Yüksek lisans Tez savunması nasıl yapılır?

Yüksek lisans Tez Savunma sunumu nasıl hazırlanır?

Tez Sunumunda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

  1. Tez sunumu, tez konusunun içeriğine göre çeşitlenmektedir. …
  2. Tez sunumundaki slaytlarda izleyenlerin dikkatini dağıtacak şekille uzun cümleler yer almamalıdır. …
  3. Sunum girişinde savunmayı yapacak kişiye ve savunulacak teze ilişkin temel bilgiler yer almalıdır.

Yüksek lisans Tez Savunma sınavı Nasıl olur?

Yüksek Lisans Tez Savunma Sınavı nasıl yapılır? Jüri üyeleri, söz konusu tezin kendilerine teslim edildiği tarihten itibaren en geç bir ay içinde toplanarak öğrenciyi tez sınavına alır. Tez sınavı, tez çalışmasının sunulması ve bunu izleyen soru-cevap bölümünden oluşur.

Yüksek lisans tez savunmasında ne sorulur?

Tez savunmasında sorulabilecek 10 muhtemel soru

  • Yüksek lisans tezinizi tek bir cümlede özetleyebilir misiniz?
  • Hazırladığınız yüksek lisans tezinin ana cümlesi nedir?
  • Neden bu tez konusunu seçtiniz?
  • Yüksek lisans tezinizde en önemli üç kaynak nedir?
  • Araştırma sorunuzu nasıl formüle edersiniz?

Tez savunması kaç saat sürer?

Bir savunma sırasında, öğrenciye tez komitesi üyeleri tarafından soru sorulur. Sorular genellikle açık uçludur ve öğrencinin çalışmalarıyla ilgili eleştirel düşünmesini gerektirir. Bir savunma sadece 20 dakika sürebilir veya komitenin amacına ve programın gerekliliklerine bağlı olarak bir saat veya daha uzun sürebilir.

Bitirme tezi nasıl sunulur?

Jüri ve savunma tarihi belirlendikten sonra, tezin bir kopyası tüm jüri üyelerine verilir. Jüri üyeleri tezi inceler ve genel hatlarıyla değerlendirerek sunuma hazırlıklı biçimde gelir. Savunma günü, öğrenci büyük bir toplantı odasında jüriye ve diğer dinleyicilere sunum şeklinde tezini ana hatlarıyla anlatır.

Tez savunması ne giyilir?

Öncelikle mutlaka üzerinize rahat giysiler giyin. Giyeceğiniz kıyafetler o günün önemine de layık olsun; çok abartılı olmamak kaydıyla biraz şık giyinmenin kimseye zararı olmaz. Bu hem kendinizi iyi hissettirir hem de jürinin gözünde iyi bir puanla maça başlarsınız.

Yüksek lisans tezi kabul edilmezse ne olur?

Yüksek Lisans Tezi Kabul Edilmezse / Başarısız Bulunursa Tezi hakkında düzeltme kararı verilen öğrenci en geç üç ay içinde düzeltmeleri yapılan tezi aynı jüri önünde yeniden savunur. Bu savunma sonunda da başarısız bulunarak tezi kabul edilmeyen öğrencinin yükseköğretim kurumu ile ilişiği kesilir.

Tez savunma jürisinde neler oluyor?

Tez savunması, yüksek lisans, doktora gibi lisansüstü eğitimde hazırlanan tezin, danışman hocanın başkanlığındaki jüriye sunulmasıdır. … Jüri ve savunma tarihi belirlendikten sonra, tezin bir kopyası tüm jüri üyelerine verilir. Jüri üyeleri tezi inceler ve genel hatlarıyla değerlendirerek sunuma hazırlıklı biçimde gelir.

Yüksek lisans tez savunmasında ne giyilir?

Rahat ve terletmeyen kıyafetler giymeniz sizin için iyi olacaktır, çünkü gelebilecek bazı zor sorular karşısında vücut stresten ve heyecandan ter salgılar. Giyilen kıyafetlerin insan psikolojisine etkisi sandığınızdan daha büyük, inanın.

Tez savunması ne zaman olur?

Tez savunma tarihi olarak formun Enstitü Müdürlüğüne ulaştığı tarihten itibaren yüksek lisans için 15 gün; doktora için 30 gün sonrası için tarih verilebilir.

Tez Savunma jürilerinde neler oluyor?

Jüri üyeleri tezi inceler ve genel hatlarıyla değerlendirerek sunuma hazırlıklı biçimde gelir. Savunma günü, öğrenci büyük bir toplantı odasında jüriye ve diğer dinleyicilere sunum şeklinde tezini ana hatlarıyla anlatır. Jüri tezle ilgili sorularını sorar ve öğrenciyi dışarı alır.

Tez nasil sunulur?

Jüri ve savunma tarihi belirlendikten sonra, tezin bir kopyası tüm jüri üyelerine verilir. Jüri üyeleri tezi inceler ve genel hatlarıyla değerlendirerek sunuma hazırlıklı biçimde gelir. Savunma günü, öğrenci büyük bir toplantı odasında jüriye ve diğer dinleyicilere sunum şeklinde tezini ana hatlarıyla anlatır.

Bitirme tezi kaç günde yazılır?

Bu soruya cevap vermek için önce konu belli olduysa, sayfa sayısı belliyse ve kaynaklara kolay ulaşacak imkan varsa yazılır. 7 gün içinde lisans ve yüksek lisans tezi yazılabilir. Özellikle tez hazırlama merkezleri çok daha hızlı şekilde yazım aşamasını tamamlar.

Yüksek lisans tezi reddedilirse ne olur?

Tezi reddedilen öğrencinin yükseköğretim kurumu ile ilişiği kesilir. Tezi hakkında düzeltme kararı verilen öğrenci en geç üç ay içinde gereğini yaparak tezini aynı jüri önünde yeniden savunur. Bu savunma sonunda da tezi kabul edilmeyen öğrencinin yükseköğretim kurumu ile ilişiği kesilir.

Tez savunması yapılmazsa ne olur?

(3) Azami öğrenim süresi içinde tez çalışmasını sunmayan, tez çalışmasında başarısız olan veya tez savunmasına girmeyen öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir.