Vicks krem evde nasıl yapılır?

Viksin hammaddesi nedir?

İlk kez 1890’da satılmaya başlayan Vicks kremin içinde yüksek oranda okaliptüs yağı ve mentol bulunmaktadır. Genelde sıcak suyun içine konularak burundan çekilen bu ilaç, direkt cilde de sürülebilir. Viks neye iyi gelir ve hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır?

Vicks buharı nasıl yapilir?

kâseye veya geniş bir alana sahip başka bir kaba koyunuz. 1/2 litre su ısıtınız (hiçbir surette mikrodalga fırınında ısıtılmaz) ve su çok sıcak bir şekildeyken (ancak kaynamadan), merhemi Page 4 4/6 koyduğunuz kaba suyu dökünüz. Su konulduğunda bir miktar buhar meydana gelir ve bu buhar 10-15 dakika süreyle solunur.

Vicks ile ne yapılır?

Vicks amacı farklı olan bir krem. Tutulan, ağrıyan yerinize masaj yapabilir. Öksürük, soğuk algınlığı gibi durumlarda göğsünüze sırtınıza ısıtıcı olarak sürebilir ya da küçük bir sıcak su buhar banyosu hazırlayıp onu soluyabilirsiniz.

Vicks fiyatları ne kadar?

En Çok Takip Edilen Vicks Ürünleri

  • Vicks Vaporub 38 gr Buharlaşan Merhem44,99 TL7 satıcı, en ucuz 34 TL.
  • Vicks First Defence 15 ml Burun Spreyi33,00 TL64 satıcı, en ucuz 30 TL.
  • Vicks V1300 Nefes Açıcı Buhar Makinesi87,95 TL9 satıcı, en ucuz 87 TL.
  • Vicks BabyRub 50 gr Bebek Bakım Kremi40,38 TL30 satıcı, en ucuz 40 TL.

Vicks hangi bitkiden yapılır?

2 çorba kaşığı hindistancevizi yağı 1-2 çay kaşığı balmumu (isteğe bağlı) 4 10 damla okaliptüs yağı 4 damla nane yağı

Ayak altına Vicks sürmek neye iyi gelir?

Ağrı kesici bir kremdir. Cildin nemlendirilmesine yardımcı olur. Nasır oluşumunu engeller ve mevcut nasırlara iyi gelir. Ödem oluşmasını engeller.

25 saniyede burun tıkanıklığı nasıl geçer?

Dilinizin ucunu, ağzınızın iç kısmının en yüksek noktasına kadar değdirin. Orta parmağınızı ve işaret parmağınızı birleştirip kaşınızın tam ortasından olacak şekilde ileriye ve geriye hareketler yapın. 1.ve 2. adımı sırayla 20 saniye boyunca uygulayın. Son olarak da nefesinizi tutun.

Vicks öksürük için nasıl kullanılır?

Şiddetli bir öksürük problemi ile karşı karşıya kalırsanız Vicks kremi göğüs bölgesine, boğaza ve ağrıyan bölgelere sürmeniz gerekir. Sürdükten sonra sararak bekleyin. Bir süre sonra öksürük hafiflemeye başlar.

Vicks neden ayak altına sürülür?

Ayaklara sürüldüğünde ise soğuk algınlığının tedavisinde daha etkili olduğu belirtiliyor. İlk defa 1890 tarihinde satışa sunulan Vicks‘in içerisinde mentol ve okaliptüs yaprağı bulunuyor. Reçete olmadan da satın alınabilen Vicks, özellikle kış aylarında kullanılıyor ve son derece faydalı kremler arasında yer alıyor.

Evde Vicks yerine ne kullanılır?

Nane, okaliptüs ve limon yağlarını hindistancevizi yağına ekleyin ve karıştırın. Karışımı daha kolay kullanmak için oda sıcaklığında veya buzdolabında tekrar katılaşmaya bırakın. Küçük çocuklar için uçucu yağların yaklaşık yarısını kullanın. Bu karışımı kesinlikle iki yaşın altındaki çocuklarda kullanmayın.

Vicks eczanelerde kaç para?

VICKS VAPORUB Buharlaşan merhem 2022 YILI FİYATLARI

Etken Madde Kafur + Okaliptus Yaği + Mentol + Terebentin + Timol 47.65 TL
Reçete Durumu Reçeteli Satılır 47.65 TL
İthal / İmal İmal [ Ref.Ülke :Fransa ] 37.95 TL
Ruhsat Sahibi Firma Procter&Gamble Tüketim Mallariı San. ve Tic. A.Ş.
ATC Kodu

Vicks ne kadar 2021?

VICKS VAPORUB Buharlaşan merhem 2021 Fiyat Bilgileri

En Yüksek 34.71 TL
En Düşük 25.82 TL
Ortalama 30.42 TL

Evde Vicks yoksa ne yapılır?

Malzemeler:

  1. 2 çorba kaşığı hindistancevizi yağı
  2. 1-2 çay kaşığı balmumu (isteğe bağlı)
  3. 4 10 damla okaliptüs yağı
  4. 4 damla nane yağı
  5. 4 10 damla biberiye yağı (Vicks‘in içinde bulunan kafur, biberiye yapraklarında doğal olarak bulunuyormuş)
  6. 1-2 damla karanfil yağı (isteğe bağlı)

Vicks neden ayaga Surulur?

Ayaklara sürüldüğünde ise soğuk algınlığının tedavisinde daha etkili olduğu belirtiliyor. İlk defa 1890 tarihinde satışa sunulan Vicks‘in içerisinde mentol ve okaliptüs yaprağı bulunuyor. Reçete olmadan da satın alınabilen Vicks, özellikle kış aylarında kullanılıyor ve son derece faydalı kremler arasında yer alıyor.

Ayak altına ne sürülürse öksürüğü keser?

5-6 diş doğal sarımsağı iyice ezerek macun haline getirelim. Üzerini geçecek kadar zeytinyağı koyalım. Biraz dinlendirelim ve karışımımız hazır. Öksürük ve ateş durumunda gece uyumadan önce ayak altına güzelce masaj yaparak uygulayabilirsiniz.