Tırpan operasyonunda kimler alındı?

Tırpan Operasyonu kimler alındı?

“Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “örgütün faaliyetleri kapsamında yağma”, “kasten öldürme”, “tefecilik” ile “tehdit” suçlarını gerçekleştirdiği iddia edilen zanlılardan Barış S. Ergin B. ve Levent Ö. tutuklanırken diğer 10 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Organize suçlar ne demek?

Organize suç, maddi çıkar veya güç elde etmek üzere çeteleşmeyi ifade eder. Ulusal ve uluslararası bağlantılı, belli bir teşkilatlanmaya giderek gerçekleştirilen özellikle uyuşturucu ve psikotrop maddeler, mali suçlar ile silah kaçakçılığı başta olmak üzere, yüksek kazanç sağlayan türden suçların genel adıdır.

Tırpan Operasyonu hangi illerde?

Adana, Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir, Bursa, Balıkesir, Diyarbakır, Mersin, Muğla, Aydın, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Çanakkale, Denizli, Düzce, Elazığ, Gaziantep, Karabük, Konya, Malatya, Mardin, Rize, Samsun, Şanlıurfa ve Tekirdağ olmak üzere 27 ilde Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Örgütün Faaliyetleri …

Sarallar suç örgütü kimdir?

Sarallar; Trabzon Of ilçesi kökenli, aile bağı ile mensup ve taraftarları olan, İstanbul’da etkin olan bir organize suç örgütüdür. Emniyetin 2021 verilerine göre Burhanettin Saral ve Ümit Saral liderliğinde, 347 silahlı mensubu olup, Türkiye’de Alaettin Çakıcı’dan sonra en büyük ikinci organize suç örgütüdür.

Burhanettin Saral tahliye oldu mu?

“Sarallar” ve “Şahinler” olarak bilinen organize suç örgütlerine yönelik 74 sanığın yargılandığı davada mahkeme Sedat Şahin’in oğlu Serkan Şahin, yeğeni Mehmet Şahin ve Burhanettin Saral‘ın aralarında olduğu 28 kişinin tahliyesine karar verdi.

Organize suçlar kapsamına neler girer?

Organize suç örgütlerinin başta uyuşturucu madde kaçakçılığı olmak üzere, göçmen, tarihi eser, sigara ve alkol kaçakçılığı, insan ticareti, yolsuzluk, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerinin aklanması, silah ve mühimmat kaçakçılığı gibi tipik faaliyet alanlarına son yıllarda, bilgisayar ve iletişim teknolojilerinde …

Organize Suçlar neye bakar?

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, ekonomik, sosyal ve idari yapıyı doğrudan veya dolaylı olarak kontrol etmek için bir araya gelerek, haksız menfaat ve yüksek kazanç sağlamak amacıyla yasalara aykırı biçimde oluşan mafya tipi yapılar ile silah mühimmat ve tehlikeli madde kaçakçılığıyla mücadele eder.

Saral aşireti kaç kişi?

Sayıları bugün için 30.000 kişi civarındadır. Aile, Karadeniz’in pek çok yöresine (Of, Arsin, Trabzon, Giresun, Artvin, Rize) yayılmakla beraber, çoğunluk olarak İstanbul’da yaşamaktadır. Soyadı Kanununa istinaden Sarıalioğlu soyadı önce genel olarak Saral soyadıyla değiştirilmiştir.

Ferhat Solmaz kimdir?

İstanbul Büyükçekmece’de Saral çetesinin alt grubu olarak faaliyet gösteren ‘Buji Ferhat‘ takma isimli Ferhat Solmaz ve çetesine pizzacı kılığında operasyon düzenlendi. Sedat Şahin grubu üyesi M.Ş.’ye suikast hazırlığında olan Solmaz‘ın da aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Yakalanan Saral kimdir?

Yakalanan Barış Saral‘ın, Sarallar olarak bilinen suç örgütü yöneticilerinden olduğu öne sürüldü. Ankara ve İstanbul’daki farklı dosyalardan aranan Saral‘ın 5 yıl önce suç örgütü lideri Sedat Şahin’e yönelik uzun namlulu silahla düzenlenen saldırı girişiminin azmettiricisi olarak da arandığı öğrenildi.

Sarallar ne oldu?

28 sanığın yargılandığı davada ‘Sarallar‘ çetesinin lideri Ümit Saral‘a, 2 kişiyi öldürdüğü, 3 kişiyi de öldürmeye azmettirdiği gerekçesiyle 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 2 kez müebbet hapis verilirken, çeşitli suçlardan değişik oranlarda da toplamda 75 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi.

Organize Suçlar kaç yıldan başlar?

Örgüt kurma veya yönetme suçunun cezası, 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasıdır (TCK m.220/1). Örgütün silahlı olması halinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza dörtte birinden yarısına kadar artırılır (TCK m.220/3).

KOM ne anlama gelir?

KAÇAKÇILIK VE ORGANİZE SUÇLARLA MÜCADELE DAİRESİ BAŞKANLIĞI.

Organize suçlar kaç yıldan başlar?

Örgüt kurma veya yönetme suçunun cezası, 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasıdır (TCK m.220/1). Örgütün silahlı olması halinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza dörtte birinden yarısına kadar artırılır (TCK m.220/3).

KOM suçları nelerdir?

Bu kapsamda; akaryakıt, tütün mamulleri, alkollü içki, emtia ile kültür ve tabiat varlığı kaçakçılığı gibi kaçakçılık suçlarıyla mücadele, ülkelerin ekonomilerini olumsuz etkileyen yolsuzluk, rüşvet, sahtecilik ve vergi kaçakçılığı gibi mali suçlarla mücadele ile birlikte organize suç örgütleri ve terör örgütlerinin …