Tatlıca Şelalesi kaç tane?

Sinopta kaç tane şelale var?

Sinop‘un Erfelek ilçesinde iki ormanın birleştiği derin vadi içerisinden akan, irili ufaklı 28 şelaleden oluşuyor Erfelek Tatlıca Şelaleleri… Yıllık ortalama 200 bini aşkın yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor.

Erfelek Şelalesi paralı mı?

Erfelek Tatlıca Şelaleleri belediye tarafından işletiliyor ve girişi de ücretli.

Sinop Erfelek Şelalesi kaç tane?

Sinop‘un Erfelek ilçesinde iki ormanın birleştiği derin vadi içerisinden akan, irili ufaklı 28 şelaleden oluşan Erfelek Tatlıca Şelaleleri, her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

Sinop Erfelek Şelalesi paralı mı?

Girişleri ücretli ve görülebilir güzellik Otomobil başına 15 tl, yürüyerek girmek isterseniz kişi başı 5 tl içeride otoparkı mevcut.

Erfelek şelalesinde kaç şelale var?

Erfelek ilçesinin Tatlıca köyüne oldukça yakın şelaleler o sebepten Tatlıca adını almış. 45 hektarlık ormanlık alanda irili ufaklı peşpeşe 28 şelaleden oluşuyor. Sinop’ta ki Erfelek Şelaleri bulunalı daha 21 sene olmuş. 1997 yılında baraj yapımı sırasında tesadüfen bulunmuş.

Sinop neyi ile meşhurdur?

Sinop’un Erfelek ilçesinde yetişen “kuzu kestanesi”ne her geçen gün talep artıyor. Tamamen orman ürünü olan ve Sinop’un Erfelek ilçesinde yetişen “kuzu kestanesi” pazarda yerini aldı. Kilosu 5 ila 12 TL arasında değişen kestane vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Erfelek Şelalesi ziyarete açık mı?

Erfelek Şelalesi, Milli Parklar Genel Müdürlüğü koruması altında olduğundan, belli bir ziyaret saatine sahiptir. Erfelek Şelalesi; saat 09.00 ile 19.00 arasında turistlere açıktır.

Erfelek Şelalesi Ne Yenir?

Erfelek Şelalesi Yeme İçme Manzaraya karşı ne yerseniz yiyin size çok lezzetli gelecektir. Ancak şelalenin sonundaki köy restoranında yiyebileceğiniz ızgara çeşitlerinin, pidelerin ve özellikle içebileceğiniz yayık ayranının bir yanılsama olmadığını söyleyebiliriz.

Erfelek şelalesinde ne yapılır?

Erfelek Şelalesi, Karasu Deresi üzerinde bulunmaktadır. Burada tırmanma aktivitesi gerçekleştirilebilir. Şelalenin tepesinde yer alan dönüş yollar, doğa yürüyüşü için kullanılmaktadır. Şelale kenarlarında yer alan oyuklarda kullanılarak doğa sporları yapılabilir.

Erfelek Şelalesi neden kapalı?

Su taşkınları ve heyelanların yaşandığı bölgede şelale ile kent merkezi arasındaki bağlantıyı sağlayan kara yolu ulaşıma kapanırken, şelale girişinde yer alan köprünün yıkılmasına neden olan sel suları, altyapı, elektrik sistemleri ile mesire alanındaki tesisleri önemli ölçüde olumsuz etkiledi.

Erfelek Şelalesi giriliyor mu?

Erfelek Şelalesi, Milli Parklar Genel Müdürlüğü koruması altında olduğundan, belli bir ziyaret saatine sahiptir. Erfelek Şelalesi; saat 09.00 ile 19.00 arasında turistlere açıktır. Eşsiz doğa manzarası ve sessizliğin bir arada bulunduğu Erfelek Şelalesi kesinlikle görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

Erfelek Şelalesi hangi ilde?

Tatlıca Şelaleleri, Erfelek Şelaleleri veya Tatlıca takım şelaleleri, Sinop’un Erfelek ilçesine bağlı Tatlıca köyü yakınlarındaki sıra şelalelerdir. Tatlıca irili ufaklı 28 ayrı şelale barındırmaktadır. Erfelek‘e yaklaşık 10, Sinop’a ise 45 km uzaklıktadır.

Sinop neyi meşhur hediyelik?

Sinop ili Karadeniz Bölgesi’nin hırçın denizlerine kıyısı olan bir ildir. Bu sebeple Sinop ilinin ünlü hediyelik eşyalarının başında gemi maketleri gelmektedir. Gemi maketleri pek çok ağaç türünden elde edilmektedir bu ağaç türlerinin arasında; ceviz, gürgen, kavak, kiraz ve armut ağaçları yer almaktadır.

Sinop’ta en çok ne yetişir?

İlimizdeki tarım arazilerinde bitkisel üretim yoğunluklu olarak tarla bitkileri yetiştiriciliği şeklinde olup buğday, mısır, arpa ve çeltik önde gelen ürünlerdendir.

Erfelek nasıl bir yer?

şelaleleri ve diğer doğal güzellikleri ile yeni yeni keşfedilen küçük cennetlerden biridir. selaleri ile unlu sinop ilcesi. bu ilçede aynı yatak uzerinde 28 tane şelale bulunmaktadır.. kesinlikle gidip görülmesi gereken bi doğal güzellik..