Üniform ne demek TDK?

Uniform ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu açısından üniforma kelimesi, ‘Bir düzen altında giyilen ortak giysi,’ biçiminde ifade edilmektedir.

Uniform ne demek?

Tek. Beraber. Eş, aynı, bir boyda.

Uniform yapı ne demek?

Tümüyle aynı niteliği gösteren; üniform.

Uniform nasıl yazılır?

Bu kelimenin “üniforma mı, ünüforma mı” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı üniforma şeklinde olmalıdır.

Dize getirmenin anlamı nedir?

Dize getirmek deyimi Türk Dil Kurumu tarafından tanımlanmıştır. Bu tanım şu şekildedir: Kendisine karşı geleni alt ederek buyruğunu dinler duruma getirmek, boyun eğdirmek ve düşmana karşı zafer kazanmak anlamına gelmektedir.

Istihkam ne demek ne demek?

TDK sözlüğüne göre dilimizdeki karşılığı ‘Düşman saldırısını durdurmak, düşmana karşı savunma yapmak amacıyla düzenlenmiş yer’ anlamına gelen istihkam, Türkçeye Arapçadan geçmiştir.

Üniform akım ne demek?

Üniform Akım (ÜA): Açık kanalda sıvı derinliğinin kanal boyunca değişmediği akımlardır. Yani dy/dx= 0’dır. Üniform Olmayan Akım (ÜOA): Açık kanalda sıvı derinliği değişiyorsa yani dy/dx≠0 ise meydana gelen akıma Üniform akım denir.

Kaotik ne demek TDK?

TDK‘ya göre Kaotik “Kargaşa içinde olan “ anlamına gelmektedir. TDK bu kelimenin kullanımı ile ilgili Nermin Bezmen’den şu örneği vermektedir; “Bu kaotik şehrin en fazla, zaman tanımayan solumasını seviyordu.”

Uniform oturma ne demek?

Temellerde Oturma Çünkü kuvvetin uygulandığı malzemede mutlaka bir deformasyon ortaya çıkar. Oturma, yapının dolayısı ile de temelin ve zeminin düşey yönde hareket etmesidir. Yapının her noktası eşit miktarda oturuyorsa böyle oturmaya üniform oturma, değişik miktarlarda oturuyorsa farklı oturma adı verilir.

Poligonal ne demek tıp?

Çok köşeli; poligonal.

Sualtı nasıl yazılır?

9. Somut olarak yer belirten alt ve üst sözleriyle oluşturulan birleşik kelime ve terimler ayrı yazılır: deri altı, su altı, toprak altı, yer altı (yüzey); böbrek üstü bezi, tepe üstü (en yüksek nokta) vb.

Gidedur nasıl yazılır TDK?

Cümle içinde örnek doğru kullanımı: Sen pazara gidedur ben sana yetişirim.

Halt etmek ne anlama gelir?

Sıklıkla kullandığımız kalıplaşmış ifadelerden biri olan halt etmek, uygunsuz davranışlarda bulunmak ya da kırıcı konuşmak anlamına gelir.

Dizginleri ele almak ne demek?

[1] Yönetimi eline geçirmek. [2] İdareyi kendisi üstlenmek.

Istihkam nedir ne iş yapar?

İstihkâm sınıfı, dost birliklerin hareket kabiliyetini artırmak maksadıyla, karşı mayın harekâtı icra eder, engelleri etkisiz hâle getirir ve geçit açar, kuru ve sulu açıklıklardan geçişi sağlar, muharebe yolları ve izlerinin inşa ve bakımını yapar, ileri bölge havacılığına istihkâm desteği sağlar.