Veyahut ne demek TDK?

Yahut ne demek din kültürü?

Yahut mu yahut mu? Farsça -dar yahut –tar eki, sözcüğe; “sahip olan, tutan, yandaş olan, taşıyan…” şeklinde anlamlar katmaktadır. Bu bağlamda dindar sözü de aslında “bir dine sahip olan kimse” anlamına geliyor. Bu açıdan “dindarım” demek de, “benim bir dinim var,” demektir.

Zira ne anlama gelir?

Zira, parmak uçlarından dirseğe kadar olan kısma denk düşen uzunluk biriminin adıdır. Türk halklarının kullandığı eski ölçümü birimlerindendir. Zira, Uluslararası Birimler Sistemi kabulünden önce kullanılan uzunluk ölçülerindendi. Fizyolojiye göre 75 cm ile 90 cm arasında değişmektedir.

Veyahut nasıl?

VEYAHUT NASIL YAZILIR? TDK veyahut kelimesinin Türkçe’de doğru olarak yazımını resmi sitesinde paylaştı. Buna göre kelimenin doğru kullanımı “Veyahut” şeklinde olmalıdır.

Bilhassa nasıl yazılır TDK?

TDK ya göre bilhassa kelimesinin anlamı ‘özellikle’ şeklinde yer almaktadır. Geçmişten günümüze kadar aynı anlamı üzerinden gelmiş ve hala çok sık değerlendirilen sözcüklerden biridir. Başka bir örnek ile cevap vermek gerekirse; ”Bilhassa bu konuyu çok ciddiye alman gerekir.”

Dalalet ne demek TDK?

Yazım yanlışlarının doğru yazılışları Türk Dil Kurumu sözlüklerinde belirtilmektedir. Delalet kelimesi ile dalalet kelimesi karıştırılmaktadır. Delalet kelimesi anlamı iz, işaret, kılavuzluk iken dalalet kelimesinin anlamı ise sapkınlık ve doğru yoldan ayrılma anlamlarına gelmektedir.

Rahman ne demek din kültürü?

Rahman kelimesinin anlamı rahmeti ile her şeyi kuşatan anlamına gelir. Tanrı’nın rahman olmasındaki rahmet, sonsuzlukla özdeşleşmiştir. Çünkü bu kelime aynı zamanda sonsuz merhamet sahibi anlamında kullanılır.

Keza ne demek örnek?

Yinelemelerden sakınmak amacıyla “aynı, aynı biçimde” anlamında kullanılır. Cümle içinde kullanımı: Süt beyaz, kar keza, pamuk keza, hepsi beyaz.

Zira ne demek örnek?

Zira kelimesinin anlamı ; çünkü şundan dolayı anlamlarına gelmektedir. Örnek Cümleler ; Bu ödevi yapmalısın zira bu ödevden aldığın puan notlarına yansıyacaktır. Bu yemeği yememelisin zira alerjin artabilir.

Veyahut mu yahut mu?

Ve yahut mu veyahut mu? Hem Türk Dil Kurumu’na hem de Dil Derneği’ne göre bu kelime “veya” şeklinde birleşik yazılır. … Bununla beraber, İngilizcedeki and/or ifadesi kullanılacağı zaman yani önermenin iki nesneden teki için de her ikisi için de geçerli olacağını ifade eden kelime “ve/yahut” idi.

Gün batımı ayrı mı birleşik mı?

TDK’ya göre birçok kelimesinin bitişik mi yoksa ayrı yazıldığı araştırılması sürüyor. İşte ‘Gün batımı‘ kelimesinin doğru ve yanlış yazılımı… ‘Gün batımı‘ kelimesinin doğru kullanımı ‘yeşil’ renkte olduğu gibi ayrı yazılmalıdır.

Bilakis mi bilhassa mı?

Bilakis. Bilhassa: Özellikle. Bilakis: Tersine, aksine.

Mükellefiyetsiz ne demek?

Hukuki bir terim olarak devletin kişinin rızasını gözetmeksizin zorunlu kıldığı görevlere denir. Kanunlarla yapılmış mükellefiyet tanımına göre, kişiler mükellefiyet esaslarına göre düzenlenmiş görevleri yerine getirmekle yükümlü olup, yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde yaptırım ile karşılaşır.

Delalet ne demek dalâlet?

Delalet kelimesi anlamı iz, işaret, kılavuzluk iken dalalet kelimesinin anlamı ise sapkınlık ve doğru yoldan ayrılma anlamlarına gelmektedir.

Gaflet ve dalâlet ne demek TDK?

Gaflet ve dalâlet nedir? İman hakikatlerine karşı duyarsız davranan ve hak yoldan sapanların bakışı.

Rahman ve Rahim ne anlama gelir?

Rahman isminin anlamı Rahmet ve merhamettir. Yani kişide acıma duygusunun olması, bunun yanı sıra bağışlama, kalbin katı olmaması, şefkat ve ihsân anlamlarına gelir. “Rahmân” ve “Rahîm” isimleri ise birlikte kullanıldığında çok şefkatli olan ve aynı zamanda çok merhametli, merhamet eden anlamındadır.