Savcının arabası olur mu?

Savcının amiri kimdir?

Türkiye’de savcılık Türk hukukuna göre adli yargı kolunda her ilde, ağır ceza mahkemesi bulunan ilçelerde ve bazı asliye ceza mahkemesi bulunan ilçelerde Cumhuriyet başsavcılığı vardır. Cumhuriyet başsavcısı cumhuriyet savcısının hiyerarşik amiridir.

Savcılar nasıl giyinmeli?

Adli ve idari yargı ilk derece mahkemeleri ile Cumhuriyet başsavcılıklarında görev yapan hâkim ve savcıların, resmi kıyafeti Şekil 1 de görülen tipte siyah parlak kumaştan yapılmış, geniş reglan kollu, düğmesiz cübbedir.

Hakimlere araba verilir mi?

“Maalesef ülkemiz şartları, her hakim ve savcımıza müstakil araba tahsisine imkan vermemektedir.

Savcıya silah verilir mi?

Hâkim ve savcılarımız görev süreleri boyunca bir (1) adet yerli, bir (1) adet ithal olmak üzere iki (2) adet silah alabilirler. Yeni göreve başlayan hâkim ve savcılar ile silah talebinde bulunmayanlar için her yıl Başkanlığımız tarafından silah alım duyurusu yapılarak silah dağıtımı yapılacaktır.

Trafik Polis savcıya ceza yazabilir mi?

yargıtay, trafik kurallarını ihlal eden hakim ve savcılara polisin ceza kesemeyeceğini, yaptırımın sadece yargı tarafından uygulanabileceğini açıkladı.

Hakim savcıya emir verebilir mi?

Değişikliğe göre artık bütün bu soruşturma konusu olaylar savcı yerine Başsavcılığa ve il-ilçe emniyet müdürlerine veya jandarma komutanlarına bildirilecek. Savcılar, ancak başsavcılığın görevlendirmesi üzerine kolluğa emir verebilecek.

Polis savcıyı arayabilir mi?

2802 sayılı Kanunun “Yakalama ve sorgu usulü” başlıklı 88. maddesinin 1. fıkrasına göre, ağır ceza mahkemesinin görevine giren suçüstü hali dışında suç işlediği öne sürülen hakim ve savcıların üzerleri ve konutları aranamaz. Bu hüküm nettir ve tartışmaya da açık değildir.

Başsavcı nasıl olunur?

Savcı olabilmek için kişinin Hukuk Fakültesinden mezun olması gerekmektedir. Fakülteden mezun olduktan sonra Adli Yargı sınavına girmeliler. Adli Yargı sınavında 100 soru yer almaktadır. Hukuki Alan bilgisi ve 40 sorulukta genel kültür soruları yer almaktadır.

Savcı kime emir verebilir?

a. “Cumhuriyet savcıları adli görevlere ilişkin emir ve talimatlarını öncelikle adli kolluk sorumlularına verir. b. Adli kolluk, adli görevlerin haricindeki hizmetlerde, üstlerinin emrindedir.

Hakim savcının amiri mi?

Hakim ise davaları karara bağlayan kimselerdir. Bu bakımdan savcılar davaları karara bağlamamaktadır. Mahkemede görülen davalar ancak hakim tarafından karara bağlanmaktadır ve duruma göre hakimin kararı savcılığın talep ettiği karardan farklı olabilir. Bu yüzden protokol açısından hakim, savcıdan daha üstündür.

Kadın savcılar ne giyer?

a. Kadınlar; Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz.

Savcılar sosyal medya kullanabilir mi?

12. Hâkimler, geçerli etik standartlara ve mevcut kurallara aykırı olmaması koşuluyla gerçek adlarını kullanabilir ve yargısal statülerini sosyal medyada açıklayabilir. söylenebilir. Takma adlar asla sosyal medyada etik olmayan davranışlarda bulunmak üzere kullanılmamalıdır.

Hakime trafik cezası yazılır mı?

⚡️HAKİM VE SAVCILARA TRAFİK CEZASI KESİLEMİYOR ! Hakim ve Cumhuriyet Savcılarının trafikte kural ihlali yapsalar dahi posta tebligatı yoluyla kendilerine gelen trafik cezaları mahkemeye itiraz etmeleri halinde usul yönünden bozuluyor.

Hakimler trafik cezası öder mi?

Bundan sonra 12 bin hakim ve savcı ile 550 milletvekiline kural ihlali yapsalar da trafik cezası kesilmeyecek. Mahkeme kararı gereğince, binlerce ceza da iptal edilecek.

Savcı adliyeye silahla girebilir mi?

Bu düzenlemelere göre, hakim ve savcıların zati silahlarını mahkeme salonlarında, adliyelerde ve hatta duruşma salonlarında taşıma hakları olduğu halde, avukatların taşıma ruhsatlı silahları ile adliye binalarına girmeleri mümkün değildir.