Sultandağı nasıl bir yer?

Sultandağının Neyi Meşhur?

Meyve bahçeleriyle ünlü ilçenin sınırları içerisine giren Eber ve Akşehir Gölleri, Taşköprü, Çiğdem Düzü, Asmalı gibi mesire yerleri, Sahipata Kervansarayı ve Hamamı, Laleli Çeşmesi, Buzluk Mağarası, Dort Deresi ve manastır başlıca gezip görülebilecek yerlerdir.

Sultandağı ne yenir?

Ne Yenir: Yörede hala geleneksel usullerle pişirilen börek, bükme, yağlıkuş, lokul gibi hamurişleri yenilmeden dönülmemesi gereken lezzetlerdir. Hemen hemen hepsinin hamurunda çoğunlukla haşhaş ezmesi, bazen de tahin bulunmaktadır.

Sultandağı ismi nereden gelir?

Tarihi itibariyle bölge İshaklı olarak adlandırılmaktadır. Büyük Selçuklu Komutanlarından Sahip Ata Paşanın bu bölgeye kervansaray yaptırmasından dolayı, bu isimle de bölge özdeşleşmiştir.

Sultan dağı nasıl oluşmuştur?

Oluşumu. Geniş bir ova görünümünde olan zemini III. (Neojen) ve IV. (Kuvaterner) zamanların alüvyon topraklarından oluşmuştur. Kambriyen dönem ve Karbonifer dönemlerinde düşük kayalardan oluşmuştur.

Afyon Sultandağı hangi boydan?

İsim kökeni. İshaklı, Selçuklu uç (eski Türkçe: sınır, kenar) beylerinden İshak Bey tarafından kurulmuştur.

Dereçine Kasabası nerede?

Dereçine, Afyonkarahisar ilinin Sultandağı ilçesine bağlı bir beldedir.

Afyon Buzluk Mağarası’na nasıl gidilir?

Buzluk Mağarası, Afyon il merkezine yaklaşık 200 km uzaklıkta yer almaktadır. Buzluk mağarasına ulaşmak için önce özel araç veya taksi ile Kiraz Yaylası’na gelinmekte ve ondan sonra 3 saatlik bir yürüyüş ile buzluk mağarasına varılmaktadır. Buzluk Mağarası‘nın girişi sadece bir kişinin geçebileceği büyüklüktedir.

Erenler Dağı volkanik mi?

Erenler Dağı, Üst Miosen-Alt Pliosen volkanizması sonucunda oluşmuş volkanik bir dağdır. Dağın ana litolojisini çevresindeki Mesozoik araziyi örten Üst Miosen-Alt Pliosen yaşlı tüf, ignimbirit, aglomera, andezit, dasit, traki-andezit ve trakitlerden oluşturur.

Sultan Dağları volkanik mi?

En güneyine Erenler Dağı ve Alacadağ volkanik dağları bulunmaktadır. Geniş bir ova görünümlü olan Sultan dağının zemini alüvyon topraklarından oluşmuştur.

Melendiz Dağı Ne dağı?

Melendiz dağı; Niğde’de bulunmaktadır. Niğde’nin kuzeybatısında Niğde ile Bor arasında yer almakta olan volkanik bir dağdır. Niğde’nin kuzeybatısında Niğde ile Bor arasında yer alan volkanik dağ. Batıda, taze volkan konisi biçimindeki Hasandağı ile birleşir.

Afyon Bayat hangi boy?

Oğuzların 24 boyundan biri olan Bayat Boyu Selçuklu Sultanı I. Alaaddin Keykubat (1203) döneminde bazı uç beyliklerin Afyon yöresine atanması ile başlar. İlk yerleşimleri eski köy olarak bilinen yerden bugünkü yerleşim alanına gelip yerleştikleri bilinmektedir.

Büğdüz boyu nerede?

diye tanımladığı bir Oğuz boyudur. Oğuz Türkleri’nin Üç Oklar kolundan bir oymaktır. Oğuzlar’ın müslümanlaşmaya başladıkları 10. yüzyılda batıya göç olayında önemli rol oynadılar. Daha çok Batı Anadolu’ya ve Orta Anadolu’ya gelip yerleşmişlerdir.

Dereçine nerenin?

Dereçine, Afyonkarahisar ilinin Sultandağı ilçesine bağlı bir beldedir.

Afyon Buzluk Mağarası arası kaç km?

Buzluk Mağarası, Afyon il merkezine yaklaşık 200 km uzaklıkta yer almaktadır.

Buzluk Mağarası hangi bölgede?

Buzluk Mağarası, Elazığ yakınlarındaki Harput antik kentinde bulunan mağaradır.