Yahut hangi anlama gelir?

Yahut ne demek din kültürü?

Yahut mu yahut mu? Farsça -dar yahut –tar eki, sözcüğe; “sahip olan, tutan, yandaş olan, taşıyan…” şeklinde anlamlar katmaktadır. Bu bağlamda dindar sözü de aslında “bir dine sahip olan kimse” anlamına geliyor. Bu açıdan “dindarım” demek de, “benim bir dinim var,” demektir.

Veyatta ne demek?

Bir düşünceden cayıldığında daha iyisi, daha doğrusu anlamında kullanılır. Bu kelime genellikle veyahutta şeklinde yanlış yazılır.

Yahud ne demek TDK?

Osmanlıca kaleme alınmış metinlerde ”yahud” şeklinde geçen bu kelime veya anlamına gelir. Yahut Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Nedir? İkinci Anlamı: Bir önceki cümlede öne sürülen fikirden vazgeçildiğini belirtmek için kullanılır. Örneğin: ”Bu işten istifa et bence.

Ehlî ne demek TDK?

Topluluk, cemaat. Bir işte yetkili olan, bir işi yapan, yeterli, erbap. Karı kocadan her biri, eş.

Dalalet ne demek TDK?

Yazım yanlışlarının doğru yazılışları Türk Dil Kurumu sözlüklerinde belirtilmektedir. Delalet kelimesi ile dalalet kelimesi karıştırılmaktadır. Delalet kelimesi anlamı iz, işaret, kılavuzluk iken dalalet kelimesinin anlamı ise sapkınlık ve doğru yoldan ayrılma anlamlarına gelmektedir.

Rahman ne demek din kültürü?

Rahman kelimesinin anlamı rahmeti ile her şeyi kuşatan anlamına gelir. Tanrı’nın rahman olmasındaki rahmet, sonsuzlukla özdeşleşmiştir. Çünkü bu kelime aynı zamanda sonsuz merhamet sahibi anlamında kullanılır.

Veyahutta nasıl?

TDK veyahut kelimesinin Türkçe’de doğru olarak yazımını resmi sitesinde paylaştı. Buna göre kelimenin doğru kullanımı “Veyahut” şeklinde olmalıdır.

Gün batımı nasıl yazılır?

TDK‘ya göre birçok kelimesinin bitişik mi yoksa ayrı yazıldığı araştırılması sürüyor. İşte ‘Gün batımı‘ kelimesinin doğru ve yanlış yazılımı… ‘Gün batımı‘ kelimesinin doğru kullanımı ‘yeşil’ renkte olduğu gibi ayrı yazılmalıdır. Bitişik ise yanlış olarak kullanılmış olur.

RIS ne demek TDK?

Ad sözcük, Ad halinde sokak anlamına gelir. Riş kelimesi tarihte bilinen ilk kez Türk Dil Kurumu, TDK (1940 – ~) eserinde yer almıştır.

Hamster TDK ne anlama gelir?

TDK Bilim ve Sanat terimleri sözlüğüne göre hamster ne demektir? Yanaklı fare, oynak kemirgen, sevimli sincap, cırtlak sıçan.

Benim Ehlim ne demek?

Kişinin kendi uzmanlık alanında yeterli, yetkili ve uzman olmak anlamlarını taşır.

Ehl-i din ne demek?

Dindarlar; dinin emir ve yasaklarına uyanlar.

Delalet ne demek dalâlet?

Delalet kelimesi anlamı iz, işaret, kılavuzluk iken dalalet kelimesinin anlamı ise sapkınlık ve doğru yoldan ayrılma anlamlarına gelmektedir.

Gaflet ve dalâlet ne demek TDK?

Gaflet ve dalâlet nedir? İman hakikatlerine karşı duyarsız davranan ve hak yoldan sapanların bakışı.

Rahman ve Rahim ne anlama gelir?

Rahman isminin anlamı Rahmet ve merhamettir. Yani kişide acıma duygusunun olması, bunun yanı sıra bağışlama, kalbin katı olmaması, şefkat ve ihsân anlamlarına gelir. “Rahmân” ve “Rahîm” isimleri ise birlikte kullanıldığında çok şefkatli olan ve aynı zamanda çok merhametli, merhamet eden anlamındadır.