Bingöl yüzen adalar nerede?

Yüzen Adalar Bingöl Nasıl Gidilir?

Buraya kadar özel araçla gidiyorsanız Navigasyon yardımıyla gidebilirsiniz. Aksakal Göl Mezrasındaki bu doğa harikası, Bingöl-Solhan karayoluna 5 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Toprak ve asfalttan oluşan yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki bu yol, sizi direkt olarak Yüzen Adalar‘a götürmektedir.

Yüzen Adalar tabiat Parkı nerede?

Yüzen Adalar, Bingöl’ün Solhan ilçesinin Hazarşah köyü Aksakal mezrasında yer alan ilginç bir krater gölü. Turnalar Gölü olarak isimlendirilmiş gölet Bingöl-Solhan karayolundan sapınca 5 km kadar içeride yer alıyor. Üç tarafı tepelerle çevrili yer sıradışı bir tabiat olayına sahne oluyor.

Yüzen adalar nasıl yüzüyor?

Bu yüzen hasırların altındaki alan akuatik (sucul) yaşam biçimleri açısından son derece zengindir. Rüzgâr olayları bütün bölümleri kıyıdan ayırır ve bu şekilde oluşan adalar rüzgârın değişimiyle bir gölün etrafına taşınır. Sonunda ya kıyıda yeni bir alana yeniden bağlanır ya da ağır havada dağılırlar.

Bingöl Yüzen Ada arası kaç km?

İl Merkezine 45 Km, Bingöl-Solhan karayoluna ise 5 kilometre uzaklıkta bulunur.

Solhan yüzen ada arası kaç km?

Yüzen Ada – Bingöl Bingöl-Solhan karayolunda 4.5 kilometre uzaklıktadır. Yüzen Ada tamamen doğal bir oluşumdur.

Yüzen Ada hangi bölgede?

Bingöl Yüzen Ada, Bingöl’ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah Köyü’ndeki Turna Gölü’nün üzerinde bulunuyor. Halkın, gölün çevresindeki uzun ve sık otları yakmasıyla keşfettiği Bingöl Yüzen Ada, olağanüstü bir tabiat olayı olarak görülüyor.

Solhan Yüzen Ada nerede?

Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü Aksakal göl mezrasındaki Yüzen Ada, o yörede yaşayan halk tarafından keşfedilmiştir. Bingöl-Solhan karayolunda 4.5 km uzaklıktadır. Yüzen Ada tamamen doğal bir oluşumdur.

Bingöl Yüzen Ada nasıl oluştu?

Yüzen adaların oluşumu ise, keçe ve saz tarzı birbirini tutan bitkilerin, sudan daha az yoğun kara kütlesi oluşturması ile oluşuyor.Birbirine tutuna bitkiler daha sonra suyun üzerinde yüzmeye başlıyor.

Yüzen adalar hangi şehirde?

Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü Aksakal göl mezrasındaki Yüzen Ada, o yörede yaşayan halk tarafından keşfedilmiştir. Bingöl-Solhan karayolunda 4.5 km uzaklıktadır. Yüzen Ada tamamen doğal bir oluşumdur.

Türkiye’de yüzen adalar nerede?

Solhan İlçesi’ne bağlı Hazarşah Köyü Aksakal göl mezrasındaki Yüzen Ada, o yörede yaşayan halk tarafından keşfedilmiştir. Bingöl-Solhan karayolunda 4.5 kilometre uzaklıktadır. Yüzen Ada tamamen doğal bir oluşumdur. Gölün üç tarafı dağlar ve tepelerle çevrilmiş düz arazi üzerinde bulunan krater gölü konumundadır.

Tortum yüzen adalar nerede?

Erzurum Valisi Okay Memiş, Tortum‘un Söğütlü Mahallesi’nde bulunan yüzen adaların turizme kazandırılacağı tarihi açıkladı.

Tortum Gölü nerede?

Tortum Gölü, Erzurum ilinin Uzundere ilçesi sınırlarında Tortum Çayı üzerinde 18. yüzyılda oluşmuş, Heyelan set gölüdür. Kemerlidağ yamacından kopan kalker blokları çayın önünü kapatmış, yaklaşık 50 m yüksekten düşen sular Tortum Şelalesini oluşturmuştur.

Erzurum yüzen adalar nerede?

Kent merkezine 55 kilometre uzaktaki ilçenin Söğütlü Mahallesi’nde yer alan Zökün Gölü’nde bulunan 6 yüzen ada turizme kazandırılıyor.

Tortumgölü nasıl oluşmuştur?

Tortum Gölü, 1700’lü yılların ortalarında bugünkü Balıklı Köyü batısında bulunan bir dağın heyelan sonucu Tortum çayının önünü kapatmasıyla oluşmuş bir göldür. Tortum Şelalesi,Tortum Gölü‘nün Tev Vadisi ile gölün kuzey ucu arasındaki heyelan kütlesini arşarak dökülmesiyle oluşmaktadır.

Tortum Gölü nereye dökülür?

Tortum Gölü – Erzurum Gölün fazla suları, bu doğal seti aşarak Tev Vadisi’ne döküldüğü yerde Tortum Şelalesi’ni oluşturmaktadır.