Trilye anlamı nedir?

Tirilye anlami nedir?

lezzetli bir çeşit siyah zeytin türü.rengi biraz kahverengiye kaçar ve buruşuk bir görünümü vardır.sele zeytini olarak da bilinir. bursa’ya bağlı mudanya- burgaz yakınlarında bir sahil kasabası. yeni (türkçe) adı zeytinbağıdır. köyde genelde mübadele ile gelen giritliler yaşar.

Trilye nin adı nereden geliyor?

Tirilye‘nin Rumca 3 aziz anlamına geldiği söylenen “Triglia”dan gelen ismi, tarih boyunca birkaç kez değişmiş; Mahmut Şevket Paşa olmuş, Zeytinbağı olmuş. Ama halk her değişiklikten sonra yine de Tirilye demeye devam edince, 2011 yılında yine bu isme dönülmüş.

Trilye Melekler Adası nerede?

Bursa’nın Mudanya İlçesi’ne bağlı Tirilye (Zeytinbağı) Kasabası imiş… Burada ‘Melekler Adası‘ ismiyle bir dizi çekildiği için bu kasabaya halk arasında ‘Melekler Adası‘ deniliyormuş…

Trilye nasıl yazılır?

1963’te “Tirilye” adı kaldırılarak yerine “Zeytinbağı” adı verildi. 2012’de ise Zeytinbağı ismi kaldırıldı ve beldenin ismi tekrar “Tirilye” oldu.

Tirilye nerenin ilçesidir?

Tarihin her bir sokakta canlı olarak hissedildiği Tirilye, Bursa’nın Mudanya ilçesinin 11 km uzağında, Marmara’ya kıyısı olan şirin bir belde.

Bursa Trilye hangi ilçeye bağlı?

Trilye, Bursa’nın Mudanya ilçesine bağlı bir köy. Mudanya’nın 11 km batısında, Marmara Denizi kıyısında bulunan Trilye, Bursa şehir merkezine 41 kilometre uzaklıkta.

Trilye de denize girilir mi?

Sahil şeridinden devam ettiğinizde Trilye‘de denize girilebilecek ve yüzülebilecek yerlerden biri olan Trilye‘nin çakıl taşlı sahilini görüyoruz. Trilye plajı, Tirilye‘den çok uzaklaşmadan denize girebileceğiniz bir yer.

Trilye nasıl bir yer?

Trilye antik çağlardan bu yana yerleşime açık bir yer olduğu için attığınız her adımda tarihi bir yapıyla karşılaşmanız mümkün. Eskiden yoğun olarak Rum ve Hristiyan kesimin yaşamış olduğu sokaklar kilise, cami, çeşme ve birçoğu da maalesef harabe haline gelmiş ve yıkılmaya yüz tutmuş yapılar ile dolu.

Trilye de nerede ne yenir?

2) Kıyı Balık – Mudanya

  • 2) Kıyı Balık – Mudanya. Deniz manzarası huzurunuzu iki katına çıkarabilir. …
  • Kaynak: www.kiyibalikmudanya.com. …
  • 4) Hasköyüm Pidecisi – Hasköy. …
  • 5) Çamlı Kahve – Trilye. …
  • Kaynak: camlikahve.com. …
  • 7) Vedat’ın Yeri – Trilye. …
  • 8) Tirilye Muhallebicisi. …
  • 9) Kız Denizi Balıkçısı – Trilye.

Melekler Adası ne zaman çekildi?

Melekler Adası, 2004 yılında Türkiye’de yayınlanmaya başlanan dizi. Başrollerini Hande Ataizi ve Nurgül Yeşilçay’ın paylaştığı dizi 76 bölüm sürmüş ve atv’de yayınlanmıştır.

Melekler Adası konusu nedir?

Melekler Adası Dizi Konusu Kendini bir adada yapayalnız bir yaşama mahkûm eden gizemli bir erkek ve tutkulu bir aşk üçgeni. Hiç durmayan bir yarış ve her şeye rağmen, ihtiyaç duydukları dostluğu yalnız birbirlerinde bulabilen iki kızın ölümüne rekabeti.

Bursa Trilye minibüsleri nereden kalkıyor?

Bursa’dan Trilye‘ye ulaşım: Bursa merkeze 18 km olan ve araçla yaklaşık 20 dakika süren Mudanya’dan toplu taşıma ile Tirilye‘ye gelmeyi düşünüyorsanız, Bursa Organize Sanayi Bölgesi Metro İstasyonu’ndan her 10 dakikada bir Mudanya’ya minibüs seferleri düzenleniyor.

Trilyenin Neyi Meşhur?

Tirilye; Kemerli Kilise, Dündar Evi, Taş Mektep, Fatih Camii, Medikion Manastırı, Aya Yani Manastırı, Aya Sotiri, Osmanlı Hamamı gibi birçok önemli tarihi yapıya ev sahipliği yapmaktadır. Dünyaca ünlü olan Tirilye Zeytini, Tirilye’deki zeytin bağlarında yetişmektedir.

Tirilye nasıl bir yer?

Trilye antik çağlardan bu yana yerleşime açık bir yer olduğu için attığınız her adımda tarihi bir yapıyla karşılaşmanız mümkün. Eskiden yoğun olarak Rum ve Hristiyan kesimin yaşamış olduğu sokaklar kilise, cami, çeşme ve birçoğu da maalesef harabe haline gelmiş ve yıkılmaya yüz tutmuş yapılar ile dolu.

Trilyede nereye gidilir?

Tirilye Otelleri

  • Trilye Bay C Konak. Şehir merkezine 0,7 kilometre. …
  • Trilye Kaplan Hotel. Şehir merkezine 0,6 kilometre. …
  • Trilyali Butik Otel. Şehir merkezine 0,8 kilometre. …
  • Şehzade Butik Otel. Şehir merkezine 0,8 kilometre. …
  • Marin Apart. Şehir merkezine 0,8 kilometre. …
  • Kalamya Butik Otel. …
  • Emprador Hotel. …
  • Akide Butik Hotel.