Salatalık nasıl yetiştirilir kısaca?

Salatalık fidesi kaç günde bir sulanır?

13 Kök bölgesindeki toprağın dikim sırasında dağılmaması için dikimden yaklaşık 12 saat önce fidelere su verilmelidir.

Salatalık verimli olması için ne yapılır?

Salatalık üretiminde, yağış miktarı da dikkate alınarak düzenli sulama yapılması verim de artış sağlamaktadır ve doğru sulama yöntemi de oldukça önemlidir. Sulama veya yağışlardan sonra oluşan kaymak tabakasını önlemek için toprağın gevşetilmesi gerekmektedir. uzun ekim nöbeti uygulanmaktadır.

Salatalık nasıl yetişir kısaca?

Saksınızı toprakla doldurduktan sonra toprağın orta kısmında çok derin olmayacak şekilde oyuk açın. Bu oyuğun içine dikkatlice salatalık tohumlarını yerleştirin. 1 saksı için 8-10 adet tohum yeterli olacaktır. Tohumları oyuğa koyduktan sonra üzerine yeniden toprak serpiştirin.

Salatalık bitkisi kaç günde bir sulanır?

Fidelerin dikilmesinden itibaren meyvelerin oluşmasına kadar geçen süre zarfında, çok olmamak koşulu ile, günde 1-2 defa sulanmaktadır. Böylece bu dönem esnasında fazla sulama yapılması beraberinde bitkinin sararmasına (boğulmasına) neden olmaktadır. Bu dönemden sonra her 3-4 günde bir kez sulama yapılmaktadır.

Salatalık her gün sulanır mı?

Bitki meyve bağlayana kadar sulama işleminde aşırıya kaçılmamalıdır. Meyve bağladıktan sonra bitkinin sulama işlemine oldukça dikkat etmek gerekmektedir. Salatalık Kaç Günde Bir Sulanmaktadır. Su bitki için bir besin elementidir ve bitki içerisinde taşıyıcı olarak görev yapmaktadır.

Yeni dikilen fide kaç günde sulanır?

Fideler tutana kadar bir iki kez sulama yapılır. Daha sonra ilk meyveler görülene kadar mümkünse sulama yapılmamalıdır. Eğer çok kurak giderse bu devrede de bir iki sulama yapılabilir. Normal sulamaya yörelerin iklim koşullarına göre değişik zamanlar da başlanır ve 7 ile 12 gün aralar ile sulamalar yapılır.

Salatalık hangi gübreyi sever?

Salatalığın ticari gübre isteği, tınlı bir toprakta uygulama yapılması gerekmektedir. Dekara saf madde olarak 5 veya 10 kg Azot, 4 veya 10 kg Fosfor, 6 veya 10 kg Potasyum ve 4 veya 6 kg Kalsiyum verilmesi gerekir. Ekimden önce mutlaka hayvan gübresi atılması gerekmektedir.

Salatalık nasil hizli buyur?

Bir saksıya maksimum 10 adet tohum koyun. Salatalık tohumlarının üzerine hafifçe toprak ekleyin. Toprağı çok fazla bastırmamaya özen gösterin. Bu sayede daha hızlı ve çabuk büyürler.

Salatalık suyu sever mi?

Salatalık, suyu çok sever ama her bitkide olduğu gibi salatalıkta da fazla su, köklere zarar verir. Doğru nem seviyesini tutturmak için, dört su akıtma deliği olan plastik saksı mükemmel bir seçim olacaktır.

Bahçede salatalık nasıl ekilir?

Salatalık Tohumu Nasıl Ekilir? Salatalık tohumu ekilmeden önce “ocak” adı verilen yuvaların hazırlanması gerekiyor. Her bir yuvanın derinliği 2-2,5, yuvaların sıra üzeri mesafesi 40-50, sıralar arası 120-130 cm olmalıdır. Tohumların çimlenme yüzdesini ve hızını artırmak istiyorsanız bir gün suda bekletebilirsiniz.

Salatalığa ne zaman su verilir?

Meyve bağladıktan sonra hıyara bol ve sık su vermelidir. Sıcak ve kuru havalarda her hasattan sonra yani fki günde bir su verilmelidir. Düzensiz sulama meyvelerde şekil bozukluklarına neden olur. Bitkinin su ihtiyacı karşılanmazsa meyvelerde acılaşma görülür.

Salatalık çok Sulanırsa ne olur?

Salatalık bitkisinin, düşük sıcaklıklarda üşüme ve yüksek sıcaklıklarda mantari hastalıklar ortaya çıkmaktadır. Dolayısıyla aşırı su kaybı nedeniyle gelişimi gerilemektedir.

Yeni ekilen domates fidesi kaç günde bir sulanır?

Kurak bölge şartlarında domatesin su ihtiyacı genel olarak şöyle bir dağılım gösterir; Mayıs ayında 3 günde bir su, Haziran ayında 2 günde bir su, Temmuz ayında 6 günde 5 su, Ağustos ayında 7 günde 4 su, Eylül ayında haftada bir olmak üzere toplam 18 kez sulanmalıdır.

Biber fidesi kaç günde bir sulanır?

Nemli topraklarda ise biberin kök aktivitesi artar. Biber sulaması sık fakat az olmalıdır. Sıcak havalar başladığında kumlu olan toprağa 2-3 günde bir bunun yanı sıra ağır topraklara ise 3-7 günde bir sulama yapılması uygundur. Çok fazla su, toprak hastalık ve zararlılarının artmasına neden olmaktadır.

Hangi organik gübre daha verimli?

Aynı şartlara tabi tutulmasına rağmen boyu ve yetişmesi diğerlerine göre büyük oranda geri kalmıştır. Buradan şu sonucu çıkarırız: Organik gübrede en verimlisi kaz gübresiyken en verimsizi tavuk gübresidir.