Uyapı kim yaptı?

UYAP merkezi sistem hangi ilde kuruldu?

Sistem tüm taşra teşkilatına yaygınlaştırıldığında 30.000 adalet personeline hizmet verecektir. UYAP yazılımının uygulanabilmesi için Ankara’da 70 000 kişiye hizmet verecek şekilde Merkezi Sistem Odası kurulmuştur.

UYAP ilk ne zaman kuruldu?

UYAP Bilişim Sistemi 2000 yılında iki aşamalı olarak başlatılmış bir proje olup, 2001 yılında Adalet Bakanlığı Merkez Birimlerinin otomasyonunu sağlayan UYAP I projesi tamamlanmış, 2005 yılında adli ve idari yargı birimleri, adli tıplar, ceza tevkif evlerinin otomasyonunu kapsayan UYAP II tamamlanarak faaliyete …

UYAP hangi kanun?

1.4 HUKUK MUHAKEMELERİ KANUNU: Madde 445- (1) Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi(UYAP), adalet hizmetlerinin elektronik ortamda yürütülmesi amacıyla oluşturulan bilişim sistemidir. Dava ve diğer yargılama işlemlerinin elektronik ortamda gerçekleştirildiği hâllerde UYAP kullanılarak veriler kaydedilir ve saklanır.

UYAP hangi birim tarafından işleme alınmıştır?

UYAP I projesi kapsamında Adalet Bakanlığı merkez birimleriyle hakim ve savcı adayları eğitim merkezinde işletime alınmıştır.

UYAP ilk nerede denendi?

Türkiye’de bir ilk olarak Kastamonu Adalet Sarayında tüm duruşma salonlarına ve Cumhuriyet Başsavcılığı ifade alma odalarına kamera sistemi kuruldu. Adalet Bakanlığı Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) kapsamında Türkiye’de pilot il olarak Kastamonu Adalet Sarayında görüntülü yargılama sistemine geçildi.

UYAP nereye bağlı?

Vatandaş Portal Bilgi Sistemi (Vatandaş Portalı) sayesinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan tüm vatandaşlarımız; Adli yargı, idari yargı ve icra birimlerindeki tarafı oldukları dosyaları Vatandaş Portalına (https://vatandas.uyap.gov.tr) adresinden e-Devlet şifresi aracılığıyla giriş yaparak takip …

UYAP neden kurulmuştur?

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarının iş sürecini hızlandırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hukuki işlemlerinin, daha hızlı ve daha kolay olmasını sağlamıştır. Ayrıca şeffaf belge sunumu ve temini sağlanabilen bir bilgi sistemidir.

UYAP Yardım Masası kaç yılında çıktı?

Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü bünyesinde Çağrı Merkezi kurularak 2005 yılı temmuz ayından itibaren 7 alt sistemde 8 operatörle çalışmaya başlamıştır.

UYAP nedir kimler kullanır?

UYAP; günümüzün gerekli tüm teknolojik gelişmelerini kullanarak, Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatının, bağlı ve ilgili kuruluşlarının, adli ve idari tüm yargı ve yargı destek birimlerinin donanım ve yazılım olarak iç otomasyonunu ve benzer şekilde bilgi otomasyonu sistemlerini kurmuş kamu kurum ve kuruluşları …

UYAP hizmetleri nelerdir?

Ulusal Yargı Ağı Projesi’nin (UYAP) mobil ayağını teşkil eden UYAP SMS Bilgi Sistemi’yle avukatlar ve vatandaşlar dava açılması, icra takibi başlatılması, duruşma tarihi gibi bilgileri adliyeye gitmeden cep telefonlarına gönderilen kısa mesajlarla öğrenebilmektedir.

UYAP açılımı ne demek?

Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi veya kısaca UYAP – Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarının, dijital ortama taşınmış unsurudur. Kurulumu farklı amaçlara hizmet edebilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarının iş sürecini hızlandırmıştır.

Dava dosyasının içeriğini nasıl öğrenebilirim?

UYAP Bilişim Sistemi aracılığıyla davanızın son durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekiyorsa harç/masraf/tahsilat işlemlerinizi yapabilirsiniz. Davanızın son durumu ile ilgili bilgiye, dosyanızın safahat bilgilerindeki yapılan son işlemi takip ederek ulaşabilirsiniz.

UYAP nedir kısaca tanımı?

Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi veya kısaca UYAP – Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarının, dijital ortama taşınmış unsurudur. Kurulumu farklı amaçlara hizmet edebilmektedir. … Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hukuki işlemlerinin, daha hızlı ve daha kolay olmasını sağlamıştır.

UYAP’tan neden mesaj gelir?

Ulusal Yargı Ağı Projesi’nin (UYAP) mobil ayağını teşkil eden UYAP SMS Bilgi Sistemi’yle avukatlar ve vatandaşlar dava açılması, icra takibi başlatılması, duruşma tarihi gibi bilgileri adliyeye gitmeden cep telefonlarına gönderilen kısa mesajlarla öğrenebilmektedir.

Uyapta hangi bilgiler var?

Bu çerçevede UYAP ile entegrasyon sağlanan Adli Sicil Bilgi Sistemi’nden sabıka kayıtları, MERNİS’ten nüfus kayıtları ve Adres Kayıt Sistemi’nden adres kayıtları, POLNET’ten ehliyet kayıtları, Merkez Bankasından döviz kurları, TAKBİS’ten tapu ve kadastro kayıtları yargı birimlerince otomatik olarak anında …