Sözlükte teğet ne demek?

TDK ulus ne demek?

Ulus yada millet, siyasal olarak örgütlenmiş biçimde ve belli bir toprak üzerinde bir arada yaşayan, ekonomik yaşam, dil, tarih, ruhsal yapı ve kültürel özellikler yönünden ortaklık gösteren en geniş insan topluluğuna verilen isimdir.

Teğet olma durumu ne demek?

Teğet, iki geometrik cismin, birbirlerine sadece bir noktadan temas ettiklerinde oluşan geometrik durum. İngilizcede tangent olarak anılan terimin kökeni Latince tangere (dokunuş) kelimesidir.

Derlemek ne demek TDK?

Derleme ne demek TDK? (-i) 1. Seçme yaparak toplamak, bir araya getirmek, tedvin etmek. 2. Düzgün bir biçimde toplamak.

Teğet mi teyit mi?

Bu kelime genellikle Teyid şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Teyit şeklinde olmalıdır.

Tegit etmek ne demek?

Teyit etmek daha çok herhangi bir durum ya da olay ile beraber belgeyi doğrulamak anlamına gelmektedir. Diğer bir ifade ile bir durum ya da belgenin gerçek veya doğru olup olmadığını bazı etkenler üzerinden ispatlamaktır.

Ulus devlet ne anlama gelmektedir?

Ulusdevlet‘in bir bütün olarak kendisini meşrulaştırmada kullandığı kavram ulustur. Başka bir ifadeyle, ulusdevlet erkini ulus adına kullandığını iddia eden ve yarattığı zorlamayı –kuvvet kullanma yetkisi– bu gerekçeyle haklı gösteren bir iktidar türünün hem kavramsal, hem de aygıtsal görünümüdür.

Ulus ne demek örnek?

Ulus kelimesi Türkçe’de “kağan ailesinin her bir üyesine tahsis edilen ülke, devlet, pay” anlamına gelir. Moğolca ulus “kağan ailesinin her bir üyesine tahsis edilen ülke, devlet, pay” sözcüğünden alıntıdır. Moğolca sözcük Eski Türkçe aynı anlama gelen ülüş sözcüğü ile eş kökenlidir.

Teğet denklemi nasıl yazılır?

Normalin denklemini bul.

  • Teğet doğrunun eğimi olan f'(x)’i bul.
  • Eğer nokta x = a ise o noktadaki teğetin eğimini bulmak için f'(a)’yı bul.
  • Normalin eğimini bulmak için − 1 f ′ ( a ) {\displaystyle {\frac {-1}{f'(a)}}} ‘yı hesapla.
  • Normal denklemini eğim-nokta formunda yaz.

Teğet geçmek ne demek?

Teğet geçmek kelimesi yakınından geçmek demektir.

Şarkı derlemek ne demek?

Bilindiği üzere GTHM (Geleneksel Türk Halk Müziği) ezgilerini mahalli başka bir deyişle “özel” ortamlarından alıp, daha çok kişinin ulaşabileceği “genel” ortamlara getirilmesi işine “derleme” diyoruz.

RIS ne demek TDK?

Ad sözcük, Ad halinde sokak anlamına gelir. Riş kelimesi tarihte bilinen ilk kez Türk Dil Kurumu, TDK (1940 – ~) eserinde yer almıştır.

Teyit etmek nasıl yazılır TDK?

Teyit etmek mi?” yoksa “Teyitetmek mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Teyitetmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Teyit etmek şeklinde olmalıdır.

Teyit etmek istedim ne demek?

Teyit etmek daha çok herhangi bir durum ya da olay ile beraber belgeyi doğrulamak anlamına gelmektedir.

Teyimnek ne demek?

Teyimnek ne demek? Yetinmek ise; bir şeyi kendisi için yeter bulup daha çoğunu istememek, elinde bulunanı yeterli görmek anlamına gelir.

Teyid etmek nasıl yazılır TDK?

Teyit etmek mi?” yoksa “Teyitetmek mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Teyitetmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Teyit etmek şeklinde olmalıdır.