Pozantı Belemedik nasıl bir yer?

Pozantının Neyi Meşhur?

Pozantı‘ya geldiğinizde mutlaka gezip görmeniz gereken yerlerin başında Belemedik Yaylası gelmektedir. Tekir Yaylası, Armutoğlu Yaylası, Aşar Yaylası, İbrahim Paşa Tabyası, Anahşa Kalesi, Akköprü, Pozantı Anıt Ağaçları, Cemal Paşa Camii ve Çeşmesi görmeniz gereken yerler arasındadır.

Belemedikte ne yapılır?

Belemedik’te yapılan etkinlikler genel olarak kış mevsimi dışında yapılıyorlar. Bu bölgedeki favori etkinlikleri yürüyüş gruplarının rehberler eşliğinde yaptığı uzun yürüyüşler, geniş düzlüklerde ücretsiz olarak yapılan kamplar, fotoğraf turları, mangal ve piknik olarak sıralayabiliriz.

Belemediğe Ne zaman gidilir?

Doğayla iç içe keyifli zaman geçirilebilecek güzel bir yer. Adana pozantı otobanı kullanarak bu vadiye ulaşabilirsiniz.Baharda veya sonbaharda gitmekte fayda var yaprakların yeşil sarı kırmızı hali çok nefis.Piknikçiler etrafa çöp bırakıyorlar lütfen çevreyi kirletmeyelim.Akarsu da çok nefis.

Belemedik de ne yenir?

Belemedik Vadisi yakınlarındaki restoranlar

  • Arzu Lokantası Pozantı içinde 11 restoran arasında 1. …
  • Arıkan Tesisleri. Pozantı içinde 11 restoran arasında 4. …
  • Tatlıcı Köse. Pozantı içinde 11 restoran arasında 8. …
  • Alpu Kardelen Restaurant. …
  • Şekerpınarı Restaurant. …
  • Pala’nin Yeri. …
  • Ebubekir Atabey Kebap.

Tekir yaylasında ne yenir?

özellikle adanalıların sıcak yaz günlerinden korunmasını sağlayan,pazar günleri köylülerin kurduğu sokak pazarında kuruüzüm,kuşburnu,kuru nane,kırmızı biber gibi köy mamullerinin satıldığı,fırından yeni çıkmış ekmeğin arasına tahin helvası koyup yerken gezilebilecek harika mekan..

Belemedik kanyonu nerede?

Belemedik Adana’nın Pozantı İlçesinde, Çakıt Çayı boyunca yeşil doğası, yaban hayatı, demiryolu ve tünelleri, Alman kalıntıları ile dikkat çeken etkileyici bir turistik değerdir.

Belemediğe trenle nasıl gidilir?

Adana’dan Belemedik’e tren yolu ile ulaşmak için her sabah 07:45’te Adana Garı’ndan hareket eden Toros Ekspresi tercih edilebilir. Çok keyifli bir yolculukla Haçkırı İstasyonu’ndan sonra Belemedik İstasyonu’nda inilerek buraya ulaşılabilir.

Adana nereler gezilir?

Adana Bölgesindeki En İyi Gezilecek Yerler

  1. Varda(Alman) Köprüsü 250. Köprüler.
  2. Kapikaya Canyon. 108. Kanyonlar.
  3. Seyhan Barajı 196. Barajlar. 2021.
  4. Taş Köprü 543. Köprüler. 2021.
  5. Sabancı Merkez Camii. 528. Dini Yerler.
  6. Adana Merkez Park. 348. Parklar.
  7. Adana Sinema Müzesi. 104. Özel Müzeler.
  8. Adana Arkeoloji Müzesi. Özel Müzeler.

Belemedik hangi mevsimde gidilir?

adana nın pozantı ilçesinden gidilebilir en kolay araç ile, veya adana dan tren ile gidilebilir, özellikle tren yolculuğunu tavsiye ederim, gidilebilecek en uygun zamanlar ise bahar ayları, yazın gitmenizi tavsiye etmem. yanınızda mutlaka su yiyecek ve fotoğraf makinanız olsun.

Adana Pozantı arası otobüs kaç saat?

PozantıAdana arası otobüs yolculuğu ortalama olarak 2 saat sürmektedir.

Pozantı Nerede ne yenir?

Aramanızı genişletin.

  • Arzu Lokantası 37 yorum. “Pozantı Arzu Lokantası” “Yemek
  • Akkopru. 27 yorumŞu Anda Açık. Türk. …
  • Alpu Kardelen Restaurant. 1 yorum. Türk. …
  • Arıkan Tesisleri. 1 yorum. Türk. …
  • Tunel Restaurant. 21 yorum. $$ – $$$ …
  • Kamil’in Yeri. 1 yorum. Türk. …
  • Şekerpınarı Restaurant. 40 yorum. Türk. …
  • Tatlıcı Köse. 4 yorum. “fiyatlar uygun”

Pozantı Adana arası trenle kaç saat?

AdanaPozantı Tren Seferleri Adana Garından Pozantı İstasyonuna günde 2 tren seferi gerçekleşmektedir. İlk tren, saat 07:00’de hareket etmekte olup yolculuk süresi 1 saat 45 dakikadır. Son tren ise saat 16:30’da hareket etmekte olup yolculuk süresi 1 saat 31 dakikadır.

Tekirin Neyi Meşhur?

Kamp kurmak, doğa ile iç içe güzel vakit geçirmek ve aileniz ile piknik yapmak için ilçenin eşsiz doğasını yansıtan yaylalar tercih edilmektedir. Bu yaylalar arasında Tekir ve Aşar yaylaları en çok dikkat çekenlerdir. Ayrıca farklı orman yapısıyla Armutoğlu Yaylası da mutlaka ziyaret edilmesi gerekenlerden biridir.

Belemedik Adana arası kaç km?

Belemedik‘e Nasıl Gidilir? Belemedik, Pozantı’ya 12 km, Adana‘ya ise karayoluyla 110 km, demiryolu ile 90 km uzaklıkta yer almaktadır.

Adana Belemedik Vadisi Nerede?

Belemedik Vadisi, Adana‘nın Pozantı ilçesine bağlı Belemedik Köyünde bulunur. Köy; Adana iline 117 km, Pozantı ilçesine 9 km uzaklıktadır.