Vicks hammaddesi nedir?

Viksin hammaddesi nedir?

İlk kez 1890’da satılmaya başlayan Vicks kremin içinde yüksek oranda okaliptüs yağı ve mentol bulunmaktadır. Genelde sıcak suyun içine konularak burundan çekilen bu ilaç, direkt cilde de sürülebilir. Viks neye iyi gelir ve hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır?

Vicks hangi bitkiden yapılır?

2 çorba kaşığı hindistancevizi yağı 1-2 çay kaşığı balmumu (isteğe bağlı) 4 10 damla okaliptüs yağı 4 damla nane yağı

Vicks içeriğinde neler var?

Etkin maddeler: 38 g VICKS VAPORUB, Mentol 1.045 g Kafur 1.900 g Okaliptüs yağı 0.570 g Terebentin yağı 1.900 g Timol 0.095 g içerir.

Vicks nedir neden yapılır?

Vicks VapoRub, Proctor and Gambel firması tarafından üretilen ve neredeyse yüzyıldan beri kullanılmakta olan ve ülkemizde de çok popüler olan buharlaşan merhem şeklinde bir ilaç. İçinde kâfur, Hindistan cevizi yağı, mentol, okaliptüs yağı, timol, terebentin ve sedir ağacı yaprağı yağı bulunuyor.

Ayak altına Vicks sürmek neye iyi gelir?

Ağrı kesici bir kremdir. Cildin nemlendirilmesine yardımcı olur. Nasır oluşumunu engeller ve mevcut nasırlara iyi gelir. Ödem oluşmasını engeller.

Öksürükte Vicks nereye sürülür?

Şiddetli bir öksürük problemi ile karşı karşıya kalırsanız Vicks kremi göğüs bölgesine, boğaza ve ağrıyan bölgelere sürmeniz gerekir. Sürdükten sonra sararak bekleyin. Bir süre sonra öksürük hafiflemeye başlar.

Evde Vicks yerine ne kullanılır?

Nane, okaliptüs ve limon yağlarını hindistancevizi yağına ekleyin ve karıştırın. Karışımı daha kolay kullanmak için oda sıcaklığında veya buzdolabında tekrar katılaşmaya bırakın. Küçük çocuklar için uçucu yağların yaklaşık yarısını kullanın. Bu karışımı kesinlikle iki yaşın altındaki çocuklarda kullanmayın.

Vicks krem evde nasıl yapılır?

Yapılış aşaması; Yapılış oldukça kolay olan vicks kremi yapmak için ilk olarak hindistancevizi yağı ile balmumunu benmari usulü küçük bir tenzerede veya tavada eritin. Daha sonra içerisine diğer malzemeleri dahil ederek küçük bir kavanozun içerisine boşaltıp soğumaya bıraktıktan sonra ev yapımı viccks kreminiz hazır!

Vicks kimler kullanamaz?

Viksin Zararı Var mı? Özellikle gebelik ve emzirme döneminde mutlaka vicks kremi kullanmadan önce doktora başvurmak gerekir. Ayrıca 2 yaş altı çocuklarda kullanması sakıncalıdır. Diğer taraftan 6 yaş altı çocuklarda ise soluyarak kullanılmamasına dikkat edilmelidir.

Ayak altına sürülen viks neye iyi gelir?

Ağrı kesici bir kremdir. Cildin nemlendirilmesine yardımcı olur. Nasır oluşumunu engeller ve mevcut nasırlara iyi gelir. Ödem oluşmasını engeller.

Ayak altına Vicks sürmek ne işe yarar?

Vicks kremi en etkili şekilde kullanabileceğiniz şekil ayak altına sürmektir. Vücudunuzda ağrılar varsa ya da soğuk algınlığı problemi yaşıyorsanız ayaklarınızın altına biraz Vicks sürün ve kalın bir çorap giyin. Bunu yatmadan önce yaptığınızda gece rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olur.

Vicks neden ayaga Surulur?

Ayaklara sürüldüğünde ise soğuk algınlığının tedavisinde daha etkili olduğu belirtiliyor. İlk defa 1890 tarihinde satışa sunulan Vicks‘in içerisinde mentol ve okaliptüs yaprağı bulunuyor. Reçete olmadan da satın alınabilen Vicks, özellikle kış aylarında kullanılıyor ve son derece faydalı kremler arasında yer alıyor.

Ayak altına ne sürülürse öksürüğü keser?

5-6 diş doğal sarımsağı iyice ezerek macun haline getirelim. Üzerini geçecek kadar zeytinyağı koyalım. Biraz dinlendirelim ve karışımımız hazır. Öksürük ve ateş durumunda gece uyumadan önce ayak altına güzelce masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Ayağın altına Vicks sürmek ne işe yarar?

Gece yatarken ayak tabanlarınıza VICKS sürün, ovalayarak yedirin ve çoraplarını giyin. Öksürüğünüz varsa hemen kesildiğini fark edeceksiniz. Özellikle gece oluşan öksürükleri bu uygulama hemen durdurur. Uzun yürüyüşler ve spor sonrası oluşan kas ağrılarında Vicks ağrıyı giderir ve rahatlatır.

Viks Oksurugu keser mi?

Vicks merhemin hiçbir yan etkisi yada zararı yoktur. Ayak tabanlarınıza sürerek öksürükten kurtulabilir. Yada nefes açmak için sıcak suya katarak buğu yapabilirsiniz. Fakat kesinlikle burun deliklerinize sürmeyiniz.