Kürtçe Şillik ne demek?

Tırrek Kürtçe ne demek?

son günlerde kullanılan ve baya yaygınlaşmış bir kelime olan tırrek, sözcük olarak salak, odun kafalı gibi anlamlar içerir. doğuda kürtler çok kullanır, özelikle diyarbakır da ezelden beri kullanılan bir kelimedir. bir kahvehanenin önünden geçerken bile bu kelimeyi duyabilirsiniz. korkmak anlamında kullanılır.

Şıllık ne demek ekşi sözlük?

fıstıklı krep diyebiliriz.hafif bir tatlıdır yağsız olması nedeniyle. ama yemesi pek güçtür.zira insanın yüreği bu kadar tatlı bir tatlıya dayanamayabilir.urfaya özgüdür. bazı yörelerde akıtmaya verilen ad . şanlıurfa yöresine özgü,dürüm gibi sarılmış yufka arasına ceviz doldurularak yapılan bir tür hamur tatlısı.

Tırrek küfür mu?

Tırrek kelimesinin Türk Dil Kurumu sözlüklerinde belirli bir anlamı bulunmuyor. Halk arasında yayılan bir kelimenin korkak anlamına geldiği söylentisi bulunuyor.

Tırrık ne demek?

argo olarak; serseri gezip, boş konuşan kimseye verilen sıfat… kürt sözcüğünün kart ve kurt seslerinin ünlenmesinden (seslenmesinden) geldiğini iddia edenlere karşı zamanında bir güzel birader tarafından söylenmiş cümlenin öznesidir: “he türkler de tirrik tirrik diye sıçiyimişler, ondan tirk demişler.”

Şıllık tatlısı anlamı nedir?

Şileki, Kürtçede ıslak anlamına gelir. Zamanla şileke ismi, şıllığa döndüğü bilinir. Söyletiye göre; bu tatlıyı yerken çok fazla dağılırmış, ismini de buradan almış. Hamurunun içine cevizli harç konulur, üzerine fıstık tozu ve kaymak ilave edilir.

Şıllık neye denir?

Şıllık kelimesi Türkçe’de “hızmetkâr, uşak” anlamına gelir. Rusça sluga “hızmetkâr, uşak” sözcüğünden alıntıdır.

Dürrük ne demek?

leman’da çizerlerin kullandığı bir sıfat. genelde “dürrük gibi” şeklinde kullanıyorlar. örn: ne bakıyosun lan dürrük gibi. nazikçe penis deme şekli.

Kunek kürtçe ne demek?

Kürtçede ‘kunde’ veya ‘qunde’ ise yine bir küfür olup yine ‘g*t veren’ anlamına gelmektedir. …

Tırrık ne demek TDK?

Tırrek kelimesinin Türk Dil Kurumu sözlüklerinde belirli bir anlamı bulunmuyor. Halk arasında yayılan bir kelimenin korkak anlamına geldiği söylentisi bulunuyor.

Adanada Tırrek ne demek?

“ahmak, salak, mal” gibi bi anlamı vardır.

Şıllık tatlısı adı nereden gelir?

Şıllık tatlısı Çok eski bir Güneydoğu Anadolu yemeği olan bu tatlının asıl adı ‘Şileki’. Kürtçe’de ıslak, sulu gibi anlamlara gelen Şileki kelimesi, 90’lı yılların başında bazı köşe yazarlarının deformasyonu sayesinde bugünlere Şıllık olarak gelmiş.

Şıllık kelimesi nereden gelir?

Şıllık kelimesi Türkçe’de “hızmetkâr, uşak” anlamına gelir. Rusça sluga “hızmetkâr, uşak” sözcüğünden alıntıdır.

Paçoz ne anlama gelir?

Paçoz kime denir? 1)(İsim,Hayvan-Bilimi)Kefal türünden bir balık (Mugil cephalus), 2)(İsim,Argo)Hayat kadını, 3)(İsim,Argo)Uyumsuz, özensiz giyinmiş kimse.

Şıllık nasıl hazırlanır?

Şıllık Tatlısı (Şanlıurfa Yöresi) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Un, su ve tuzu derin bir kapta topaklanmayacak şekilde karıştırıyoruz . …
  2. Daha sonra tavaya çok az tereyağı sürüyoruz ve krepleri yapmaya başlıyoruz.
  3. Toplam sekiz tane krebimiz oluyor.
  4. Dört tanesini alt kata koyup cevizi döküyoruz.

Haşmetli ne demek argo?

Haşem, bir kişinin saygı uyandıran yönleri, büyüklüğünü gösteren özellikleri anlamına gelirken haşmet de yücelik ve debdebe demektir. Görünüşü, konuşmaları ve davranışlarıyla insanların takdirini kazanmış olan kişilere ise haşmetli denir.