Sinop seli ne zaman oldu?

Sinop’ta sel felaketi ne zaman oldu?

Kentte, 11 Ağustos’ta etkili olan kuvvetli yağışın ardından Ayancık ve Türkeli ilçelerinde sel ve heyelanlar meydana geldi, 10 kişi hayatını kaybetti. Sel nedeniyle debisi yükselen dereler taştı, cadde ve sokaklar nehre döndü.

Ayancık sel ne zaman oldu?

Ayancık‘ta 11 Ağustos’ta yaşanan sel felaketi, ilçe merkezinin yanı sıra köy yolları ile kırsal kesimlerde bulunan köprü ve menfezlerde ağır hasara yol açtı. Bölgede yüzlerce büyük ve küçük çapta heyelana neden olan sel suları, doğada da büyük ölçüde tahribat oluşturdu.

Kastamonu sel felaketi hangi tarihte oldu?

Kastamonu‘nun Bozkurt ilçesinde 11 Ağustos’ta yaşanan sel felaketine ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

Bozkurt sel ne zaman oldu?

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde sağanak etkili oldu, cadde ve sokaklar sular altında kaldı. 11 Ağustos’ta sel felaketinin yaşandığı Bozkurt‘ta, akşama doğru sağanak etkili oldu.

Sinop’un hangi ilçelerinde sel oldu?

Şiddetli yağmur Ayancık, Erfelek ve Türkeli ilçelerinde etkili oldu. Arama, kurtarma ve yardım ekiplerinin bölgeye ulaşmaya çalıştığı belirtildi. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı da aşırı yağışlar nedeniyle sele teslim olan Sinop‘ta gerekli müdahalelerin yapıldığını belirtti.

Sinop sel nerede oldu?

Sinop‘ta etkili olan sağanak yağış, Ayancık ilçesini vurdu. Ayancık Çayı taştı, araçlar sel sularında sürüklendi, yurttaşlar evlerinde mahsur kaldı. Ayancık’ta gece boyunca etkili olan sağanak, akarsuların debisinin yükselmesine ve taşmasına yol açtı. Kuvvetli yağışın etkisi, sabah gün ağarınca ortaya çıktı.

Ayancık’ta sel oldu mu?

DUVAR – Batı Karadeniz sele teslim oldu. Sinop’un Ayancık ilçesinde bulunan bir fabrikada çalışan işçiler mahsur kaldı. Bölgedeki bir hastane ise önlem amaçlı tahliye edildi. Sinop’un batı ilçelerinde gece boyunca etkili olan sağanak, akarsuların debisinin yükselmesini ve taşmasına yol açtı.

Ayancık selde kaç kişi öldü?

Sinop’un Ayancık ilçesinde 2 kişinin hayatını kaybettiği, altyapı ve üstyapıda hasarların oluştuğu sel felaketinin izleri silinmeye çalışılıyor.

Bozkurttaki HES kimin?

Ebru Regülatörü ve HES Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde Ezine Çayı üzerindedir. Tesla Enerji bağlı ortağı olan Berke Elektrik Üretim A.Ş. tarafından işletilen santral 30,62 MWe kurulu gücü ile Türkiye’nin 375. Kastamonu’nun ise en büyük enerji santralidir.

Kastamonu ikizlere ne oldu?

Kastamonu‘nun Bozkurt ilçesinde tatil için gelen 12 yaşındaki ikizler Ecrin ile İclal Yücel ve babaanneleri Ayşe Remziye Yücel ve dedeleri Nadir Yücel, kaldıkları binanın çökmesi sonucu sel sularında kayboldu. Selin vurduğu Bozkurt ilçesinde Ezine Çayı kenarındaki 8 katlı Ölçer Apartmanı yıkıldı.

Bozkurt sel ne zaman başladı?

Selin bölgede önemli hasara neden olduğunu vurgulayan Çakır, “11 Ağustos’ta ülkemizin önemli sel afetlerinden biri yaşandı. Sadece Bozkurt değil, Kastamonu’nun özelikle sahil ilçeleri başta olmak üzere selden 9 ilçe etkilendi.

Bozkurttaki sel felaketinde kaç kişi öldü?

İnşallah yarın sabah ya da öğleye kadar bu suların tamamını temizlemeyi düşünüyoruz.” İlçede 11 Ağustos’ta şiddetli yağışın ardından Ezine Çayı’nın taşması sonucu can kayıpları yaşanmış, iş yerleri ile çok sayıda ev su ve balçık altında kalmıştı. 82 kişinin hayatını kaybettiği afette 9 kişi kaybolmuştu.

Sinop Ayancık’ta ne oldu?

Sinop‘un Ayancık ilçesine bağlı Babaçay köyünde eşi ile sel sularına kapılarak yaşamını yitiren Dilber Demirtaş’ın, sel sularına kapılmadan önce oğlu Birkan Demirtaş ile telefonda helalleştiği öğrenildi.

Sinop’ta sel nereleri vurdu?

Sinopta etkili olan sağanak yağış, Ayancık ilçesini vurdu. Ayancık Çayı taştı, araçlar sel sularında sürüklendi, yurttaşlar evlerinde mahsur kaldı. Ayancık’ta gece boyunca etkili olan sağanak, akarsuların debisinin yükselmesine ve taşmasına yol açtı. Kuvvetli yağışın etkisi, sabah gün ağarınca ortaya çıktı.

Sinop’un hangi ilçesinde sel oldu?

Sinop Ayancık’ta salı günü 24 saatte metrekareye düşen 240 kilogram yağışın ardından sel ve heyelanlar meydana geldi, 2 kişi hayatını kaybetti. Debisi yükselen Ayancık Çayı, ilçe merkezine taştı, cadde ve sokaklar nehre döndü. Mahsur kalan 472 kişi, helikopterlerle güvenli bölgelere sevk edildi.