Sosyal Güvenlik numarası nasıl öğrenilir?

Sosyal Güvenlik numarası nerede yazar?

Peki, Sosyal Güvenlik numarası nasıl öğrenilir? Birçok işlemin kolaylıkla gerçekleştirilmesini sağlayan e-devlet Sosyal Güvenlik Numarası için de imdada yetişiyor. Bunun için; – Öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/sosyalguvenlik-kurumu linki ile e-devlet’in Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına girin.

Sosyal Güvenlik numarası kaç haneli?

26 haneden oluşan SGK sicil numarası açıklaması. “2” işyerinin sürekli olarak faaliyette ve özel sektörde olduğunu vurgulayan bir koddur.

Sosyal Güvenlik numarası ne demek?

İster 4A (SSK) 4B (Bağ-Kur) ya da 4C (Emekli Sandığı) olsun Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden sigorta hizmeti alan tüm vatandaşların, sigorta durumlarını öğrenmelerini, primlerinin düzenli olarak yatırılıp yatırılmadığını, emeklilik ile bilgileri edinebilmeleri sağlayan numaradır.

SSK Sicil No ile TC kimlik no aynı mı?

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’nca verilen sigorta numaralarının yerine TC kimlik numaraları kullanacak.

23 haneli SGK numarası nedir?

İş Yeri Sicil Numarası Kaç Haneden Oluşur? Sosyal Güvenlik Kurumu sicil numarası 26 haneden oluşmaktadır. Örneğin 2 1084 02 02 9999999 034 99-05 000 gibi numaralar iş yeri sicil numarasıdır. Eğer alt taşeron bir firma bulunuyorsa alt taşeronu tescil sırasına göre 001, 002 gibi devam etmektedir.

SGK numarası kaç?

Alo 170 SGK danışma hattı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi tarafından hizmet vermektedir.

SGK sicil no kaç haneli örnek?

Sosyal Güvenlik Kurumu sicil numarası 26 haneden oluşmaktadır. Örneğin 2 1084 02 02 9999999 034 99-05 000 gibi numaralar iş yeri sicil numarasıdır.

Sosyal güvenlik ne demek?

Sosyal güvenlik, insanların gelirlerine bakılmaksızın toplum huzurunu ve refahını bozan sosyal tehlikelerin verdiği zararlardan “insan hakkı” ve esas itibariyle de “devlet görevi” olarak primli ya da primsiz sistemlerin kullanılması, kişilerin sosyal tehlikelerin zararlarından kurtarılma güvencesidir.

SGK sicil no neye göre verilir?

Saymanlık numarasının ilk iki hanesi saymanlığı, takip eden iki hanesi sigortalının çalıştığı işyerinin bulunduğu ili, son iki hanesi ise ilçe kodunu ifade eder. Kurum numarası ise sigortalıyı çalıştırılan kamu kurumunu ifade etmek üzere Kurumca verilir.

Sigorta sicil kartı nedir?

Ne de olsa 21. yüzyıldayız, İşe gireceğiniz zaman ve ya Sigorta durumunuzu öğrenmeniz için kullanılır. Tabi artık kolaylık olsun diye onun yerine Sicil No kullanılır, karta gerek yoktur. Sicil No Sigorta ile ilgili bilgilerinizi öğrenmeniz için gereklidir.

SGK işyeri sicil numarası kaç haneli?

İl : 26 karakterli işyeri SGK numarasının 17-19. karakterleridir. 4.1.7. Alt İşveren Kodu : 26 karakterli işyeri SGK numarasının 24-26. karakterleridir. 4.1.8. SSK Sicil No: Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sigortalıya verilen 7 haneli numaradır.

SGK No aracı kod ne demek?

Alt İşveren(Aracı) Numarası (Asıl işverenden iş alan ve kendi adına sigortalı çalıştıran alt işverenler bu işlerinden dolayı Kuruma işyeri bildirgesi vermeyecektir.) ihtiva eden bir sicil numarası verilir. Kurumca verilen işyeri sicil numarası, işyerinin tehlike sınıfı ile birlikte işverene tebliğ edilir.

Alo 173 nedir?

Çalışma Hayatı İletişim Merkezi “ALO 170” i 7 gün 24 saat arayabilirsiniz. Alo 170 iletişim merkezi, T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu tarafından sunulan tüm hizmetlerle ilgili olarak bilgilendirme yapmakta ve çözüm üretmektedir.

4 a ne demek?

4a sigorta: 4a sigortası, Eskiden Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) çatısı altında olan ve SSK’ya prim ödeyenleri dahil eden bir sigortaydı. Ancak SSK, SGK’ya bağlandığında halk arasında bilinen SSK sigortası da 4a sistemi adını aldı. 4a sisteminin kapsamı ise özel bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişilerdir.

SSK Sicil No nerede yazar?

E-devlet kapısından SSK sicil numarası sorgulaması yapılmaktadır. Kişi e-devlet şifresi ve TC kimlik numarası ile birlikte e-devlet portalına giriş yapar. Buna göre sayfanın üst kısmında yer alan 4A Sigortalı Tescil Kaydı bölümüne giriş yapılır.