Adana Saklı Cennet nerede?

Saklı Cennet hangi ilimizde?

Saklı cennet olarak da adlandırılan kanyonda, su kirlenmesin diye ulaşım sal ile yapılıyor. Mersin’in Çamlıyayla ilçesindeki Kisecik Kanyonu doğası ile dikkat çekiyor. Çamlıyayla Kaymakamı Muhammet Zencirli, “Kanyonumuz yöre halkı için “Saklı cennet” olarak adlandırılmaktadır.

Saklı Cennet nerede?

Kisecik Kanyonu – Saklı Cennet Nerede? Kisecik Kanyonu, Mersin ilinin Çamlıyayla ilçesinde yer alan ve yöre halkı tarafından saklı cennet olarak anılan Kisecik Kanyonu, iki dağ arasında, dik yamaçlar arasındaki muhteşem manzara ve doğasıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir.

Tarsus saklı cennete nasıl gidilir?

Tarsus‘tan Kisecik Kanyonu’na ulaşmak için en iyi alternatif olarak Eshabı Kehf Mağarası yolundan devam ederek Çiriştepe, Karadiken, Pirömerli, ve Boztepe mahallelerini geçerek Kisecik Köyüne ulaşmaktır. Buradan Sarıkavak yönüne devam ederseniz kanyon yol üzerinde yer almaktadır.

Mersin Ayşenin yarığı nerede?

AA’nın haberine göre Toros Dağlarının eteklerindeki Çamlıyayla ilçesine bağlı Kisecik Mahallesi’nde bulunan ve adını mahalleden alan kanyona, dar ve keskin virajların bulunduğu zorlu yolculuğun ardından ulaşılıyor.

Adana Tarsus saklı cennet kaç km?

Adana‘dan Tarsus Saklı Cennet arası 98 km‘dir.

Mersin Saklıkent kanyonu nerede?

AA’nın haberine göre Toros Dağlarının eteklerindeki Çamlıyayla ilçesine bağlı Kisecik Mahallesi’nde bulunan ve adını mahalleden alan kanyona, dar ve keskin virajların bulunduğu zorlu yolculuğun ardından ulaşılıyor.

Saklı Cennet Kanyonu Adana arası kaç km?

Adana‘dan Tarsus Saklı Cennet arası 98 km‘dir.

Mersin Saklı Cennet hangi otobüs gider?

Bu Otobüs hatları Çınaraltı Saklı Cennet yakınından geçiyor: 110, 26M, 32A, 32B.

Saklı Cennet Kanyonu Tarsus arası kaç km?

Mersin’den Tarsus Saklı Cennet arası 51 km‘dir.

Fethiye Saklıkent kanyonu nerede?

Muğla’nın Fethiye ve Antalya’nın Kaş ilçelerinde yer alan Saklıkent Milli Parkı içerisinde Saklıkent Kanyonu yer alır. Tam olarak Fethiye‘nin Foça Mahallesinde yer alır. Antalya merkeze 200 km mesafede yer alan kanyon, Fethiye‘ye 46 km mesafede yer alır.

Adana Kanyon nerede?

Gezilecek Yerler Karaisalı İlçesi sınırları içerisinde Kapıkaya Köyü’nde yer alan Kapıkaya Kanyonu, Adana’ya 72 kilometre, Karaisalı İlçe Merkezi’ne 5 kilometre uzaklıkta yer almaktadır.

Kisecik Kanyonu nerede?

Doğu Akdeniz’in en önemli turizm kentlerinden Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde yer alan ve yöre halkı tarafından saklı cennet olarak anılan Kisecik Kanyonu, iki dağ arasında sallarla yapılan yolculuk, dik yamaçlar arasındaki zorlu parkur ve yeşil doğasıyla her geçen gün ziyaretçi sayısını artırıyor.

Fethiye Saklıkent hangi ilde?

Saklıkent Millî Parkı veya yaygın adıyla Saklıkent Kanyonu, Antalya-Muğla sınırını çizen Eşen Çayı’nın kolu olan Karaçay’ın oluşturduğu kanyondur. Muğla’nın Seydikemer ilçesi sınırları içerisindedir. Suyun kolayca aşındırabileceği Kalkerli arazide, fay çatlaklarının da yardımıyla sarp ve derin bir kanyon oluşmuştur.

Saklıkent giriş ücretli mi?

Saklıkent Kanyonu Saklıkent Milli Parkı içinde yer alır. Koruma altındadır. Saklıkent Kanyonuna giriş için yetişkinler 9 TL giriş ücreti öderken öğrenciler 4,5 TL öder.

Kapıkaya Kanyonu Adana arası kaç km?

Adana‘ya 50 km uzaklıkta Karaisalı ilçesinden sonra 7-8 km‘lik mesafede bir doğa harikası olan Kapıkaya kanyonu Çakıt deresi üzerinde ve 6-7 km‘lik yürüyüş yoluna sahiptir.