Koruma sinyalleri nedir?

Tank koruma rölesi nedir?

Tank Koruma: Trafo tankı ile toprak arasına bağlı bir akım trafosunun sekonderinden enerjilenen bir toprak rölesi montajı ile, sargı tank arasında olabilecek bir kısa devre halinde, kesiciyi açtırarak trafonun korunması sağlanır.

Zati koruma elemanı nedir?

Elektrik enerjisi dağıtımında en önemli bağlantı elemanı olan güç trafolarının, kendi iç arızalarına karşı süratli ve emniyetli şekilde korunmasını sağlayacak mekaniki ve elektriki elemanlar, zati koruma tertipleri olarak adlandırılırlar.

Trafo koruma rölesi nedir?

Trafo Koruma Röleleri Koruyucu ekipmanımız sorunlar oluştuğunda güvenilir şekilde tepki verir ve transformatörde olası hasarları saptamaya ve önlemeye yardımcı olur. Trafoya ve uygulamaya bağlı olarak, diğer koruyucu cihazlar kullanılır.

Demiryolunda sarı sinyal ne demek?

Giriş sinyali yeşil veya tek sarı ise tren anahat çıkışına kadar gelir.Eğer sinyal kırmızı ise bekler. Giriş sinyali çift renkli ise (sarı üstü sarı,sarı üstü yeşil,sarı üstü kırmızı vb..)tren ana yoldan saparak kontrollü bir şekilde ilişkin bloğun çıkış sinyaline kadar ilerler.

Mesafe koruma rölesi nasıl çalışır?

Mesafe koruma röleleri çalışma prensibi, hata verisinin alındığı noktadaki akım ve gerilim değerlerinin karşılaştırılması esasına dayanır. Bu karşılaştırmada, gerilim değerinin akım değerine oranı yani empedans esas alınır. Bu sebeple bu rölelere empedans röleleri de denir.

Bucholz rölesi ne işe yarar?

Güç trafolarında meydana gelen iç arızalar sonucu yağın ısınarak genleşmesi ve ortaya çıkan gazın etkisiyle çalışarak koruma yapan rölelere buchholz rölesi denir. Trafo kazanıyla genleşme kabı arasına monte edilir.

Röle ne için kullanılır?

Yüksek enerjili devrelerin kontrolünde kullanılan röleler, ev aletlerinde, alarm sistemlerinde, uzaktan kontrol sistemlerinde, elektromekanik sistemlerde vb. kullanılmaktadırlar.

Bucholz rölesi hangi durumlarda çalışır?

Buchholz rölesi, yağ soğutmalı trafolarda yağın ısınarak ve genleşmesi ile meydana gelebilecek arızaları önlemek amaçı ile kullanılan koruma elemanıdır. transformatör sargılarının ısınmasında meydana gelebilecek izolasyon bozulması gibi durumlarda sinyal vererek trafo içersinde meydana gelebilecek arızaları önler.

Raylı sistemlerde sinyalizasyon nedir?

Demiryolu sinyalizasyonu trenlerin çarpışmasını ve devrilmesini engellemek amacıyla demiryolu trafiğini güvenli bir şekilde kontrol eden kural ve sistemler bütünü olarak tanımlanabilir.

Anklaşman ne demek?

Sinyalizasyon sistemleri makas gibi demiryolu cihazların güvenlik kriterleri çerçevesinde otomatik olarak kontrol eder ve güvenliliği garanti eder. Sistemde bu gibi saha ekipmanlarının kontrolü ve güvenli pozisyonda kilitlenmesi işlevleri yerine getiren mekanizma “Anklaşman” olarak adlandırılır.

Mesafe koruma rölesi nedir?

Mesafe koruma röleleri, iletim hattındaki arızanın yeri ve türünü belirler. Bu özelliğinden dolayı kısa zamanda arızaya müdahale edilebilir. Mesafe koruma rölelerinin genel çalışma prensibi arıza noktasındaki empandans ile normal iletim hattı empedansının karşılaştırılması mantığına dayanır.

Hermetik röle ne işe yarar?

Hermetik tip trafolarda trafoyu aşırı ısınmaya, yağ seviyesinin düşmesi sonucu olabilecek zararlara ve basınçtan zarar görmesini engellemek üzere tasarlanmış bir trafo koruma bloğudur.

Röle arızası nasıl anlaşılır?

Marşa basıldığında tıklama ses gelmiyor ise rölenin değiştirilmesi gerekebilir, teknik destek alabilirsiniz. Marşa bastığınızda “tık” sesi gelmezse röleyi değiştirin. Eğer araç kontak arızası çıkarmış ise marş rölesinde bir sorun ortaya çıkmış olabilir.

12V röle kaç voltta iletime geçer?

12V DC gerilim ile rölenin bobinleri tetiklenerek AC 120V ya da DC 24V’a kadar kontaklardan yük geçirilebilir.

Raylı sistemlerde ATP nedir?

Otomatik Tren Koruma Sistemi (Automatic Train Protection – ATP) ATP sistemi, ATS sisteminden gelen bilgiler doğrultusunda makinistin olması gereken hızlara düşmediği ya da treni durdurmadığı noktada devreye girerek müdahalede bulunan koruma sistemidir.