Zatürre nasil yazilir TDK?

TDK Zatürre nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu kapsamında öne çıkan veriler doğrusunda bu kelimeyi zatürre olarak doğru yazımı üzerinden kullanılmaktadır.

Öğleyin nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Öğlenleyin şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Öğleyin şeklinde olmalıdır.

Ayak üstü nasıl yazılır?

9. Somut olarak yer bildirmeyen alt, üst ve üzeri sözlerinin sona getirilmesiyle kurulan birleşik kelimeler bitişik yazılır: ayakaltı, bilinçaltı, gözaltı (gözetim), şuuraltı; akşamüstü, ayaküstü, bayramüstü, gerçeküstü, ikindiüstü, olağanüstü, öğleüstü, öğleüzeri, suçüstü, yüzüstü; akşamüzeri, ayaküzeri vb.

Karma karışık nasıl yazılır?

Karmakarışık mı?” yoksa “Karma karışık mı?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Karma karışık şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Karmakarışık şeklinde olmalıdır.

Deynek mi değnek mi?

TDK’YA GÖRE DEĞNEK Mİ DEYNEK Mİ? DOĞRU KULLANIM: Eskiden her köşede değnekçiler vardı, artık neredeyse tamamı ortadan kalktı. YANLIŞ KULLANIM: Koltuk deyneklerini bırakmanın zamanı geldi. DOĞRU KULLANIM: Değnekçiler türemişti her yerde, çok şükür onlardan kurtulduk.

Türk Dil Kurumu egzoz nasıl yazılır?

Sıklıkla yapılan yazım hataları arasında bulunan kelimenin doğru yazım biçimi “egzoz” biçimindedir. Türk Dil Kurumu da kelimenin doğru yazılış biçiminin bu şekilde olduğunu ifade etmektedir.

TDK öğlen mi öğle mi?

Öğle nasıl yazılır Bu kelimenin “öğle mi, öyle mi” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı öğle şeklinde olmalıdır.

Tazyikli nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Tazik şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Tazyik şeklinde olmalıdır.

Peşpeşe kelimesi nasıl yazılır?

Peş Peşe Kelimesinin TDK‘ya Göre Doğru Yazılışı Bu nedenle Peş Peşe kelimesinin de bitişik değil ayrı yazılması gerekir.

Alt üst olmak nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Alt üst şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Altüst şeklinde olmalıdır.

Karmaşık mı karışık mı?

KARMAKARIŞIK NASIL YAZILIR? Bu kelimenin karmakarışık , karma karışık mı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı karmakarışık şeklinde olmalıdır. Yani birleşik yazılmalıdır.

Deynek nasil yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Deynek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Değnek şeklinde olmalıdır.

Koltuk değnekleri ne kadar?

Koltuk Değneği Sıkça Sorulan Sorular %17 indirimle EFK MEDİKAL Kanedyen 1adet Koltuk Değneği 55 TL‘ye, %5 indirimle HÇE Koltuk Altı Değneği Alüminyum Pimli Çift Large Koltuk Değneği 185 TL‘ye, %5 indirimle Alüminyum – Pimli – Medium (Orta Boy) – 1 Çift Koltuk Değneği 178 TL‘ye sahip olabilirsiniz.

Türk Dil Kurumu orjinal nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu Sözlüğünde kelimenin doğru yazımı ‘orijinal‘ olarak geçmektedir.

Işportacılar nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle İsporta şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı İşporta şeklinde olmalıdır.