Salda Gölü’nde yüzülüyor mu?

Salda Gölü suya girilir mi?

Beyaz kumu ve turkuaz mavisi rengiyle ‘Türkiye’nin Maldivleri’ olarak bilinen Salda Gölü, son yılların en cazip mekanları arasında yer alıyor. … Salda Gölü‘nde halk plajında ise suya girilmesine izin veriliyor.

Burdur Salda gölünde yüzülüyor mu?

4-Salda Gölü‘nde yüzülür ? Salda Gölü‘nün beyaz plajlarında “Göle Girmek Yasaktır” yazan tabelalar göreceksin. Yüzülebilir bir göl olsa da Salda‘da yüzmenin tehlikeli olduğu söyleniyor. Gölün dibindeki kum killi bir yapıda.

Salda Gölüne neden girilmemeli?

Göker, gölün içine girilmemesi gerektiğine dikkat çekilerek, şöyle konuştu: “Salda‘nın içine girdiğiniz zaman değil, dışarıdan baktığınız zaman mutluluk veren bir görüntüsü var. Bunu kullanmamız lazım. Ama kapalı göl olduğu zaman içeriye girişi artırırsak, doğal olarak burası kirlenecek ve bu güzelliğini kaybedecek.

Salda Gölüne girmek yasak mı?

Salda Gölü‘ne Araç Girişi Yasaklandı Burdur’un Yeşilova ilçesinde, beyaz kumsalı ve turkuaz rengi berrak suyunun güzelliğiyle “Türkiye’nin Maldivleri” olarak anılan Salda Gölü‘nün doğallığının korunması için başlatılan koruma ve düzenleme çalışmalarında sona gelindi.

Salda Gölü su an açık mı?

Özellikle pandemi kısıtlamaları ve Salda Gölü‘nde alınan yeni tedbirlerle ziyaretçilerin haklı olarak kafaları karışmakta ve bizlere bu soruları yöneltmektedirler. … Öncelikle hemen söyleyelim; Salda Gölü ziyarete açık ve gölde halen yüzülebiliyor.

Salda Gölü suyu tuzlu mu?

Salda Gölü, Burdur’un Yeşilova ilçesinde, ilçe merkezine 4 km uzaklıkta, ormanla kaplı tepeler, kayalık araziler ve küçük alüvyal ovalarla çevrili hafif tuzlu karstik bir göldür.

Burdur Salda Gölü ziyarete açık mı?

Öncelikle hemen söyleyelim; Salda Gölü ziyarete açık ve gölde halen yüzülebiliyor.

Burdur otogardan Salda Gölüne nasıl gidilir?

Burdur‘a giderseniz, otogardan saat başı hareket eden Yeşilova minibüslerine binin (10 TL). Yeşilova’da da Denizli istikametinde devam eden minibüslere binip 5 km uzaklıktaki Salda Gölü‘nde inin. Taksi ile yaklaşık 20-30 TL yazar.

Salda Gölü’nün özelliği nedir?

Salda Gölü, Burdur Gölleri Havzası içinde bulunan Salda Gölü alt havzası içinde ve Göller Yöresi’nin güneybatısında yer alır. … Suyu hafif tektonik bir göldür ve 184 metreye varan derinliği ile Türkiye’nin en derin göllerinden biridir. Salda Gölü az tuzlu, yüksek alkalinli bir göldür.

Salda gölünde yüzmek neden yasak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü‘nün “Beyaz Adalar” bölgesinde 15 Ekim itibarıyla göle girilemeyeceğini, yüzülemeyeceğini ve plajın kullanılamayacağını açıkladı. Çünkü gölün zemini killi, gevşek bir yapıya sahip. …

Salda açıldı mı?

Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş eşi Hatice Arslantaş ile birlikte, yeşil ormanlar arasında, eşsiz Salda Gölü manzarasında doğal güzellikler içerisinde kayak yapma firsatı sunan “Salda Kayak Merkezi’nin” sezon açılış törenine katıldılar.

Salda Gölü ne oldu?

Salda Gölü ve çevresi 1989 yılından beri birinci derece doğal sit alanı olarak korunuyor. Son 20 yıldır, göl seviyesinde 3-4 metreyi bulan bir çekilme olmuş ve çekilme hala devam etmektedir.

Salda Gölü hangi havzada?

Burdur İli, Yeşilova İlçesinde kapalı havzada yer alan 184 metre derinliğindeki Salda Gölü, dışarı akarı olmayan 44 km2 alana sahip yüksek alkali nitelikli bir göldür.

Salda Gölü suyu nasil?

Suyu hafif tektonik bir göldür ve 184 metreye varan derinliği ile Türkiye’nin en derin göllerinden biridir. Salda Gölü az tuzlu, yüksek alkalinli bir göldür.

Salda Gölüne otobüsle nasıl gidilir?

Burdur’dan Salda Gölü‘ne, popüler ismi ile Saldivler’e ulaşmak için; Burdur otogardan Yeşilova turizmin Yeşilova otobüsleriyle 1,5 saatlik bir sürede kişi başı 17 tl ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Ulaşım saatleri de şu şekilde; Yeşilova Turizm’in internet sitesi; yeşilovatur.com tıklayarak ulaşabilirsiniz.