Cılık ne demek TDK?

Sayhaa ne demek?

(ﺻﻴﺤﻪ) i. (Ar. ṣayḥa) Yüksek sesle bağırma, haykırma, çığlık, nâra: Nihâyet gökten bir sayha geldi, cümlesi helâk oldu (Cevdet Paşa).

Kelime akıcılığı nedir?

Akıcılık kavramı nedir? Akıcılık: Her türlü yazılı ve sözlü anlatımda (şiir, hikâye, roman vs.) hecelerin, hecelerden oluşan kelimelerin, kelimelerden meydana gelen cümlelerin, ibarelerin söylenişte ya da okunuşta dil ve düşünce yönünden hiçbir engele rastlamadan sürdürülmesi; eş, Selaset, Selis.

Kimlere kalfa denir?

Kalfa, uğraştığı zanaatte çıraktan daha mahir fakat ustadan daha az bilgisi bulunan kişidir. Bir mesleğin gerektirdiği bilgi ve beceriyi kısmen kazanmış, ustanın gözetimi altında bulunan kimsedir.

Çilik anlamı nedir?

Çiler isminin sözlük anlamı Şarkı söyleyen, şakıyan, öten bülbül.

Aksülamel ne demek?

Aks ve amel kelimelerinin birleşmesiyle oluşturulan aksülamel, dilimize Arapçadan geçmiştir. Aks bir şeyin zıttı ve tersi anlamına gelirken, amel sözcüğü, hareket ve davranış demektir. Bir etki sonucu oluşan ani tepkiler aksülamel olarak nitelendirilir.

Amilim ne demek?

İsteyen, emeli olan. Yapan, etken, faktör.

Sözel akıcılık nedir?

Sözel akıcılık testleri , katılımcıların belirli bir zamanda (genellikle 60 saniye) bir kategoriden olabildiğince çok kelime üretmeleri gereken bir tür psikolojik testtir .

Akıcılık nedir örnek cümle?

Akıcılık, anlatımın pürüzsüz olması, hiçbir engele uğramadan akıp gitmesi demektir. Anlatımda akıcılığı, bir nehrin akıp gitmesiyle somutlaştırabiliriz. Nehrin akışı sırasında suyun karşısına çıkan taş, kaya gibi unsurlar suyun akışını nasıl engellerse anlatımda da anlatımın akışını engelleyen durumlar bulunur.

Osmanlı Devletinde kalfa ne demek?

Osmanlı Toplumunda Cariye Sınıfı Yeni doğan bir şehzade ve sultan için de “daye kalfa” ve “dadı kalfa” olarak adlandırılan cariyeler tahsis edilirdi. Arapça kökenli bir kelime olan cariye, “dişi köle” anlamına gelmektedir. Osmanlı toplumunda cariyelik yalnızca saraya ait bir kavram da değildir.

İnşaat kalfası ne demek?

Yapı kalfası bir inşaatta mimara yardım eden ve mimar tarafından belirlenen plana göre inşaatın yapılmasına nezaret eden, diplomasız, ancak inşaat kaide ve usullerini bilen çalışandır.

Çilik ne demek TDK?

i. (ses taklidi k.) İnce ve keskin bir sesle bağırma, feryat: Sokak satıcıların çığlıklarıyle dolu (Yusuf Z. … ѻ Çığlık atmak (basmak, koparmak): Tiz bir sesle şiddetle bağırmak: Kalabalık onları görünce çığlık atarak dağıldı (Hâlide E. Adıvar).

Çiğdem isminin anlamı nedir?

Çiğdem isminin anlamı TDK’da yer alan bilgilere göre şu şekilde: Zambakgillerden, türlü renklerde çiçek açan, çok yıllık, yumrulu bir kır bitkisi.

Velut ne demek TDK?

velud / velûd / ولود Çok doğuran kadın. Mc: Çok eser veren kimse.

Hasıl olan ne demek?

Hasıl etmek: Meydana getirmek, yaratmak, oluşturmak, ortaya çıkarmak. Hasıl olmak: Ortaya çıkmak, türemek, meydana gelmek, oluşmak.

Saik ne anlama gelir?

saik / sâik Dürten, sevkeden, sürükleyen, götüren. Sebep.