Ray Ban neden pahali?

Ray-Ban gözlüklerinin orjinal olduğunu nasıl anlarız?

Ray-Ban güneş gözlüklerinde gözlüğün bu bölgesinde RB şeklinde oyulmuş bir Ray-Ban logosu vardır. Bu logo baktığınız gözlükte yoksa o gözlük sahtedir. Ray-Ban gözlük camının üst tarafında da lazerle işlenmiş “Ray Ban” yazısı bulunur. Eğer bu logo camın alt tarafındaysa veya işçilik kötüyse gözlük sahtedir.

Ray-Ban nerenin malı?

RayBan, Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir gözlük üreticisidir. Şirket, 1936 yılında Bausch & Lomb tarafından kurulmuş olup 1999 yılında Luxottica tarafından satın alındı. Özellikle Wayfarer ve Aviator serisi gözlükler ile bilinmektedir.

Atasun Optik Ürünleri orjinal mi?

Atasun Optik’ten satın aldığınız tüm güneş gözlükleri orijinal olup 2 yıl ürün garantisi ve orijinal kutu ve aksesuarları ile tarafınıza gönderilmektedir.

En iyi güneş gözlüğü markası hangisi?

En İyi Güneş Gözlüğü Markası Hangisi?

Sıra NO Marka Ülke
1 RAY-BAN ABD
2 AMERICAN OPTICAL ABD
3 OAKLEY, INC. ABD
4 MAUI JIM ABD

Bir güneş gözlüğünün orjinal olup olmadığını nasıl anlarız?

Kaliteli ve orijinal bir gözlüğün yüze tam oturması gerekir ve kullanılan materyallerin iyi olması da çok önemlidir. Orijinal bir güneş gözlüğünün camlarının içerisinde mutlaka markanın bir simgesi yer alır. Logo ufak bile olsa güneş gözlüğünü ışığa tutup bakarak, logoyu rahatlıkla görebilirsiniz.

Kaliteli gözlük camı nasıl anlaşılır?

Satın alınan güneş gözlüğünün camının UV tabakalı ya da polarize olup olmadığını mutlaka araştırmalısınız. Polarize özelliği taşıyan camların iç kısımlarında henüz hamur halindeyken bir film tabakası yerleştirilir. Tabakalar camdaki yansıma ve parlamaları tek bir noktada toplar.

Ray Ban kurucusu kimdir?

Böylece Amerikan Hava Kuvvetleri bu sorunu gidermek amacıyla RayBan kurucusu Lester Belisario’dan yardım isterler. gün kendini geliştiren RayBan ilerleyen zamanlarda güneş gözlüklerinin yanı sıra numaralı gözlüklerde üretmeye başlamıştır.

Ray Ban gözlükler nerede üretiliyor?

Ray ban firmasının değişmediyse İtalya’da altı, bir de Çin de olmak üzere yedi tane fabrikası var. Bazı modeller Çin’de üretiliyor veya İtalya’da üretileni olsa bile firma Çin’de üretileni ithal ediyor.

Güneş gözlüğünde hangi marka tercih edilmeli?

En İyi 15 Güneş Gözlüğü Markası

  • Ray – Ban. Türkiye’de en fazla tercih edilen gözlük markası Ray – Ban’dır. …
  • Mustang. Adını efsanevi atlardan alan Mustang markası, özellikle erkek güneş gözlüğü modellerinde ön plana çıkıyor. …
  • Prada. …
  • Chanel. …
  • Fendi. …
  • Dolce & Gabbana. …
  • Osse. …
  • Daniel Klein.

Hangi marka güneş gözlüğü alınır?

En İyi 15 Güneş Gözlüğü Markası

  • Ray – Ban. Türkiye’de en fazla tercih edilen gözlük markası Ray – Ban’dır. …
  • Mustang. Adını efsanevi atlardan alan Mustang markası, özellikle erkek güneş gözlüğü modellerinde ön plana çıkıyor. …
  • Prada. …
  • Chanel. …
  • Fendi. …
  • Dolce & Gabbana. …
  • Osse. …
  • Daniel Klein.

Iyi bir güneş gözlüğü nasıl olmalı?

Güneş Gözlüğü Tercih Ederken Dikkat Edilmesi Gereken Yedi Nokta!

  1. Camlar Ultraviyole Işınlarını Bloke Etmeli. …
  2. CE (Conformité Européene) Belgesi Olmalı
  3. Gözlük Dikey Bir Çizgiye Odaklanmalı …
  4. Işık Emilim Oranı Uygun Olmalı
  5. Her Pahalı Gözlük, Kaliteli Demek Değildir.

Gözlükte CE işareti nerede?

Orjinal güneş gözlüklerinde bu işaret mutlaka yer almaktadır. Güvendiğiniz bir satış noktasından güneş gözlüğü satın aldıysanız, güneş gözlüğünüzün garanti belgeleri ve sertifikaları sizlere verilmektedir. Bu belgeler içerisinde CE işaretini de görebilirsiniz.

Polarize gözlük mü UV gözlük mü?

Kaliteli her güneş gözlüğünde UV koruma filtresi bulunur. Polarize filtreli gözlük ise tamamen size kalmış bir seçimdir. Seçtiğiniz güneş gözlüğünde polarize filtre olmaması göz sağlığınıza zarar vermez. Fakat UV koruma olmaması gözünüzde kalıcı hastalıklara yol açabilir hatta körlüğe kadar götürebilir.

Optik cam alırken nelere dikkat edilmeli?

Antirefle ürünler yani yapay ışıkları yansıtmayan camlar tercih edilmeli. ▼ Uzak ve yakın bir arada tercih edilecek camda kanal geçişlerinin geniş olmasına dikkat edilmeli. ▼ Sadece çerçeveye odaklanmayın, camda da marka ve kaliteyi sorgulamak çok önemli. ▼ Çok ucuz çerçevede sağlığa zararlı vernikler kullanılabilir.

Gözlük camları neden pahalı?

Üretim maliyetleri yüksek veya çok kaliteli oldukları için değil piyasanın büyük bir kısmı tek bir şirket tarafından kontrol edildiği için pahalılar. Kaçacak yeriniz olmadığından Luxottica’nın belirlediği fiyat piyasa fiyatı oluyor. Altı üstü beş gram plastik, iki tane cam… Markalı çerçeveler 500 liradan başlıyor.