Salesforce ne ise yarar?

Salesforce ne işe yarar?

Salesforce.com, dünyanın en iyi CRM – Müşteri İlişkileri Yönetimi yazılımını geliştiren lider kurumsal bulut bilişim şirketidir. Salesforce Müşteri Başarı Platformu, firmaların satış, servis, pazarlama ve daha birçok alanda daha etkin, hızlı ve verimli olmasına yardımcı olur.

Neden Salesforce?

Neden Salesforce CRM’i Seçmelisiniz? Salesforce, 150.000’den fazla müşteriye hizmet veren Satış Bulutu, Pazarlama Bulutu, Hizmet Bulutu, Analytics Bulutu, Veri Bulutu, Topluluk Bulutu, Uygulama Bulutu ve IoT dahil olmak üzere ihtiyaçlarınızı karşılamak için çok çeşitli CRM kategorileri ve sistemleri sunar.

Salesforce hangi dil?

Apex, Salesforce için kullanılan programlama diline denilir. Nesne yönelimli bir dildir ve Salesforce geliştiricilerinin Salesforce içinde gerçekleşen geliştirme süreçlerine mantık atamalarını sağlar.

Salesforce nedir eksi?

online crm konusunda dunya lideri olan firma. oldukca esnek altyapisi kucuk isletmelerde kullanmak icin biraz fazla karisik olsa da orta ve buyuk isletmelerde kullanmak icin mantiklidir. software as a service akiminin bayragini en onde tasimaktadir.

Salesforce Lightning nedir?

Lightning konsolu uygulaması, kullanıcıların tek bir ekranda birden fazla kaydı yönetmelerini sağlayan, sekme tabanlı bir çalışma alanıdır.

Salesforce sertifikası nasıl alınır?

Salesforce CRM platformunda konfigürasyon ve özelleştirme yapabilecek bilgileri, kullanıcı yönetimini ve veri güvenliği için yardımcı uygulamaları kapsayan kursun ardından Salesforce Certified Administrator sertifikasını almak için sınava başvuru yapabilirsiniz.

Salesforce nasıl bir şirket?

Salesforce, 1999’dan beri faaliyet gösteren bir bulut bilişim hizmeti (SaaS) şirketidir. 150.000’den fazla şirket Salesforce‘u bir şekilde kullanıyor. … Şirketler, Salesforce‘u müşteri bilgilerini takip etmekten pazarlama ve satış fırsatları için müşteri verilerini analiz etmeye kadar her şey için kullanır.

Salesforce Certification nedir?

Salesforce Yönetici Sertifikaları Salesforce, iki düzeyde yönetici kimlik bilgileri sunar. Her ikisi de, kullanıcı gereksinimlerini tanımlamak, Salesforce platformunu ayarlamak ve kullanıcıların çözümlerinden en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olmak üzere idari işlevlere odaklanır.

Salesforce kimin?

Salesforce merkezi San Francisco, Kaliforniya’da bulunan bir Amerikan bulut tabanlı yazılım şirketidir. Şirket müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) hizmeti sağlar ve ayrıca müşteri hizmetleri, pazarlama otomasyonu, analitik ve uygulama geliştirmeye odaklanan tamamlayıcı bir kurumsal uygulamalar paketi satar.

Salesforce nasıl bir şirkettir?

Salesforce CRM ürünü, satış, servis, pazarlama, ticaret, etkileşim, analitik, topluluklar, verimlilik ve daha fazlası için bir çok modül içeren entegre bir platform olan Müşteri 360’tır. Yani 360 derece müşteri görünümü sunan bir platformdur.

Salesforce Apex Nedir?

Apex, geliştiricilerin üçüncü taraf SaaS uygulaması oluşturmak için Salesforce veritabanına ve istemci-sunucu arayüzlerine erişim sağlayan karmaşık CRM uygulaması oluşturmalarına izin verir. Ayrıca önceden oluşturulmuş uygulamaların karmaşık iş gereksinimlerine göre özelleştirilmesini sağlar.

Genişletilmiş CRM ve Salesforce nedir?

Salesforce merkezi San Francisco, Kaliforniya’da bulunan bir Amerikan bulut tabanlı yazılım şirketidir. Şirket müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) hizmeti sağlar ve ayrıca müşteri hizmetleri, pazarlama otomasyonu, analitik ve uygulama geliştirmeye odaklanan tamamlayıcı bir kurumsal uygulamalar paketi satar.

Salesforce CRM ne demek?

Salesforce CRM ürünü, satış, servis, pazarlama, ticaret, etkileşim, analitik, topluluklar, verimlilik ve daha fazlası için bir çok modül içeren entegre bir platform olan Müşteri 360’tır. Yani 360 derece müşteri görünümü sunan bir platformdur. Salesforce CRM çözümlerine buradan göz atabilirsiniz.

CRM ve Salesforce uzmanlığı nedir?

CRM (Customer Relationship Management) uzmanı, müşteri ilişkileri yönetimi konusunda uzmanlık vasfına sahip olan bireylere verilen mesleki unvandır. Meslek profesyonelleri, hizmet verdikleri firmanın CRM platform yapısına karar vererek, sistemin kuruluş çapında sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlar.

CRM ve Salesforce eğitimi ne işe yarar?

Ve hiç de şaşırtıcı değil; Salesforce CRM, şirketlerin ilk temastan itibaren müşterilerle ilişkilerini yönetmelerine yardımcı olan özelliklerle doludur. Salesforce CRM‘in arkasındaki fikir, bir şirketteki tüm departmanlara (pazarlama, satış, servis ve ticaret dahil) her müşterinin eksiksiz bir görünümünü vermektir.