Salda Gölünde nerede yüzülür?

Saldada yüzülür mü?

Tabiat Parkı Orman Plajı, süt beyaz kumsalları, benzersiz mavi ile uçuk yeşilin bir arada bulunduğu tabiat harikası olan Salda Gölü’nde yüzebileceğiniz en güzel plaj konumundadır. Plajda yüzülebilir güvenli alanlar belirlenmiş ve sınırlandırılmıştır.

Salda Gölüne hangi ayda gidilir?

Burdur’da yer alan Salda Gölü‘ne gitmek için en ideal dönem havaların soğuk olmadığı aylar. Mayıs ayında başlayan sezon eylül sona kadar devam ediyor.

Salda Gölüne hangi yoldan gidilir?

Havalimanından Burdur’a geçip oradan toplu taşıma ile Salda Gölü‘ne gidebilirsiniz. Isparta Havalimanı-Burdur ulaşımı 14 TL. Burdur’a giderseniz, otogardan saat başı hareket eden Yeşilova minibüslerine binin (10 TL). Yeşilova’da da Denizli istikametinde devam eden minibüslere binip 5 km uzaklıktaki Salda Gölü‘nde inin.

Salda Gölüne giriş var mı?

Bir krater gölü olan Salda‘nın en derin yeri 185 metre ve Türkiye’nin en derin gölü ünvanına sahip. … Salda Gölü Tabiat Parkı’nın bulunduğu plaj kısmına giriş yapıyoruz. Buranın girişi ücretli. Diğer kıyı şeritlerinde ücretsiz kısımlar da var.

Salda Gölüne neden girilmemeli?

Göker, gölün içine girilmemesi gerektiğine dikkat çekilerek, şöyle konuştu: “Salda‘nın içine girdiğiniz zaman değil, dışarıdan baktığınız zaman mutluluk veren bir görüntüsü var. Bunu kullanmamız lazım. Ama kapalı göl olduğu zaman içeriye girişi artırırsak, doğal olarak burası kirlenecek ve bu güzelliğini kaybedecek.

Salda Gölü yüzmek yasak mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü‘nün “Beyaz Adalar” bölgesinde 15 Ekim itibarıyla göle girilemeyeceğini, yüzülemeyeceğini ve plajın kullanılamayacağını açıkladı.

Salda Gölü su an açık mı?

Özellikle pandemi kısıtlamaları ve Salda Gölü‘nde alınan yeni tedbirlerle ziyaretçilerin haklı olarak kafaları karışmakta ve bizlere bu soruları yöneltmektedirler. … Öncelikle hemen söyleyelim; Salda Gölü ziyarete açık ve gölde halen yüzülebiliyor.

Salda Gölüne neden girilmez?

Göle gelen ziyaretçiler, cilde faydası olduğu inanışıyla göl kıyısında çukurlar açarak, çamur banyosu yaptı. Gölün Beyaz Adalar kısmında çok sayıda çamur çukuru oluştu. Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca 15 Ekim 2020’de bu bölge ziyarete kapatıldı.

Salda Gölü hangi bölgede?

Salda Gölü, Burdur’un Yeşilova ilçesinin kuzey batısında, ilçe merkezine 4 km uzaklıkta, ormanla kaplı tepeler, kayalık araziler ve küçük alüvyonal ovalarla çevrili hafif tuzlu tektonik bir göldür. Salda gölü Burdur’a 56 km, Denizli’ye 96 km, Antalya’ya 159 km mesafededir.

Salda Gölüne ıspartadan nasıl gidilir?

Isparta, Denizli ve Antalya’ya uçakla gidip oradan toplu taşıma araçlarıyla Salda‘ya gidebilirsiniz. Salda Gölüne en yakın havaalanlarından biri Isparta’da. Isparta Süleyman Demirel Havalimanı Salda Gölü arası 109 km. Havalimanından Burdur’a geçip oradan toplu taşıma ile Salda Gölü‘ne gidebilirsiniz.

Salda Gölü ziyarete acik mi?

Öncelikle hemen söyleyelim; Salda Gölü ziyarete açık ve gölde halen yüzülebiliyor. Yalnız Salda Gölünde bu kuralın geçerli olmadığı bir alan var ki orası da: ‘Beyaz Adalar Plajı’…

Salda Gölü ziyarete açık mı?

Salda Gölü‘nün Doğanbaba, Kayadibi, Tabiat Parkı ve halk plajı bölgelerine ise girişte kısıtlama bulunmuyor. Ziyaretçiler, bu bölgelerde hem kumsala hem göle girebiliyor. Salda Gölü, normalleşme süreciyle geçen yıl olduğu gibi her gün yüzlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlıyor.

Salda Gölü’nün özelliği nedir?

Salda Gölü, Burdur Gölleri Havzası içinde bulunan Salda Gölü alt havzası içinde ve Göller Yöresi’nin güneybatısında yer alır. … Suyu hafif tektonik bir göldür ve 184 metreye varan derinliği ile Türkiye’nin en derin göllerinden biridir. Salda Gölü az tuzlu, yüksek alkalinli bir göldür.

Salda Gölü suyu tuzlu mu?

Salda Gölü, Burdur’un Yeşilova ilçesinde, ilçe merkezine 4 km uzaklıkta, ormanla kaplı tepeler, kayalık araziler ve küçük alüvyal ovalarla çevrili hafif tuzlu karstik bir göldür.

Salda gölünde yüzmek neden yasak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü‘nün “Beyaz Adalar” bölgesinde 15 Ekim itibarıyla göle girilemeyeceğini, yüzülemeyeceğini ve plajın kullanılamayacağını açıkladı. Çünkü gölün zemini killi, gevşek bir yapıya sahip. …