Bozkurt sel felaketinde kaç kişi öldü?

Sinop’ta sel ne zaman oldu?

Kentte, 11 Ağustos’ta etkili olan kuvvetli yağışın ardından Ayancık ve Türkeli ilçelerinde sel ve heyelanlar meydana geldi, 10 kişi hayatını kaybetti. Sel nedeniyle debisi yükselen dereler taştı, cadde ve sokaklar nehre döndü.

Bozkurt ta kaç kişi kayıp?

Sel felaketinde şu ana kadar ulaşılamayan 9 kişiyi arama çalışmaları, bölgeye sevk edilen Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığına bağlı 6 JAK personeli, Kastamonu İl Jandarma Komutanlığına Bağlı 9 JAK timi ve 5 kişilik İzmir Jandarma Sualtı Arama Kurtarma Timleri (SAK) tarafından karadan ve denizden sürdürülüyor.

Ayancıkta sel ne zaman oldu?

Ayancık’ta 11 Ağustos’ta yaşanan sel felaketi, ilçe merkezinin yanı sıra köy yolları ile kırsal kesimlerde bulunan köprü ve menfezlerde ağır hasara yol açtı. Bölgede yüzlerce büyük ve küçük çapta heyelana neden olan sel suları, doğada da büyük ölçüde tahribat oluşturdu.

Kastamonu sel kaçta oldu?

Kastamonu‘da bugün saat 07.00 sıralarında başlayan şiddetli yağış, Azdavay, Bozkurt, Cide, Şenpazar, Daday, Küre, Ağlı ve İnebolu ilçelerinde sele neden oldu. 5 bin nüfuslu Azdavay’da dereler taştı, ilçe merkezi sular altında kaldı.

2021 sel nerede oldu?

2021 Batı Karadeniz sel felaketi, 11 Ağustos 2021‘de Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nin Batı Karadeniz bölümünde etkili olan aşırı yağış sonucu meydana gelen sel, su baskını ve heyelanlar.

Sinopta sel neden oldu?

Sinop’ta etkili olan sağanak yağış, Ayancık ilçesini vurdu. Ayancık Çayı taştı, araçlar sel sularında sürüklendi, yurttaşlar evlerinde mahsur kaldı. Ayancık’ta gece boyunca etkili olan sağanak, akarsuların debisinin yükselmesine ve taşmasına yol açtı. Kuvvetli yağışın etkisi, sabah gün ağarınca ortaya çıktı.

Selde kayıp sayısı kaç?

Batı Karadeniz’de aşırı yağışlar sonucu meydana gelen su baskınlarında ölenlerin sayısı, 70’e yükseldi. Bu kişilerden 60’ı Kastamonu’nda, 9’u Sinop’ta, biri de Bartın’da hayatını kaybetti.

Selde kaç kişi kayıp?

AFAD’ın açıklaması şöyle: Afetin hemen ardından tüm ilgili kurumların personel ve araç desteğiyle tahliye, arama-kurtarma ve müdahale çalışmalarına başlanmıştır. Yaşanan sel nedeniyle 82 vatandaşımız (71 Kastamonu, 10 Sinop, 1 Bartın) hayatını kaybetmiştir.

Ayancıkta selden kaç kişi öldü?

Sinop’un Ayancık ilçesinde 2 kişinin hayatını kaybettiği, altyapı ve üstyapıda hasarların oluştuğu sel felaketinin izleri silinmeye çalışılıyor.

Ayancık’ta sel oldu mu?

DUVAR – Batı Karadeniz sele teslim oldu. Sinop’un Ayancık ilçesinde bulunan bir fabrikada çalışan işçiler mahsur kaldı. Bölgedeki bir hastane ise önlem amaçlı tahliye edildi. Sinop’un batı ilçelerinde gece boyunca etkili olan sağanak, akarsuların debisinin yükselmesini ve taşmasına yol açtı.

Kastamonu selde kaç kişi öldü son dakika?

JAK timleri de sualtı ve üstü arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, “Kastamonu, Sinop ve Bartın’da gerçekleşen sel felaketlerinde hayatını kaybeden 17 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Milletimize başsağlığı diliyorum.

Kastamonu selinde kaç kişi öldü?

Kastamonu‘da etkili olan sağanağın ardından Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçelerinde selin izleri siliniyor. 25 kişinin öldüğü, 925 kişinin de tahliye edildiği Kastamonu‘da, selin sürüklediği odun, toprak ve balçık Karadeniz’e aktı.

En son sel nerede oldu?

Bartın, Sinop, Kastamonu başta olmak üzere, Samsun ve Karabük’te de etkili olan şiddetli sağanak yağış kaynaklı sel felaketi, dere yataklarının hemen hepsinin taşmasına yol açtı.

Sel en çok nerelerde olur?

Sel afetinin en fazla görüldüğü bölge Karadeniz Bölgesidir. Karadeniz ikliminin etkisiyle bahar ve yaz aylarında devam eden yağmur, yaşanan sel felaketlerinin en büyük nedenidir. Marmara ve Akdeniz, Türkiye’de sel ve taşkının en fazla görüldüğü diğer bölgelerdir.

Sinop’un hangi ilçelerinde sel oldu?

Şiddetli yağmur Ayancık, Erfelek ve Türkeli ilçelerinde etkili oldu. Arama, kurtarma ve yardım ekiplerinin bölgeye ulaşmaya çalıştığı belirtildi. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı da aşırı yağışlar nedeniyle sele teslim olan Sinop‘ta gerekli müdahalelerin yapıldığını belirtti.