Boyabat Sinop merkez arası kaç kilometre?

Sinop Boyabat nasıl bir yer?

Boyabat : Başka bir Karadeniz’in mümkün olduğu yer Köklü bir geçmişe sahip olan ilçede çok sayıda tarihi yapı ve kalıntı bulunuyor. Klasik bir Karadeniz ilçesi olmayan Boyabat özellikle pirinci ve panayırıyla meşhur. Burası aynı zamanda Sinop’un en güzel sahillerine yakın olmasıyla, ayrı bir cazibeye sahip.

Boyabat’a nasıl gidebiliriz?

Boyabat’a ulaşım; Kastamonu – Sinop Yolu, D785, D030, E80, D100, D010 ve D795 yolları üzerinden rahatça gerçekleştirilebilir.

Sinop Boyabat otobüs biletleri ne kadar?

En ucuz SinopBoyabat (Sinop) otobüs bileti 50,00 TL’dir.

Sinop tüneli kaç km?

Çiftlik köyündeki her bir tünelin uzunluğu bin 200 metre. Demirciköyü tünelleri ise bin 680 metre uzunluğunda. Yani toplam uzunluğa baktığımızda bu mevkide 5 bin 900 metrelik tünel inşa edilmiş oldu.

Boyabat’ta Ne Meşhur?

Boyabat‘ın Meşhur Yemekleri

  • Sırık Kebabı Sırık Kebabı …
  • İncir Uyuşturması İncir Uyuşturması …
  • Çiğdemli Pilav. Çiğdemli Pilav. …
  • Boyabat Pidesi. Boyabat Pidesi. …
  • Sallım Çorba. Sallım Çorbası …
  • Ispanaklı Mıhlama. Ispanaklı Mıhlama. …
  • Boyabat Usulü Tarhana Çorbası Boyabat Usülü Tarhana Çorbası

Boyabatın denize kıyısı var mı?

İlçemiz, Ülkemizsin Batı Karadeniz Bölgesinde yer almakta olup, Doğuda Sinop İl Merkezi, Güneyde Boyabat İlçesi, Batıda Ayancık İlçesi,Kuzeyde Karadeniz ile çevrilmiştir. Etrafı ormanlarla kaplı, denize de kıyısı bulunan, eşsiz tabiat güzellikleriyle eşine ender rastlanan bir ilçedir.

Sinop Havaalanından Boyabat’a Nasıl Gidilir?

Boyabat’a gitmek isteyen kişiler ulaşımlarını havayolu ile gerçekleştirebilme imkanına da sahiptir. Sinop Havalimanı’nın şehre uzaklığı ise 8 kilometredir. Boyabat’a gitmek için havalimanından kalkan servisler konforlu bir yolculuk seçeneğidir. Aynı zamanda taksiyle de Boyabat’a geçilmektedir.

Boyabat nüfusu ne kadar?

Boyabat nüfusu 2021 yılına göre 44.004. Bu nüfus, 21.788 erkek ve 22.216 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %49,51 erkek, %50,49 kadındır.

Istanbul Boyabat biletleri ne kadar?

En ucuz İstanbulBoyabat (Sinop) otobüs bileti 200,00 TL’dir.

Sinop Boyabat tüneli kaç metre?

Boyabat-Durağan arasındaki Gökırmak vadisinde ise toplam 951 m. uzunluğunda 3 tünel bulunmaktadır. Uzunluğu (m.) Uzunluğu (m.)

Boyabat Tüneli ne zaman açıldı?

Boyabat kalesi Çırabozan Tünelleri uzun süre içi toprak dolu olarak kapalı kalmış, 2007 yılında Boyabat Belediyesi’nin kale restorasyon ve çevre düzenlemesi kapsamında içerisindeki toprak boşaltılarak aydınlatılmış ve turizmin hizmetine sunulmuştur.

Boyabat’ta ne yetişir?

Başlıca meyveleri ceviz ve kestânedir. Boyabat‘ın pirinci meşhurdur. İlimizde arazi yapısı ve pazarlama sorunları meyvecilik tesislerinin dağınık ve sınır ağaçlandırması şeklinde yayılmasına neden olmuştur.

Boyabat’ta Nerede Kalınır?

Boyabatta pek çok lüks, 5 yıldızlı, rahat ve uygun fiyatlı konaklama alternatifinden faydalanmak mümkündür. Boyabat‘ın konaklama alternatifleri arasında; Osmanlı Otel, Zafer Otel ve Menteş Otel yer almaktadır. Osmanlı Otel, Boyabat ilçe merkezinden ortalama olarak 2 km uzaklıkta yer almaktadır.

Ayancıkta nerede denize girilir?

Ayancık Çamurca Plajı Sinop’un Ayancık İlçesi’nde yer alan Çamurca Plajı, şehrin öne çıkan denize girilecek noktalarından biridir. Çevre düzenlemesi yapıldığı için ziyaretçiler burada konfor bulmaktadır. Plajın sakin atmosferinin yanı sıra dalgasız denizi ise özellikle çocuklu aileler için avantaj sağlamaktadır.

Sinop’un en güzel ilçesi hangisi?

Gerze ilçesi, Çeçe Sultan Türbesi, Saklıköy Şelaleleri, Yakup Ağa Konağı, Gerze Yangın evleri ve İskele Camii gibi tarihi ve doğal güzellikleri içinde bulundurmaktadır. Gerze ilçesi, birçok doğal alan ve turistik alanı bünyesinde bulundurduğundan; Sinopun en çok turist alan ilçeleri arasında yer almaktadır.