Sorun nedir TDK?

Sorun kavramının anlamı nedir?

Sorun ne demektir sözlük anlamı? … Araştırılıp öğrenilmesi, düşünülüp çözümlenmesi, bir sonuca bağlanması gereken durum, mesele, problem. Sıkıntı veren durum, dert.

Sorun Türkçe midir?

Sorun kelimesi türkçedir ve sormak fiilinin gövdesine -Xn ekinin eklenmesiyle türetilmiştir. Türkçeye Fransızcadan geçen problème kelimesinin kökeni ise Yunanca problema kelimesidir.

Pazuları ne demek?

Türk Dil Kurumu “pazu” kelimesini; insanın kolunda bulunan omuz ve dirsek arasındaki şişkin kast kütlesi olarak tarif etmiştir. Türk Dil Kurumu’na göre pazu kelimesinin bir diğer anlamı ise ” hamur topağı, beze” dir.

Gamboç ne demek?

Takım elbiseler ya da gelinlik ile beraber birçok kıyafetin tozdan korunması için değerlendirilen koruma yapısı gamboç olarak bilinir. Aynı zamanda kıyafetlerin deformasyonunu önleme noktasında da etkilidir. Genel olarak ambalaj firmaları tarafından üretilir.

Sorun in eş anlamlısı nedir?

Sorun kelimesinin eş anlamlısı mesele kelimesidir. Mesele kelimesi, temelde sorun kelimesi ile aynı anlamı taşımaktadır. Temelde aynı anlamı taşımasından dolayı sorun kelimesi yerine mesele kelimesinin kullanımında herhangi bir anlam kayması yaşanmamaktadır.

Sorun ne ingilizcede ne demek?

“sorun” teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 71 sonuç

Kategori İngilizce
1 Yaygın Kullanım trouble i.
2 Yaygın Kullanım problem i.
3 Yaygın Kullanım issue i.
General

Durumu ne demek?

Bir zaman kesiti içinde bir şeyi belirleyen koşulların tümü, vaziyet, hal, keyfiyet, mevki, pozisyon; ad soylu sözcüklerin birbirleriyle ve eylemlerle ilişkilerini belirleyen biçim.

Medresenin anlamı ne?

Medrese, Müslüman ülkelerde orta ve yükseköğretimin yapıldığı eğitim kurumlarının genel adıdır. Medrese kelimesi Arapça ders (درس) kökünden gelir. Medreselerde ders verenlere “müderris”, onların yardımcılarına “muid”, okuyanlara “danışmend”, “softa” veya “talebe” adı verilir.

Öd ne demek TDK?

Öd kelimesi TDK‘ya göre, safra anlamındadır.

Gayzer anlamı ne?

Gayzer, kesintili bir biçimde sıcak su ya da sıcak buhar fışkırtan, kükürt yayan kaynarca. Geysir, İzlanda dilinde, fışkırmak demektir. Volkanoloji literatürüne İngilizceden gayser olarak geçmiştir.

Gayzer kelimenin anlamı nedir?

Volkan bölgelerinde, belli aralıklarla su ve buhar fışkırtan sıcak kaynak, kaynaç.

Kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Kelime kelimesinin eş anlamlısı sözcüktür ve kimi zaman kelime yerine sözcük kelimesi tercih edilmektedir. Kelime ve sözcük kelimesi aynı anlamı taşımakta olup herhangi birinin kullanılmasında, anlam bozukluğu yaşanmamaktadır. Sözcük kelimesi Türkçe kökenli olmasına karşın kelime kelimesi Arapçadan gelmiştir.

Sorun Çözüm eş anlamlı mı?

Sorun kelimesi için kullanılabilecek olan zıt anlamlı sözcük ‘çözüm‘ kelimesidir.

Duruma göre ne demek?

Ilâve edilen veya ikinci derecede önemli olan şey.

Yemekli toplantılara ne denir?

Davet ne demek tir? davet için 2 adet anlam bulundu. Çağrı, çağırma. Yemekli toplantı.