Geri zekalı bir küfür mü?

Salak küfür mü hakaret mi?

Küfür veya sövgü, hoş olmayan, kırıcı, incitici ve görgüsüz, mahalle ağzının kullandığı sözlerdir. Örneğin: Salak kelimesi 1980’li yıllara kadar en adi ve büyük bir küfür sayılırken şimdi günümüzde o kadar da etkili bir kelime değildir ve küfrün derecesi kişiden kişiye değişebilir. …

Mal salak küfür mü?

Mal” kelime anlamı alınıp, satılan “meta” anlamında bir sözcüktür. … Yani genelevlerde çalışan kadınlar için de “mal” ya da “sermaye” kelimesi sarf edilmektedir. Argo kapsamında “aptal, beyinsiz, salak” anlamlarında kullanılsa da yine alınıp satılan “meta” anlamından arındırılarak kullanımı mümkün değildir.

Gerizekalı salak ne demek?

zeka geriliği olanları aşağılayan, aynı zamanda türcü hakaret zinciri.

Gerizekalı anlami nedir?

TDK ya göre, gerizekalı Aklı, gerçeği görüp ona göre davranmaya elverişli olmayan, anlayışı kıt anlamına gelmektedir.

Salak gerizekalı küfür mü?

hakaret sıfat gibidir, küfür ise daha çok fiil gibidir. örnegin birine hayvan, öküz, inek, yalancı aptal, gerizekalı, piç, içimizdeki irlandalı vs dersek bunlar kompile hakaret olur. çünkü olayın içinde bir fiil, eylem, hareket yok.

Hangi kelimeler küfür sayılır?

Söylemeden Bir Daha Düşünün! Günlük Hayatta Küfür Olarak Kullandığımız 19 Kelimenin Gerçek Anlamı

  • Yavşak. Çoğu kişinin bildiği üzere yavşak bitin yavrusuna denir. …
  • Angut. Bunun bir kuş türü olduğunu bilmeyen pek fazla kişi yoktur sanırım. …
  • 3. Dallama. …
  • Dangalak. …
  • Deyyus. …
  • 7. Dümbük. …
  • Dürzü …
  • 9. Gavat.

Salak argo kelime mi?

Argoda salak ne demek? salak. muhtemelen daha önce sallak olarak geçen sözcüğün bugünkü hâlidir. sallak ise sallanan, adam gibi duramayan gibi bir anlama sahiptir.

Geri zekalı mı gerizekalı mı?

Geri zekalı mı?” yoksa “Gerizekalı mı?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Gerizekalı şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Geri zekalı şeklinde olmalıdır.

Ileri gerizekalı ne demek?

kafası bazen çalışan bazen de aptallaşan kişiler için kullanılan bir deyim. ileri derecede gerizekalı anlamına da gelen söz öbeği.

Geri zekalı kime denir?

Gerizekalı” ise, zihinsel, sosyal veya fiziksel olarak zamansal yaşı kadar gelişmiş olmayan birisini tanımlıyordu. Artık bu terimleri çoğunlukla aşağılayıcı şekilde biliyoruz.

Salak insan kimdir?

Salak Nedir Anlamı ? ( Giyinişinden, konuşma ve davranışlarından seviyesiz, dengesiz ve saf olduğu anlaşılan (kimse).

Cu küfür mü?

CU ve CUL genellikle mesajlaşmada kullanılır. See you, “görüşürüz” veya see you later “sonra görüşürüz” anlamında kullanılıyor.

Dünyanın en ağır küfürü nedir?

ananı, avradını, cinsini, cibilliyetini, zürriyetini, milliyetini, beşiktekini, eşiktekini diyerek devam edip giden kelimeler silsilesinden oluşan okkalı küfürdür.

Salak kelimesini kim buldu?

Bu açıdan baktığımda, salak kelimesinin Eski Yunanca saleio (=sallamak, salmak, çalkalamak, sarsmak, vb.) sözünden kaynaklanmış olduğu sonucuna varmaktayım. O halde, bu kelimenin Eski Yunanca salákon/salákos (=yürürken kendini sallayan, patavatsız, zirzop, kasıntı) sözünden geldiğini söyleyebiliriz.

Andaval küfür mü?

ANDAVAL KÜFÜR MÜ? Andaval sözcüğü küfür değildir ancak hakarettir.