabilir.
  • Evrak doğrulama yapabilir.

Uyapın amaçları nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarının iş sürecini hızlandırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hukuki işlemlerinin, daha hızlı ve daha kolay olmasını sağlamıştır. Ayrıca şeffaf belge sunumu ve temini sağlanabilen bir bilgi sistemidir.

UYAP log Başlat ne demek?

UYAP portalındaki loglama bilgi sistemindeki güvenliği eksiksiz biçimde gerçekleşmesi için kullanılan bir sistemdir. UYAP loglama özelliği Adalet Bakanlığı tarafından kullanılan bilgi sisteminin kontrollü bir şekilde güvenlik altında kalmasını sağlar.

UYAP kayıtları nasıl silinir?

UYAP dosya kaydı silinemez. Uyap sisteminde “kapanmış dosyalar” kısmında muhafaza edilmektedir.

UYAP nedir hangi amaçlarla oluşturulmuştur?

UYAP bir yönetim bilişim sistemidir. Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı’nın merkez birimlerinin iş süreçlerini hızlandıran, güvenilirliğini arttıran ve kurumu bu şekilde kağıtsız ortama taşıyan bir bilgi sistemidir. … Böylece arşivleme prosedürü de UYAP üzerinden kolaylıkla ve elektronik ortamda yapılabilmektedir.

UYAP nedir kısa bilgi?

Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi veya kısaca UYAP – Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarının, dijital ortama taşınmış unsurudur. Kurulumu farklı amaçlara hizmet edebilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarının iş sürecini hızlandırmıştır.

UYAP kapsamındaki birimlerin birbirleri arasındaki veri alışverişi ne ile sağlanır?

UYAP kapsamındaki birimlerin birbirleri arasındaki işlemleri ile veri alış verişleri de UYAP Sistem Merkezi aracılığıyla yapılmaktadır.

UYAP Avukat Portalı nasıl kullanılır?

Avukatlar, https://avukat.uyap.gov.tr adresinden; E-imza ve M-imza ile UYAP Avukat Portala bağlanarak on-line, dava ve icra takibi (e-takip) açabilmekte, yetkileri dâhilinde sistemdeki vekâleti bulunan açık ve kapalı dosyalarını inceleyebilmektedir.

Dava dosyası hangi aşamada?

DAVAMIN SON DURUMU NE? UYAP Bilişim Sistemi aracılığıyla davanızın son durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekiyorsa harç/masraf/tahsilat işlemlerinizi yapabilirsiniz. Davanızın son durumu ile ilgili bilgiye, dosyanızın safahat bilgilerindeki yapılan son işlemi takip ederek ulaşabilirsiniz.