Ya istiklal ya ölüm kaçıncı bölüm?

TRT Ya istiklal ya ölüm kaç bölüm?

Ya İstiklal Ya Ölüm, İstanbul’un İtilaf devletlerince işgalinin yaşandığı 16 Mart 1920 ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihi arasındaki altı haftalık tarihsel süreci anlatan dizi, Milli Mücadele ruhunu ekrana taşıyor. 12 bölüm olarak tasarlanan dizi bu akşam 11 ve 12. bölümleri ile …

Ya istiklal ya ölüm sözü ne zaman söylendi?

Atatürk bu sözü bir savaşta söylememiştir… Sivas Kongresi’nde söylemiştir…

Ya istiklal ya ölüm kim demiştir?

Ya istiklal ya ölüm, Mustafa Kemal Atatürk’ün Sivas Kongresi’ne dayanan sözüdür. Nutuk’ta da bulunan hali: Bu kararın dayandığı en güçlü muhakeme ve mantık şuydu: Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir.

Ya istiklal ya ölüm ne zaman başlıyor?

TRT’nin yeni dizisi ‘Ya İstiklal Ya Ölüm‘ 16 Mart’ta başlıyor.

Ya istiklal ya ölüm galip tarihte kimdir?

Hayatını Rumeli’de eşkıya takibinde geçirmiş bir süvari yüzbaşısı olan Sabri Bey’in oğlu olan Galip Vardar 1890’da Serez’de doğmuştur. Çocukluğu Rumeli’de geçmiş, genç yaşında babasının yanında vazifeler almış, Balıkesir İdadisi’ni bitirdiği zaman Birinci Dünya Savaşı’na gönüllü olarak katılmıştır.

Ya istiklal ya ölüm hangi kanalda?

Ya İstiklal Ya Ölüm dizisi TRT 1 kanalında, saat 20.00’de başlıyor.

Ya istiklal ya ölüm hangi savaşı anlatıyor?

Bugün 4 Eylül 2017; Milli Mücadele’nin temel taşlarından Sivas Kongresi’nin 98. yıldönümü… Bağımsızlık savaşımızın ve Cumhuriyetimizin temelleri Sivas’ta atıldı. Mustafa Kemal Paşa, tam 108 gün Milli Mücadele’yi Sivas’tan yönetti.

Geldikleri gibi giderler sözünü nerede söyledi?

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Geldikleri gibi giderler” diyerek Kurtuluş Savaşı’nın ilk işaretini verdiği Kartal İstimbotu, milli mücadelenin denizdeki sembollerinden biridir.

Geldikleri gibi giderler sözünü hangi olay üzerine söylemiştir?

Geldikleri gibi giderler” suriye cephesinde yıldırım orduları grup komitesi iken mondros imzalanmış ve 13 kasım 1918 de İstanbul’a çağrılmıştır.İstanbula geldiğinde itilaf donanmalarını görünce söylemiştir.

Geldikleri gibi giderler sözü kime aittir?

Aynı gün Adana’dan İstanbul’a gelen Mustafa Kemal Paşa, ‘Kartal’ istimbotuyla Galata’ya doğru giderken Yaveri Cevat Abbas’a işgal donanması için “Geldikleri gibi giderler” dedi. Atatürk’ün tarihe geçen bu sözü Kurtuluş Savaşı’nın ilk işaret fişeğini ateşledi.

Ya istiklal ya ölüm dizi mi film mi?

İstanbul’un İtilaf devletlerince işgalinin yaşandığı 16 Mart 1920 ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihi arasındaki altı haftalık tarihsel süreci anlatacak olan dizi, Milli Mücadele ruhunu ekrana taşıyacak.

Ya istiklal ya ölüm galip gerçek mi?

Galip tarihte gerçekten yaşamış ve istihbarat konusunda baya etkisi olmuş birisi…

Ya istiklal ya ölüm Filmi ne zaman çekildi?

Fato / Ya İstiklal Ya Ölüm, yapım ve yönetmenliğini Turgut Demirağ’ın üstlendiği 1949 yapımı Türk filmidir.

Ölüm zamanı dizisi hangi kanalda?

exxen platformunda yayınlanacak yeni dizi. exxen’de ilk iki bölümü yayınlanan ve kadrosunda ahmet mümtaz taylan’ı gördükten sonra bir bakayım dediğim dizi. izledikten sonra “noluyo lan?” dedirtip beyin yakma eğilimi gösterdi.

Ya istiklal ya ölüm sözü ile ne anlatmak istemiştir?

Özgürlüğünün ve bağımsızlığının elinden alınmasını kabul etmeyen Türk halkının içindeki vatan aşkını harekete geçirmiştir bu söz. Çünkü esir düşmek ve vatansız kalmaktansa, ölmeyi tercih etmiştir gerçek vatanseverler. Onlar vatanları için yaşarlar ve vatanları için ölürler.