4060 nasıl mesaj atılır?

UYAP SMS nasıl atılır?

Pakete abone olmak için: TCKIMLIKNO TAM ABONE yazılarak 4060’a gönderilir. Eğer yalnızca dosyada kendinizle ilgili değişikliklerden haberdar olmak istiyorsanız abone olurken abone kodunun başına KISISEL ekleyiniz : TCKIMLIKNO KISISELABONE yazılarak 4060’a gönderilir.

UYAP üzerinden yapılan SMS işlemleri nelerdir?

Ulusal Yargı Ağı Projesi’nin (UYAP) mobil ayağını teşkil eden UYAP SMS Bilgi Sistemi’yle avukatlar ve vatandaşlar dava açılması, icra takibi başlatılması, duruşma tarihi gibi bilgileri adliyeye gitmeden cep telefonlarına gönderilen kısa mesajlarla öğrenebilmektedir.

Dava dosyasının içeriğini nasıl öğrenebilirim?

UYAP Bilişim Sistemi aracılığıyla davanızın son durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekiyorsa harç/masraf/tahsilat işlemlerinizi yapabilirsiniz. Davanızın son durumu ile ilgili bilgiye, dosyanızın safahat bilgilerindeki yapılan son işlemi takip ederek ulaşabilirsiniz.

Tebligat SMS gelir mi?

Tebligat yerine geçecek mi? Gönderilen SMS‘ler bilgi amaçlı olup, tebligat niteliğinde değildir. Ancak CMK’nın 43. Maddesinde tanıkların her türlü araçla çağrılabileceği düzenlenmiştir. … Ancak aynı madde gereğince çağrı kağıdına bağlanan sonuçlar SMS ile bildirimlerde uygulanamayacaktır.

UYAP SMS sistemi ücretli mi?

Abone olan kullanıcılara gönderilen her mesaj 1,5 TL (vergiler dahil) olarak ücretlendirilir.

Dava açılınca mesaj gelir mi?

Herhangi bir kişi hakkında dava açıldığında veya icra takibi başlatıldığında UYAP Bilgi Sistemi tarafından ilgili kişiye ücretsiz bir mesaj gönderilecek ve hakkında açılan dava hakkında bilgi verilecektir.

UYAP SMS tam paket nedir?

SMS Bilgi Sisteminin Tamamı TAM PAKET Abonelerine Hizmet Olarak Sunulmakta olup, TAM Pakete Abone Olan Kullanıcılara Sorgu SMS ile Erişilebilen Tüm Bilgiler Otomatik Bilgi Mesajı Gönderilecektir.

Mahkeme dosyamı nasıl alınır?

Öncelikle; https://vatandas.uyap.gov.tr adresine girilir….UYAP VATANDAŞ PORTAL’ın avantajları nelerdir ?

  1. Vatandaşlar Türkiye genelinde taraf oldukları tüm dosyalara e-Devlet şifresiyle erişerek dosya içeriğindeki tüm evrakları inceleyebilir ve indirebilirler.
  2. Duruşma zabıtlarına ve kararlara ulaşabilirler.

Uyaptan dava dosyamı nasıl görebilirim?

E devlet sitesi üzerinden erişim sağlamak için; siteye giriş yapıldıktan sonra arama çubuğuna “Uyap Vatandaş” yazılarak açılan sayfadaki bölüme tıklanarak portala giriş sağlanabilir. Giriş yaptıktan sonra ekranın sol tarafındaki menüden “dosya işlemleri” yazan bölüme tıklayıp “dosya sorgulama” alanı açılır.

Tebligatlar nereden görebilirim?

Tebligat sorgulama işlemi hem PTT hem de E Devlet’in resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak cep telefonunuza gönderilen 13 haneli barkod numarası ile tebligat sorgulama ve takibini yapabilirsiniz. gonderitakip.ptt.gov.tr adresine gidin.

E devlet Gelen mesaj tebligat sayılır mı?

Hayır, tüm resmi yazışmalar, adli ve idari tebligatların yürütüldüğü 7201 sayılı Tebligat Kanunu kapsamında tebligat veya etebligat değildir.

4060 UYAP SMS servisi ücretli mi?

Ücretlendirme: Sorgu SMS 1,5 TL olarak ücretlendirilir. … Abonelik tarihinden öncesinde abone olan taraf ile ilgili tüm dava bilgilerinin öğrenilmesi için abonelik işleminden sonra TC kimlik numarası yazılarak 4060‘a SMS gönderilmesi gerekmektedir.

UYAP SMS nasıl iptal edilir?

UYAP SMS Abonelik Nasıl İptal Edilir ? Aboneliği iptal etmek için : TCKIMLIKNO ABONEIPTAL yazılarak 4060’a gönderilir.

Benim adıma açılmış dava var mı?

e-Devlet’e T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra arama kısmına “dava dosya sorgulama” yazarak karşınıza çıkacak olan aynı isimdeki bağlantıya tıklamanız yeterli oluyor.

Mahkemeyi nasıl öğrenebilirim?

UYAP DURUŞMA TARİHİ ÖĞRENME e-devlet şifresi aracılığıyla UYAP sistemine giriş yapabilir ya da e-devlet’e normal giriş yaparak arama butonuna “uyap” yazabilirsiniz. Karşınıza çıkan hizmetler arasından “duruşma sorgulama” seçeneğine tıklayarak duruşma tarihinizi öğrenebilirsiniz.