Başka bir kişinin ikametgah adresini nasıl bulabilirim?

T.C kimlikten adres bulunur mu?

Dolayısı ile TC kimlik no ile adres nasıl bulunur şeklinde arama yapan kişiler resmi olarak bir kişinin adresini TC‘den sorgulayamaz ve öğrenemez.

Kişinin T.C sinden neler yapılır?

T.C kimlik no ile yapılabilen işlemlerin bazıları şunlardır:

  • e-Devlet hizmetlerinden faydalanma.
  • ÖSYM, MEB, AÖL, AÖF gibi eğitim kurumlarından faydalanma.
  • Vergi, ceza, ödemeler gibi sorgulama hizmetlerinden yararlanma.
  • Üyelik, kayıt, hastane ve birçok özel kurumlarda işlem yapmaya yarar.

14 Ara 2021

T.C ile neler bulunabilir?

İnternet sitesinin sisteminde kayıtlı olan T.C. numarası ile kişinin adı, soyadı, doğum tarihi ve ikametgah adresi gibi bilgilere erişilebiliyor. Adres bilgileriyle de bir başka kurumun internet sitesinden nüfus cüzdanı bilgilerine, vergi numarasına, SSK veya Bağ-Kur numarası gibi bilgilere ulaşılabiliyor.

Bir kişinin T.C’si nasıl bulunur?

TC kimlik No sorgulama ve kimlik bilgilerini öğrenmek için şu adımları takip edin; Öncelikle tarayıcınızdan https://tckimlik.nvi.gov.tr/Modul/TcKimlikNoDogrula bu linke giriş yapın. Ardından karşınıza çıkan sayfada T.C kimlik no doğrulama ve nüfus cüzdanı doğrulama işlemleri çıkmaktadır.

T.C çalınırsa ne olur?

Herhangi bir sebeple Çipli kimlik kartının kaybedilmesi veya çalınması durumunda kayıp ve çalıntı bildirimi yapıldıktan sonra kimlik kartı iptal edilecektir. Bu işlemlerin daha hızlı yapılması için Alo 199 çağrı merkezini aramanız daha doğru olacaktır.

MERNİS adresi ile ikametgah Aynı mi?

Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) nüfus kayıtlarının elektronik ortama aktarılarak tek bir merkezde tutulmasını sağlayan sistemdir. MERNİS adresi dijital ortamda tutulan bir kayıt olduğu için her zaman gerçek yerleşim yeri ile MERNİS adresinin farklı olması mümkündür.

Sadece TC ile şirket kurulur mu?

Kimlik numarası ile isimlerini MERSİS’teki kısıtlılar listesine dahil ediyor. Böylece, vatandaşlarımızın bu listede kayıtları olduğu sürece kendileri adına rızaları dışında yeni bir şirket ya da ticari işletme kuruluşu işlemi yapılamıyor veya şirkete yönetici olarak atanamıyor.”

T.C Kimlik No paylaşmak tehlikeli mi?

Ayriyetten kimliğinizin çalındığı / düşürdüğünüz durumlarda kaybettiğinize dair dilekçe verdiğiniz vakit sizin bilgilerinizi kullanarak herhangi bir şekilde şirket oluşturulamıyor / ticaret yapılamıyor. Sistem otomatik olarak kilitliyor. Arkadaşlarına verdiğin TC numarası sıkıntı yaratmaz.

T.C kime ait olduğunu sorgulama?

Bunun için yine http://tckimlik.nvi.gov.tr/ adresine girdikten sonra, online sorgulamalar kısmından T.C. Kimlik No Doğrulama bölümüne girip, sizden istenen bilgileri doğru olarak doldurduktan sonra, T.C. kimlik numarasının doğru olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

TC kimlik numarası neye göre belirleniyor?

Kimlik No, on bir (11) haneden oluşan, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye vatandaşlarına verilmiş 11 rakamdan oluşan ve son rakamı bir çift sayı olan kişiye özgü bir sayıdır.

TC no ile bir şey yapabilirler mi?

tc kimlik numarası addan, soyaddan ya da kredi kartı ile alışveriş yapılan yer tarafından elde edilebilir bir bilgi değildir. aile nin diğer üyeleri gibi bilgilere ve hatta sonradan sizdirilan hastane kayıtlarına da ulasilabiliyor. sistem su anda size tckn gizleme hakkı vermiyor.

İkametgah adresi MERNİS ne demek?

MERNİS adresi kişilerin tüm aile, nüfus, soy ve adres bilgilerini içerdiğinden önemli bir sistemdir. Tüm bu kolaylıklara e-devlet otomasyon sistemi üzerinden MERNİS sayesin de ulaşılmaktadır. Vatandaşlara verilen TC kimlik numarası bir bakıma kişinin MERNİS adresi yani numarasıdır.

MERNİS adresim neresi?

İlk olarak www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapılmalıdır. Daha sonra ise açılacak olan ekranın sol kısmında yer alan e-Hizmetler sekmesine tıklanmalıdır. Detaylara ve e-Devlet giriş ekranına haberimizden ulaşabilirsiniz. MERNİS adresinizi ikametgah öğrenme sayfamız üzerinden kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

TC numarası ile şirket açılır mı?

Kimlik numarası ile isimlerini MERSİS’teki kısıtlılar listesine dahil ediyor. Böylece, vatandaşlarımızın bu listede kayıtları olduğu sürece kendileri adına rızaları dışında yeni bir şirket ya da ticari işletme kuruluşu işlemi yapılamıyor veya şirkete yönetici olarak atanamıyor.”

Adıma şirket var mı?

E-Devlet üzerinden üzerime kayıtlı şirket sorfulaması kolayca yapılabilir. E-Devlet’de “Hizmetler” sekmesinde “Gümrük ve Ticaret Bakanlığı” başlığı altında “Sahibi / Ortağı / Yetkilisi Olduğum Ticari İşletme veya Şirketler” seçeneğine tıklayarak anında tüm kayıtları görebilirsiniz.