Yüz kelimesi sesteş midir?

Yüz ün Sesteşi nedir?

Sorusuna yanıt aranıyor. Eski Türkçe üz veya yüz sözcüğünden evrilen bu kelimenin eş anlamlısı en çok kullanılan eş anlamlı kelimesi çehre kelimesidir.

Yüz sözcüğünün kaç tane Sesteşi vardır?

Yukarıdaki örnekler incelendiğinde ”yüz” kelimesi 3 farklı anlamda kullanıldığı görülür. Birinci cümledeki yüz kelimesi anlamı sima, çehre manasında kullanılmıştır.

Yüz hangi anlamda kullanılmıştır?

Yüz, hem sayı hem de insan bölgesi olarak kullanılan bir kelimedir.

Yüz kelimesinin kaç anlamı vardır TDK?

Yüz TDK Sözlükte 4 anlama gelmektedir.

Eş sesli nedir 3 sınıf?

Farklı anlamlara gelseler dahi yazılış ve okunuşları aynı olan sözcükler eş sesli sözcükler olarak bilinir. Aynı zamanda sesteş sözcükler olarak da dile getirilmektedirler. Bu sözcüklerde aynı harfler kullanılır ve aynı şekilde kelime oluşturulur.

Yüz sözcüğünün birden fazla Sesteşi var mıdır?

Bu kelimeler yüz kelimesinin eş anlamlı kelimeleridir. Fakat yüz kelimesi eş sesli bir kelime olduğu için birden fazla anlam barındırmaktadır. Bu sebeple yüz kelimesinin cümle içerisinde kullanılan anlamlarına göre eş anlamlı kelimeleri de yüz kelimesinin yerine kullanılabilir.

Yüzünün anlamı ne?

Türkçe sözcük, Belirteç halinde yüz üstü, yüzükoyun anlamına gelir. Yüzün kelimesi tarihte bilinen ilk kez Türk Dil Kurumu, TDK (1940 – ~) eserinde yer almıştır.

Sema kelimesinin eş anlamı ne?

Sema kelimesinin eş anlamlı karşılığı ‘gökyüzü’ olarak bilinmektedir.

Pazuları ne demek?

Türk Dil Kurumu “pazu” kelimesini; insanın kolunda bulunan omuz ve dirsek arasındaki şişkin kast kütlesi olarak tarif etmiştir. Türk Dil Kurumu’na göre pazu kelimesinin bir diğer anlamı ise ” hamur topağı, beze” dir.

RIS ne demek TDK?

Ad sözcük, Ad halinde sokak anlamına gelir. Riş kelimesi tarihte bilinen ilk kez Türk Dil Kurumu, TDK (1940 – ~) eserinde yer almıştır.

Eş sesli nedir örnek?

Yani ses kalıbı aynı olan bu sözcüklerin karşıladıkları kavramlar tamamen farklıdır. Eş sesli kelimeler: Aç, alay, bin, ay, atlet, at, bel, boğaz, çay, cilt, bağ, diz, dil, dolu, ekmek, hayır, güç, koca, kazan, koy, ekmek, iç, in, pazar, ocak, soluk, satır, sağ, yaz, yat, yaş, yar, yüz, sıra.

Eş sesli ne demek örnekler?

Eş Sesli Kelimeler (Sesteş) Yani ses kalıbı aynı olan bu sözcüklerin karşıladıkları kavramlar tamamen farklıdır. Örneğin bir sayı olan “yüz” ile “başın ön bölümü” ve suda “yüz” anlamındaki yüz; çaygillerden bir içecek olan “çay” ile ırmaktan büyük akarsu vb.

Yüz kaç tane anlamı var?

yüz için 15 adet anlam bulundu. Doksan dokuzdan sonra gelen sayının adıve bu sayıyıgösteren işaret, 100, C.

Yüzü sana dönük ne demek?

Güzelliği, parlaklığı ortaya çıkmak.

Bedel cümlesi nedir?

BEDEL KELİMESİ CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI – Buna bedel içimde mumlar, mumlar, mumlar yanan bir karanlık var. – Emsalini göremeyeceğiniz bir saadetle beş on dakika yaşarsınız ki bütün bir hayata bedeldir. – Efrattan bedel alınıp alınmayacağına dair merkezden emir gelmişti.