Yahya Efendi Hazretleri kimdir?

Yahya Efendi eşi kimdir?

Şerif Hatun ile evli bulunan Yahya Efendinin İbrahim ve Ali isminde iki oğlu vardır.

Yahya Efendi hangi tarikata bağlı?

Yahya efendi Kanuni Sultan Süleyman’ın süt kardeşi olup aynı zamanda Nakşibendi tarikatının da kurucusudur.

Yahya Efendi kimin hocası?

Osmanlı İmparatorluğunun yetiştirdiği en kıymetli isimlerden biri olan Beşiktaşlı Yahya Efendi, 1495 ve 1571 yılları arasında yaşamıştır. Çok küçük yaşlarda medrese eğitimi almaya başlayan Yahya Efendi, Kanuni Sultan Süleyman’ın hem süt kardeşi hem de fikirlerine çok kıymet verdiği akıl hocasıdır.

Yahya Efendi nin türbesi nerede?

Yahya Efendi Türbesi, İstanbul, TürkiyeYahya Efendi / Defnedildiği yer

Kanuni Sultan Süleyman’ın akıl hocası kimdir?

Yahya Efendi, Kanuni Sultan Süleymanın sütkardeşi, Boğaz’ın manevi koruyucusu, denizcilerin piridir. Matematik ve geometriyi bilen, ilim, irfan sahibi, şair ve ikram ehli Şeyh Yahya Efendi, dergâhına gelenlere “Âşık” diye hitap ederdi.

Kanuni’nin şeyhi kimdir?

İsmail Maşuki (d. 1508, Aksaray – ö. 1529, İstanbul), Türk tasavvuf tarihinde “Oğlan Şeyh” veya “Çelebi Şeyh” diye de bilinen, Bayrami-Melami tarikatı kutbu ve şeyhi.

Kanuni Sultan Süleyman hocası kim?

Mehmed Ebussuud Efendi veya Hoca Çelebi (d. 30 Aralık 1490, İskilip – ö. 23 Ağustos 1574, İstanbul), Osmanlı şeyhülislamı.

Yahya Çelebi kimdir?

Asıl ismi Yahya‘dır. İlk olarak “Halîm” mahlasını kullanırken (Çapan 2005: 660) Neşâtî tarafından kendisine “Nazîm” mahlası verildi. Döneminde Nazîm Yahya Çelebi ismiyle şöhret buldu. İsmail Belîğ’de ise adı Mustafa, lakabı da Kürkçübaşızâde olarak kaydedilir (Abdülkadiroğlu 1999: 476).İstanbul’da doğdu.

Beşiktaş Yahya Efendiye nasıl gidilir?

Beşiktaş bölgesindeki en çok ziyaret edilen yerlerden Yahya Efendi Türbesi adresine toplu taşıma ile nasıl gidilir burada bulabilirsiniz.

  1. Otobüs: 22RE, 30D, 40T, 57UL, DT1, U1.
  2. Metro: M2, M7.

5 Mar 2022

Beşiktaş’taki Yahya Efendi türbesine nasıl gidilir?

Türbeye 22, 22RE, 25E, 30D, 40, 40T, 42T ve 57UL nolu İETT otobüsleriyle gidebilirsiniz. Bu otobüsler, türbeye 3 dakika yürüme mesafesinde olan Çırağan otobüs durağından geçer. Bunun yanında Yahya Efendi ve Galatasaray Üniversitesi otobüs durağından geçen İETT otobüsleriyle de türbeye ulaşım mümkün.

Numani Sani Kimdir?

Aynı zamanda Atletizm Antrenörü ve UEFA B Futbol Antrenörlük belgesine sahip olan Numan Nafis Şahin, birçok lig’de Gençlik Geliştirme Teknik Sorumlusu olarak görev yaptı.

Ebussuud kimin hocası?

Hoca Çelebi’ olarak da bilinir. Tam adı Mehmed Ebussuud El- İmadi’dir. Mutasavvıf Muhyiddin Mehmed’in oğlu, anne tarafından da Ali Kuşçu’nun torunudur. Önce babasından, sonra Müeyyedzade Abdurrahman Efendi ile Karamanlı Seyyid Süleyman’dan ders aldı.

Maşukiler kimlerdir?

İsmail Maşuki (d. 1508, Aksaray – ö. 1529, İstanbul), Türk tasavvuf tarihinde “Oğlan Şeyh” veya “Çelebi Şeyh” diye de bilinen, Bayrami-Melami tarikatı kutbu ve şeyhi.

Şeyh Maşuki neden öldü?

On iki müridiyle birlikte Atmeydanı’nda (Sultanahmet Meydanı) boynu vurularak idam edilen İsmâil Ma’şûkī’nin denize atılan başı ve bedeni Rumelihisarı sahilinde bugünkü Bebek semti yakınlarında Kayalar denilen yerde kıyıya vurmuş, gördüğü bir rüya üzerine oraya giden bir müridi tarafından bulunarak defnedilmiştir.

300 yıl yaşayan padişah kimdir?

En Uzun Süre Yaşamış Osmanlı Padişahı, Orhan Gazi.