Ayancık’ta sel ne zaman oldu?

Sinop Ayancık ne oldu?

Sinop‘ta, geçen hafta başlayan ve zaman zaman etkisini sürdüren sağanak yağmur ve yer yer kar nedeniyle Ayancık ilçesine bağlı Aliköy mevkisinde heyelan meydana geldi. 23.00 sıralarında ilçenin Sinop merkez ile bağlantısını sağlayan karayolu, oluşan heyelanın ardından kısa süreli ulaşıma kapandı.

Ayancık’ta sel oldu mu?

DUVAR – Batı Karadeniz sele teslim oldu. Sinop’un Ayancık ilçesinde bulunan bir fabrikada çalışan işçiler mahsur kaldı. Bölgedeki bir hastane ise önlem amaçlı tahliye edildi. Sinop’un batı ilçelerinde gece boyunca etkili olan sağanak, akarsuların debisinin yükselmesini ve taşmasına yol açtı.

2021 sel nerede oldu?

2021 Batı Karadeniz sel felaketi, 11 Ağustos 2021‘de Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nin Batı Karadeniz bölümünde etkili olan aşırı yağış sonucu meydana gelen sel, su baskını ve heyelanlar.

Sinop Ayancık yolu açıldı mı?

11 Ağustos 2021 tarihinde Ayancık‘ta yaşanan sel afetinde yıkılan ve devletimizin imkânlarıyla 80 gün gibi kısa bir sürede yeniden inşa edilen Ayancık Terminal Köprüsü, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Sinop Ayancık nasıl bir yer?

Türkiye’nin ilk kadın voleybol takımının kurulduğu yer olan Ayancık, Sinop ile dolambaçlı dağ yollarıyla bağlantılıdır. Bir yanda deniz ve bir yanda ormanlık manzaraya sahip Ayancık, sıcak yaz günlerinde serinlemek ve sakin bir tatil yapmak için ideal bir noktadır. Ayancık, ilk çağlara kadar uzanan bir tarihe sahiptir.

Ayancık’ta kaç kişi öldü?

Sinop’un Ayancık ilçesinde, 9 kişinin hayatını kaybettiği, evlerde hasarların oluştuğu sel felaketinin izleri silinmeye çalışılıyor. Kentte çöken yollar onarılıyor, sel sularının çekildiği cadde ve sokaklar balçıktan temizleniyor.

Ayancık selde kaç kişi öldü?

Sinop’un Ayancık ilçesinde 2 kişinin hayatını kaybettiği, altyapı ve üstyapıda hasarların oluştuğu sel felaketinin izleri silinmeye çalışılıyor.

Sinop’un hangi ilçelerinde sel oldu?

Şiddetli yağmur Ayancık, Erfelek ve Türkeli ilçelerinde etkili oldu. Arama, kurtarma ve yardım ekiplerinin bölgeye ulaşmaya çalıştığı belirtildi. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı da aşırı yağışlar nedeniyle sele teslim olan Sinop‘ta gerekli müdahalelerin yapıldığını belirtti.

En son sel nerede oldu?

Bartın, Sinop, Kastamonu başta olmak üzere, Samsun ve Karabük’te de etkili olan şiddetli sağanak yağış kaynaklı sel felaketi, dere yataklarının hemen hepsinin taşmasına yol açtı.

Sel en çok nerelerde olur?

Sel afetinin en fazla görüldüğü bölge Karadeniz Bölgesidir. Karadeniz ikliminin etkisiyle bahar ve yaz aylarında devam eden yağmur, yaşanan sel felaketlerinin en büyük nedenidir. Marmara ve Akdeniz, Türkiye’de sel ve taşkının en fazla görüldüğü diğer bölgelerdir.

Sinop yolları ne zaman açılacak?

Sinop – Samsun Otoyolu 15 Mart’ta hizmete giriyor! Sinop – Samsun arasını 1,5 saate indirecek olan otoyol, 15 Mart tarihinde trafiğe açılıyor.

Türkeli Sinop yolu açıldı mı?

Sinop‘ta sel felaketinden Ayancık ve Türkeli ilçeleri ile bağlı köylerinin etkilendiğini hatırlatan Karaismailoğlu, “Bugün için Türkeli-Ayancık kara yolu trafiğe açılmıştır. Biz her ihtimale karşı arabalı vapur seferlerine de başladık. Bugün ilk seferini yaptı Türkeli-İnebolu arasında.

Sinop Ayancık Neyi Meşhur?

  • İNALTI MAĞARASI. Ayancık İlçesine 40 kilometre uzaklıkta bulunan İnaltı Köyü sınırları içerisinde olan mağara denizden 1070 metre yüksekliktedir. …
  • ÇANGAL. …
  • AYANCIK KİLİSESİ …
  • İNCEBURUN FENERİ …
  • İSTEFAN KAYA MEZARLARI. …
  • HARZANA PLAJI. …
  • GEBELİT KOYU.

20 Haz 2018

Ayancık denizi nasıl?

Ayancık Çamurca Plajı Sinop’un Ayancık İlçesi’nde yer alan Çamurca Plajı, şehrin öne çıkan denize girilecek noktalarından biridir. Çevre düzenlemesi yapıldığı için ziyaretçiler burada konfor bulmaktadır. Plajın sakin atmosferinin yanı sıra dalgasız denizi ise özellikle çocuklu aileler için avantaj sağlamaktadır.

Bozkurt sel kaç kişi öldü?

İlçede 11 Ağustos’ta şiddetli yağışın ardından Ezine Çayı’nın taşması sonucu can kayıpları yaşanmış, iş yerleri ile çok sayıda ev su ve balçık altında kalmıştı. 82 kişinin hayatını kaybettiği afette 9 kişi kaybolmuştu.