Serseri diye kime denir?

Serseri ne anlami tasir?

Serseri, belli bir işi ve yeri olmayan başıboş kimse, hayta (TDK).

Tutarsız kime denir?

Düşüncelerinde kendisi ile tutarlı olmayan, kendisi ile çelişen, aynı zamanda düşünme de mantık eksikliği yaşayan kişiler tutarsız olarak bilinir.

Serseri mayın gibi dolaşmak ne demek?

Serseri mayın denizcilikte, döşendiği yerdeki bağlantının kopması sonucu yüzeye çıkarak akıntı ve rüzgarın etkisiyle deniz üzerinde dolaşan mayın demektir. Deyim olarak ise hiçbir iş görmeden gezinmek, hiçbir işin ucundan tutmamak, amaçsız dolaşmak anlamına gelen “serseri mayın gibi dolaşmak” deyiminde geçer.

Serseri kökü nedir?

Farsça sarsar veya sarsarī سرسر/سرسرى “1. ahmak, akılsız, 2. ahmaklık, akılsızlık” sözcüğünden alıntıdır. Farsça sözcük Farsça sar1 سر “baş” ve Farsça sar2 سر “ahmak” sözcüklerinin bileşiğidir.

Serseri hangi dil?

Serseri kelimesi Farsça kökenlidir.

Avaresi ne demek?

Avare TDK açısından, ‘işsiz ya da İşsiz güçsüz ve aylak’ anlamları üzerinden karşılık bulmaktadır. Gündelik hayatta sadece işsiz kişiler için değil aynı zamanda hayatında hiçbir şey yapmayan boş geçiren insanlar adına da kullanılmaktadır.

Tutarsız ne demek örnek?

Tutarsız davranmak deyiminin anlamı ve açıklaması Söz ve davranışları dengesiz, çelişkili olmak. “Son günlerde tutarsız davranmaya başladın.” “Bana karşı dürüst ol, tutarsız davranma.”

Tutarsız ne demek felsefe?

Herhangi bir cümle kümesi, herhangi bir cümle (P) için, hem P’yi hem de P’nin mantıksal tersini ispatlayabiliyorsa tutarsızdır. Aynı şekilde herhangi bir kuram, herhangi bir cümle (P) için, hem P’yi hem de P’nin tersini içinde barındırıyorsa tutarsızdır.

Deli mayın ne demek?

amaçsızca ortalıkta dolaşan kişi.

Serseri türemiş mi?

serseri – Nişanyan Sözlük. Farsça sarsarī سرسر/سرسری “başıboş (sıfat), başı boşluk (ad)” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Farsça sar سر “baş” sözcüğünden +ī ekiyle türetilmiştir.

Manyak ne anlama gelir?

Manyak kelimesi Türkçe’de “” anlamına gelir. Manyak kelimesi Türkçe’de “`Aptal, çılgın, dengesiz, deli` anlamlarında bir seslenme sözü.” anlamına gelir.

Soytarı ne anlamına gelir?

Saraylarda, meydanlarda ve sirklerde komik hikayeler anlatarak halkı güldüren kişilere soytarı denir. Çıkarları doğrultusunda makam ve mevki sahibi kişilere yaranmaya çalışan kişiler için de aynı kelime kullanılır.

Haşin Bakışlı ne demek?

Sert, kırıcı, gönül kırıcı olan.

Afara ne demek TDK?

Uzak, uzakta, uzaktan.

Tutarsız olma ne demek?

Tutarsız davranmak deyiminin anlamı ve açıklaması Söz ve davranışları dengesiz, çelişkili olmak.